lørdag 29. januar 2011

Skjelettscintiografi,Zometa og sykebesøk..

Torsdag 27.1.11 ..opp 6.35 i dag..stønn..en liten stille stund før ungene må opp,så er det bare å hive seg rundt..suser ut av døra 7.40...rekker jeg dette da tru..??..joda,er faktisk inne i parkeringshallen klokka 8.10..

..da er det bare å galloppere innover i gangene,følge de gule prikkene gjennom heisen en etasje ned og følge prikkene videre til Nuklærmedisinsk avdeling..pjuh...klarte det akkurat på tida..fikk komme inn etter to minutt..ei sprøyte inn i blodåra,så var jeg radioaktiv og strååålte videre..ingen gravide og barn på fanget resten av dagen..

...det er uran som blir satt inn som kontrastvæske før skjelettscintiografi...så fikk jeg beskjed om å komme tilbake 11.15 og drikke og tisse mye imens...da er det bare å jogge samme veien tilbake og ned til kreftpoliklinikken..har vært så lur at jeg har fått denne timen samtidig med den andre når jeg først er her..

...melder meg i resepsjonen på KBK 8.35,har egentlig time 9.00 men ber dem si fra at jeg har kommet hvis sykepleieren min er ledig nå...etter 5 minutt kommer hun..jepp,da er jeg klar for Zometa..utstyret gjøres i stand..så settes skuddet...hihi.
 

Her vasker de området over VAP-en for å gjøre klar til stikking...

  
Nåla er inne og de trekker ut blod for å sjekke at de har truffet..så skyller de med vann før de begynner behandlinga..

Nåla er inne,nå skal det bare dekkes til siden det er steril prosedyre..
Hele behandlingen tar ca 20-30 minutt alt etter som,så det er i grunnen fort gjort nå når jeg har fått VAP-en..godt er det.. så det suser jeg ut igjen og på vei opp på 4C på besøk til min bloggvenninne som enda ligger inne...

..hun har nå ligget inne 3 uker med 2-3 svipper hjemom for så å havne inn igjen..den sterke cellegifta hun fikk har vært hard for henne..immunforsvar ned på 0,blemmer i munn og hals,tap av matlyst og drikke mm..så nå blir planene om flere runder av den kuren avlyst..det blir rett og slett for tøfft for kroppen,og det er heller ingen garanti for at den virker(ca 16 av 100)..og så var det dette med livskvalitet og da..

..etter en koselig time på besøk hos henne er det på tide å stråle nedover,langs de gule prikkene og ned i kjelleren igjen..nå skal det fotograferes...både på den ene og andre måten..hihi..har alliert meg med han som skal styre maskinene om at han skal ta bilder med kameraet mitt så dere får se hva dette er også,for de av dere som ikke har prøvt dette før...
Her ligger jeg klar på fjøla(og det er ei fjøl!!) etter at kontrasten har sirkulert i kroppen i tre timer..man blir kjørt inn og ut av dette hullet,alt etter hva som skal tas bilde av...jeg begynte med toppen og endte med føttene...altså hele skjelettet..

..når den begynner ved hodet har jeg det firkanta partiet dere ser rett over puppene,helt ned til ansiktet som da er vendt mot venstre..den delen som stikker ut går også i sirkel rundt kroppen...hele seansen tok ca 35 minutt..denne bråker iallefall ikke i forhold til visse andre...dette heter altså skjelettscintiografi..


Dette er det som møter deg på vei inn til denne avdelingen..morsomt...

..endelig ferdig...jepp..da er jeg klar for å komme meg hjemover til en god kvil...kjenner jeg er sliten og ør i hodet..å gå på trening og ta meg helt ut kjenner jeg ikke noe til,men å være på steder med masse folk,hit og dit,gjøre ditt og datt er noe som kjennes på kroppen..

...stikker innom Siba på hjemveien,men han som prøver å fikse den har nettopp gått til pause så da gidder jeg ikke vente,men gir beskjed om at han kan glemme å prøve å redde bilder...vi har dem på minnekort og kjører hjem for å få meg en god middagsgkvil ...etter kvilen er det på tide å lage middag..begge ungene har gjort leksene og ingen skal noe i kveld...godt å slappe av og bare være hjemme...

2 kommentarer:

  1. Hei alt det en må gjennom når en feiler noe...jeg har ikke vært med på det,men inni MR mange ganger..blir utrolig nok vant til det ...nesten!!!!det er jo utrolig hvor mange aparater det er kommet til slike undersøkelser CT MR og det du nå var i....før i tiden var det røngten ferdig med det. Det er jo kjempeflott det da, men som du skriver om venninda di. cellegift osv er jo python men er jo til god hjelp for mange eller de fleste. ha en fin helg klem fra mia

    SvarSlett
  2. Hei Mia. Ja,tror jeg snart har vært igjennom de fleste maskinene nå..men det er jo godt at vi har dem..for friske mennesker som aldri har vært syke er vel ofte dette en skremmende verden,men for oss en vane...ja...det er godt venninna mi begynner å komme seg på beina..huff..klem

    SvarSlett