søndag 14. februar 2010

Alenemamma igjen...

Torsdag 11.2.2010. Natta som vanlig...jadajada... I dag reiste mannen min offshore. Jeg kjørte ham til helikopterbasen etter at ungene hadde gått på skolen. Føles litt rart at han har reist nå når han har vært så lenge hjemme.. Men jeg er en selvstendig og driftig dame,så det går bra...hihi..

Det er alltid slik at når jeg er alene med ungene skulle jeg helst vært to plasser på en gang,som i kveld... Småfrøkna skal på vennegruppe på samme tid som minstegutten skal ha en stor oppvisning med alle 4.klassene i kommunen..det blir å levere litt tidligere her og skyndte seg og levere der.. Se oppvisningen og rase avgårde og hente der.. pjuh,klarte det!!

Fredag 12.2.2010. Første natta alene på lenge...tenker litt på at jeg ligger med åpent vindu på bakkeplan...lett for den som vil å komme inn..hmm,ny tankegang...ungene sine vinduer er i allefall igjen,jeg måååå ha frisk luft....komme den som komme vil...

Min eldste sønn har forresten brukt den veien som nødinngang når han har vært ute og kommet hjem utpå natta og glemt nøkkelen til ytterdøra..svelg...men han er også på sjøen,så da trenger jeg ikke forvente at han kommer veltende inn heller...hihi...

Måtte begrense meg litt på tredemølla før yoga`en i dag,venstre lårmuskel er vond igjen,så det blir mer styrketrening isteden før yoga`en begynner. Alltid skal det være noe...grrrrrrrr.

Gikk litt ut på terrassen i dag og satte meg før jeg skulle kvile...skal si sola tar!! Terrassen er jo også full av snø,så da tar den ekstra.. Jeg ble rett og slett sittende til ungene kom hjem og hadde fått masse farge i ansiktet og på brystet,til tross for faktor 3o! Godt å få fyllt på D-vitaminlageret litt...

Men det straffa seg...i 16-tida begynte jeg å bli skikkelig sigen,så jeg måtte bare krype til køys.. Ungene satte seg og så film og jeg ba dem vekke meg 17.3o... De glemte meg ut,så klokka var over 18 før jeg ble vekket..jaja,gjorde iallefall godt..Koste oss med pizza og Tv om kvelden..

Lørdag 13.2.2010. Urolig natt takket være småfrøkna,men det er lenge siden sist.. Klokka 12 var vi klar utenfor døra i svømmehallen. Jeg svømte 1300 og småfrøkna 150 meter..nye tall til konkurransen! Hjem til middag,grøt,like godt likt av alle tre. Men jeg har begynt å spise rømmegrøt...er sååååååååååååå snadder!! Men jeg blir stønn mett!! HIHI!! (Har ikke spist det på over 10-12 år,rett og slett glemt hvor glad jeg er i det..)

Satt i sola i 1,5 t i dag,deilig,mange nye fregner!! I mangel av underholdning på TV i kveld satte vi på Istid 3 og koste oss alle tre med lørdagsgodt og popcorn. Snakket med mannen på telefonen før jeg gikk og la meg. Har prøvt med fast ringetid 21.15,er greit det...han har telefon på lugaren.

Søndag 14.2.2010. Morsdag,Valentinsdag og Fastelaven! Alle gode ting er tre!! Jeg hadde gitt beskjed om at jeg IKKE skulle vekkes før kl 9,det klarte de..selv om jeg hørte at begge var våkne klokka 7. Småfrøkna hadde mast på han som kunne klokka i ett sett de neste to timene!! Klokka 9 kom de med et krus te på senga til meg,tegninger og selvlaget gave,telysglass med pynt på...snille unger..

Etter frokost (som jeg fikk levert ferdig laget på fanget i sofaen,satte vi i gang med å lage boller,mmmm,skal bli godt... Ungene tok hunden med seg på tur etterpå,så jeg fikk en rolig time. Resten av dagen har vi kost oss..med boller og krem,namnam,film og kos. Men jeg må jo selvfølgelig avslutte også denne dagen med litt maling...nærmer seg nå...

Ungene sovnet på 2 minutt i dag.. Det har vært litt seint i seng og tidlig opp på dem denne helga.. Klokka 21.15 ringte mannen min og det ble en halvtimes koseprat. Etterpå har jeg gjort klart alt til en travel mandag mårra blues,så kan jeg som vanlig starte morgenen med å lese nettavisene.. Ungene får også en rolig start på ei ny uke..

Ny uke. En brystkreftkvinne er gått bort....

Mandag 8.2.2010. Ny uke igjen..og jeg er oppe og hopper til tross for ei bad,bad night... Senga og jeg har vært gjennomvåt 5 ganger.(ja,jeg teller..) Venstre fot har heller ikke vært god.

Fysio i dag,passer godt..hun knødde den vonde muskelen så jeg brølte høyt..hihi,alle hørte meg sikkert..og sånn holdt hun på ei stund... På treninga etterpå kjente jeg at jeg var litt mørbanka,men jeg gjennomførte programmet..gir meg ikke så lett...

Tirsdag 9.2.2010. Svetta litt i natt også,men det verste har vært høyre lårhals og hoftekula...tror snart at jeg dropper den nye medisinen,ser ikke ut til å ha effekt lenger...heldigvis så kommer det seg etterhvert når jeg har stått opp,men kjedelig å ha det slik i lengden..

Må innom biblioteket i dag og låne bøker til ungene,de har lesevake på skolen i to uker nå..leselese...plukka med meg litt musikk og lydbøker til ungene også...det skal jammen jeg låne til sommeren når jeg ligger med nesen til værs i sola..de hadde en god del lydbøker med kjente forfattere..

Så er det tre andre ærend rundt omkring før jeg skal til frisøren klokka 12.. Godt å få stussa tuppene og ta litt av luggen,lang nå..har faktisk klart å ligge unna luggen med saksa denne gangen,ny rekord..hmmm,jammen har jeg forandret meg på mange måter i det siste..jaja...

Etter middag skal småfrøkna på speidern. Skøytedag i ishallen står på programmet og hun gleder seg som bare det. Første gang hun går på skøyter faktisk.... Jeg tar meg en runde på kjøpesenteret mens hun koser seg..

Hjemme jobber mannen min bånn gass så han får gjort ferdig det som står på lista før han reiser off-shore. Han har vært hjemme i over et år nå(takket være helsevesenet som er så tregt som sirup på mange områder..)

Han har operert begge skuldre og et kne,men 1.1.2010 var han klar for jobb igjen..har tur 11.2.2010,så det blir å gå hjemme litt til...godt å ha noe å ta seg til for ham,begynner å bli veldig lei av å bare gå hjemme nå..jeg kjenner at jeg har behov for litt alenetid også..

Mennesket er ikke skapt til å ha folk rundt seg til enhver tid,så det skal bli godt med bare meg og ungene da,ei stund... Desto kjekkere når han kommer hjem igjen!!

Onsdag 10.2.2010. -11 gr klokka 7!! Ikke ofte vi har så lave temperaturer som det,selv om årets vinter slår alle rekorder for mange årtier tilbake...herlig,sånn vil jeg ha det alltid... Vi har faktisk hatt liggende snø i snart 2 måneder,utrolig!!

Men natta var vond..måtte ta ekstra smertestillende kl 1. Da er det ille..skal mye til før jeg tar mer enn den vanlige medisinen... Det var høyre fot som vanlig,nedover lårbeinet...fysioterapeuten og legen sier det er typosk nevrologiske smerter..jaja..vondt likevel...

Leste i avisa i dag at en romkamerat fra brystgjengen som ble operert samtidig,er død..hun ble 56 år gammel og har da kjempet i 5 år...sukk...hun har i allefall store unger,godt er det..men det er rart å tenke på..en dag er det jeg som står der... Må fred være med deg,smertene og kampen er over nå...Hvil i fred.