lørdag 24. juli 2010

Masse opplevelser...

Tirsdag 6.7,atter en flott dag i sola...men på ettermiddagen er vi klar for en ny rally-gt tur på firhjuling sammen med den danske familien vi ble kjent med...akkurat like kjekt denne gangen også!

I dag hadde vi bestemt oss for å spise med en gang....skitne som vi var..da er det godt å ha en stamrestaurant hvor man alltid er velkommen,uansett antrekk...etterpå var det tilbake til hotellet...senga lokka for alle mann faktisk..

De siste dagene brukte vi til soling,bading,aquapark,tråbåt mm..jeg tok meg en alenekveld på shopping,uten unger og var inne i gamlebyen og rundtomkring til jeg tilslutt ikke var sikker på hvor jeg var...men jeg visste hvor McDonalds var,så da tenkte jeg at jehg skulle alltids finne hjem igjen med litt hjelp..

Plutselig var jeg faktisk tilbake i gata med McDonalds,flinke meg...flaks???...tja... I Egypt er det lite kriminalitet og jeg følte meg aldri redd,tiltross for at jeg gikk alene i tette smug..spørsmål om å komme inn i butikkene er det jo alltids,men det stopper stort sett der..

Tordag tok eldtesønnen min og den danske faren en tur sammen med
jeeptur,kamelridning,snorkling og shopping..mens vi damene var hjemme.. På ettermiddagen ble den danske jenta med meg og småtrolla på kameltur i ørkene med besøk hos beduinene..vi storkoste oss...
Det ble 2 deilige uker med avslapning,bading,soling,shopping,turer,opplevelser og mye,mye mer....men som med all annen moro...en dag er det slutt...bare en masse gode minner,bilder og gode opplevelser.....

onsdag 21. juli 2010

Flott båttur!


Mandag(5.7),opp og hopp,vekkerklokka ringte klokka 7.30.....var det noen som snakket om ferie...??? Ganske så punktlig ble vi henta klokka 8,etter en rask frokost..Uvanlig lite folk som spiste frokost..??? Kan det ha noe med tida å gjøre tro...????

Båttur med tre stopp for snorkling...fantastisk vær som vanlig...sola skinner og vannet er varmt og krystallklart... Tiran er et av korallrevene vi skulle snorkle på(og et av de mest kjente),fantastiske farger både på fisker,koraller og alt annet som finnes...

Mens vi kjørte lå jeg og småfrøkna og storkoste oss på soldekket..her var både mat og drikke(kun alkoholfritt,alkohol fantes ikke) inkludert i prisen,så her var det bare å forsyne seg for både liten og stor!

På hver stopp var det bare å få på seg utstyret og hoppe uti..noen var tregere enn andre...

Vi var ikke hjemme før kl 17.30,da var vi fornøyde og full av flotte opplevelser.. Etter en god dusj var det ut for å spise middag og snoke litt i butikkene..

tirsdag 20. juli 2010

På tide å skrive noe...???!!!!

20.7.10. Nei,nå er det jammen på tide å få skrevet noe her etter utallige forespørsler...
Joda...vi hadde to deilige uker i Egypt...har du ikke vært der er det absolutt å anbefale..har du familie med deg er det Sharm el Sheikh som er plassen...vil du bare dykke så reiser du til Hurgada.

25.6 kl 1o satte vi oss i en fullpakka bil for å kjøre til Oslo for å overnatte til neste dag siden flyet skulle gå kl 7.15. Vi kjørte i min sønns bil,som ikke er laget for denne kroppen..seteryggen har en merkelig bulk midt i,og under rumpa finnes det nesten ikke støtdempere...jaja..fin ungdomsbil likevel..

Etter 9 timer på tur ankom vi hotellet og fikk stabla oss inn på rommet. Etter å ha studert menyen og prisene i hotellets restaurant satte vi oss i bilen og kjørte til nærmeste pizzasjappe(10 min). Mat og drikke der for alle 4 kostet det samme som 1 middag på hotellet...det er jo lov å bruke sunn fornuft...(og pizza er best!!)

Klokka ringte kl 04.00 lørdag morgen..stønnn..trøtte tryner ja...men etter frokost og pakking stod vi klare da bussen kom som kjører til flyplassen...noe vi ikke visste var at siden vi hadde en overnatting(på Clarion Airport Hotel),så fikk vi gratis parkering hele ferien på hotellets parkering..ikke verst!! Sparte mye penger der!!

Etter diverse kontroller og innsjekking,shopping i tax-freen og litt venting kom vi oss omsider inn på flyet..litt trøtte i tryne,men ellers bra..
Fem timer på flyet..ganske tålmodige unger..så dukker ørkenen i Egypt opp i flyvinduene..jippi vi gleder oss!!

Varme,solrike dager i Egypt! Fantastiske dager..hvilken dag er det i dag...vet ikke...vi har ferie....Feriemodusen har for alvor slått inn! Vi koser oss..både store og små.. Den første uka bruker vi på å få litt brunfarge..vi varierer mellom basseng og strand,så blir alle fornøyde..

Om kveldene gikk vi ut og spiste på vår faste plass og kikket i butikker etterpå.. Nå har faktisk ungene blitt så store at de vil se show om kvelden på hotellet vårt også,det er nytt fra tidligere år..men nå har alle mann sovet til 9 hver morgen,så det hjelper også på når det gjelder å rangle litt om kveldene..(vi måtte sette vekkerklokka på 9 hver dag for å komme oss opp i tide og bli ferdig 4 mann på badet før frokosten var ferdig...)

Etter 6 late dager i sjø og basseng er tiden kommet for å oppleve noe mer..
Fredag 2.7 meldte ungene seg på karneval på hotellet. De ble utkledd og sminket som Aladdin,Farao,beduin og magedanserinne/prinsesser. De hadde også øvt inn en oppvisning med dans som de viste fram på scenen..de varkjempeflinke og flotte alle sammen..

Lørdag 3.7 var vi med på tur med firhjuling(ATV) i ørkenen. Mine gamle minner fra motorsykkelkjøring dukket opp igjen...her var det bare å trø bånn gass så fort man fikk anledning..knallkjekt!! Kan anbefales!! Så enkelt at selv mor kan klare det..automatgir og gass og brems på samme hånd..

Det ble en varm og støvete opplevelse...på forhånd var vi surra inn med palestinaskjerf, solbriller og hjelm på toppen av det hele,så vi så ut som noen skikkelige røvere alle mann. Jeg og småfrøkna på samme kjøretøy og de to gutta på samme kjøretøy.

Underveis besøkte vi to beduinleirer og vi fikk kjøpt iskaldt vann og brus...deilig!!
Aldri har vel kald drikke smakt bedre enn da..
Vi fikk med oss solnedgangen også da vi klatret
opp på toppen av fjellet på siste stoppested..
kjempeflott...


Det var kokvarmt der vi hadde leggene så vi fikk svimerker på leggene etterpå. Ungene bak måtte legge føttene i fanget på oss som satt foran...det kom seg utpå kvelden etterhvert som sola forsvant,men det var en prøvelse underveis..det ble noen lufteturer med beina våre rett ut i lufta underveis,for å kjøle ned leggene..


Da vi kom hjem til hotellet og lyset så vi hvordan vi så ut...vi var grå av støv over det hele..shortsen min er egentlig svart,helt ny!!,men det skulle man ikke tro,nei...vi så slik ut fra topp til tå...solbrillene måtte vi pusse flere ganger underveis...til tross for at ansiktet var helt dekket til med skjerf og solbriller var det sand i øynene,øyevipper og bryn var grå av støv og det knaste mellom tennene når vi tygget....aldri har en dusj vært så god og på sin plass...alle 4 måtte i dusjen før noe annet ble gjort...herlig..

Søn 4.7 hadde vi en deilig og rolig dag ved sjøen i et krystallklart vann,rundt 30 gr og vi snorklet og kikket på det mangfold av fisker som er overalt i korallrevene..allerede rett i vannkanten møter man på fisker rundt 25-30 cm i fantastiske farger..jeg bruker å si det slik at det er som å sette foten uti et akvarium og samtidig kunne bade i det...