lørdag 4. desember 2010

Julemarked i Egersund.

Lørdag 4.12.10 Klokka ringer 8.30...ja,jeg har klokka på!!...vi skal til Egersund på julemarked,så det er greit å komme seg avgårde litt tidlig,iallefall...det har kommet 2 mm snø,det er hvitt ute!! Jippi!!..håper det kommer en halv meter til..!!

Vi kjører hjemmefra litt over 10 og kommer til Egersund litt over 11 etter litt køkjøring i sakte fart...noen som er ute på sommerdekk tro..??!!...omsider kommer vi ned til byen...herremin...fullt på alle mulige parkeringsplasser...etter 20 minutts leiting får vi endelig napp...ikke bare vi som skulle hit i dag,nei..

Snø,nisser,julemarked og gløgg,dette er julestemning!! Vi har kledd oss godt og går rundt og koser oss i mange timer...til slutt ender vi opp på byens kjøpesenter...da er jeg allerede gjennomvåt på ryggen av svette,så første jobb blir å kjøpe klesbytte til meg!! Det var deilig å få på seg noe tørt på overkroppen..


Det blir faktisk noen poser her også,så vi får jammen kjøpt litt i dag også..i firetida er vi på vei hjemover igjen og ei lita stund etter at vi kom hjem begynte det å snø og det har det gjort siden...dette lover bra..!! Jeg lovte dere et bilde av det julepynta huset vårt...hva passer bedre enn bildet med snø også..???  Dette begynner å ligne på jul!!


Fredag og helg..

Fredag 2.12.10 Fredag og helg igjen..bare såvidt jeg gidder våkne av klokka i dag...har sovet som en stein...-12,4 ute...br..ungene kommer sigende etterhvert..tror det er godt det er helg snart...

Siden jeg skal på sykehuset i dag,det er meldt snø og han reiser i Nordsjøen på mandag morgen, vil mannen min sette på piggdekkene...det er snøvær på vei..men det viser seg at de er modne for utskiftning,så enden på visa blir at jeg skal svippe ned på Hydroen med de gamle dekkene så de får lagt dem om,på med nye dekk,så kommer vi inn med bilen ca 15,når jeg har vært på sykehuset..

Klokka er allerede 11.10,så jeg kjører ned på bensinstasjonen med dekkene...typen sitter selvfølgelig i telefonen med nye bestillinger,så det tar sin tid før han er ferdig og kan hive dekkene ut av bilen for meg..klokka er 11.30 før jeg kommer meg derfra...dette holder på hengende håret...skal jo møte 10 minutt før,det vil si 11.50..hm...her er det bare å finne gasspedalen..

Jeg svinger inn på parkeringa på sykehuset ganske nøyaktig 11.50,så det holder jo ganske bra dette..tar en rask spurt gjennom gangene og melder meg på MR-en 11.55...men her viser det seg at de er laaaangt over skjema..jaja...godt at jeg tok med meg ei bok,så jeg sutrer ikke...

Men det gjør alle de andre som sitter der...herregud...vet de ikke at sykehus er synonymt med venteventevente...???!!!..det er,så langt jeg har erfart,kun røntgenavdelinga som er i rute på dette huset,ellers så er det bare å ta med seg lesestoff og en stor porsjon tålmodighet...den ene sutrer mer enn den andre...jaja...jeg stikker nesa i boka mi jeg...

Klokka 13 er det omsider min tur..av med klærne,på med pysjen...er så heldig å få lov til å beholde trusa og sokkene,ikke verst!!...for sikkerhets skyld får jeg på meg ei lekker badehette også...det var DEN frisyren..totalt kjører jeg fram og tilbake i maskina i en time,med et lite brekk på 5 minutt for skifte av utstyr og innsetting av veneflon for kontrast..flink dame,treffer på første forsøk også,gitt..

Etter første runde må jeg skifte pysj,for etter å ha bli gjennomlyst og kokt i hodet under MR av hodet stod hetetoktene i kø,da er jeg passe svett..deilig å måtte ligge heeeelt i ro når dråpene triller nedover siden på ansiktet og inn i øret...tortur!!!!..og på føttene var jeg iskald,så der fikk jeg teppe i andre runde...

Det ble tatt MR av hode,nakke og rygg...med og uten kontrast..klokka 14 er jeg ferdig,men hun hadde ikke noe svar til meg så hva legen egentlig hadde tenkt når det gjaldt resultat,vet ikke jeg...jeg hadde fått beskjed av henne om at jeg skulle vente i tilfelle det var noe alvorlig/akutt/nerveklem eller hvem vet??,men de på MR-en hadde ikke fått beskjed om noe sånt,så jeg var ferdig hos dem...

Jeg takket for meg og stormet ut før noen ombestemte seg..hihi...jeg feiler da ikke noe...???!!!???...ikke no spess i allefall..jaja...vil de meg noe så får de ringe,så får jeg se om jeg er hjemme...hihi...jeg kjører hjem igjen og svinger inn i gårdarommet 14.20,da er det bare for gubben å kjøre bilen ned for å få satt på piggdekk..

Ungene sitter og spiser pizza når jeg kommer hjem,så jeg går og legger meg for å få en liten kvil..vi har fri denne helga så vi kjører ungene i 17-tida...etterpå får vi handla litt julegaver til ungene og litt til..etterpå kjører vi hjem og koser oss med X-faktor og god mat...

torsdag 2. desember 2010

Julegavehandel...og juletre..

Torsdag 2.12.10 Brrr....-12,2 klokka 7 i dag,men fremdeles strålende blå himmel..kjente godt det i natt ja...vinduet står åpent uansett..jaja...det har vært ei lang natt,med mange klokkekikkinger...men til tross for opptil 6-7-8 kuldegrader på dagen så tørker klesvaska i løpet av noen timer når det henger ute i sola...det skulle man ikke  tro..bare prøv!!

...verka mye i går kveld...for ikke å snakke om da jeg var på konserten...hadde innmari vondt i venstre hofte der det er kreft og jeg fikk megavondt etter 15 minutt på sitteknokene der jeg også har kreft av å sitte på de harde stolene...bør nok ha med meg en pute dersom jeg skal sitte på harde stoler ei stund..

...men dette er nytt...det endte med at jeg måtte sette meg på vottene mine... det hjalp i allefall litt..nakken var heller ikke god i går...hmmm...er det oppblomstring på gang eller...???....jaja...det vil jo vise seg i mårra....skal inn og ta ny MR..og CT ?,tror jeg..

Etter at ungene hadde kommet seg avgårde på skolen kjørte vi til Forus for å kjøpe julegaver til de to minste småtrolla...4 lekekataloger hvor de har krysset av alt de har ønsket seg gjør i grunnen jobben enkel...vi var på Forus klokka 10 og var hjemme igjen 13.30,med full bil,så jammen ble det julegavehandel...

Etter middagskvil og den vanlige tralten kjørte vi til Sandnes for å kjøpe juletre...gubben reiser ut på mandag og kommer ikke hjem før den 20.12,da skal treet være kjøpt og satt på fot før han drar..pynten tar vi tre oss av...får se når vi tar det inn...gale nok til å gjøre det på mandag vi....hihi..vi gleeeder oss....

Ungene har det travelt med diverse julekalendere på TV-en nå..selv har jeg faktisk falt for Fleksnes den yngre..og så jeg da.!!!...15 kjappe minutt...han er veeeldig lik den eldre...spiller rolla si godt,gitt..

I går fikk begge ungene julelys på rommene sine,i dag bytta Småfrøkna ut sine rosa frynsegardiner med røde julgardiner med hjerter på..her er det jul for alle penga..

Kvelden er snart over,i morgen formiddag skal vi pakke julegaver før jeg drar innover til sykehuset..så får vi se hva de sier der....har fått beskjed om å vente til lege har sett på bildene før jeg får dra hjem...liker ikke helt det der...jaja..får stole på at jeg slipper velberget ut av det huset fort og gæli..

onsdag 1. desember 2010

Snytt på konsert...

Onsdag 1.12.10 1.desember!!...julemåneden er her!!..våknet i natt og var sikker på at det var julenissen som ville vekke meg,men da jeg fant ut at klokka bare var 01.20 sa jeg til`n at han fikk komme igjen på ei skjebelig tid...klokka ringer 7.00...hopper i senga av sjokket...på tide å stå opp denne gangen..

..ungene er heller ikke seine om å komme seg ut av senga,ned i stua,på med klærne(kriterie for å åpne kalenderne) og kasta seg over pakke- og sjokoladekalendere...endelig er tida kommet...og jaggu er jeg glad for at alle gavene henger på plassen sin for første gang når desember begynner...man lærer så lenge man lever...(noen lærer lengre enn andre...tttog du `an?)

Konserten i går ja..det het jo Stavanger Gospel Company og Ole Paus...etter min mening ble det litt vel mye Ole og litt lite SGC...dessverre,jeg er ikke noen OP-fan...koret sang fantastisk 2 eller 3 sanger i starten og resten var ham med tale og sang og bare koring av koret..

...følte at det ble litt sånn at koret stod og ventet på å få synge mens Ole brukte tida...jeg ville høre koret gjennom hele konserten men det fikk jeg altså ikke og gikk hjem med en følelse av å ha blitt snytt...veldig snytt..dårlig start på julekonsertene mine..akkja..

tirsdag 30. november 2010

Tirsdag,julekalender,julekos og julekonsert med Stavanger Gospel Kompany

Tirsdag 30.11.10 Sovet som en stein helt til klokka ringte,når jeg endelig sovna,men det tok sin tid..det verka i timevis utover natta etter sprøytene...akkja...ikke første gang,nei...hvorfor kunne hun ikke hørt på meg og stukket der jeg viste at den andre hadde stukket..neida...

Ikke i form til trening i dag,så jeg dropper det...istedenfor setter jeg og gubben igang med å henge opp 48 pakker på kalenderen etter at ungene har gått på skolen...nå blir de vel fornøyde når de kommer hjem,tenker jeg...hihi..

Gradestokken krøyp ned i -12.8 før den gikk oppover igjen...skikkelig vintertemperatur..nå er det baaaare snøen som mangler...sydde ny varmepose til Småfrøkna av restene av grynene fra den gamle varmeposen min...

...det har ligget og ventet en stund i påvente av at jeg skulle ta opp symaskina..nå er den oppe og diverse venteting blir fiksa...hun blir nok fornøyd,for vi har delt på den nye min til nå....hun har lånt den til jeg skulle legge meg...når jeg da skulle legge meg hentet jeg den,varmet den opp igjen og la den i min seng...da var hun varm...men det blir nok kos for henne å ha sin egen..

...vet du ikke hva du skal kjøpe til de som har alt???!!!...kjøp en slik,den blir garantert populær...kan jo brukes på stiv nakke mm også...koster 200 kr på Clas Ohlson...

Etter middagskvil,middag og lekser er det rett i dusjen før vi må begynne å smøre smørbrød og komme oss avgårde til julekos for femteklassingen vår...de var kjempeflinke..sang,dans og underholdning...etterpå var det å trykke inn på masse god mat og kaker...kjempekos..da vi kom hjem viste gradestokken -11,5,vi kjente det ja...

Nå er det snart på tide at jeg kler på meg og begynner å rusle bortover til kirka... jeg skal på julas første julekonsert...Stavanger Gospel Kompany...jeg har tenkt å komme tidlig så jeg får plass helt fremme...gleeeder meg som bare det..den er fra klokka 21 til 23,så når jeg kommer hjem er det rett i seng,så dere får heller referat fra konserten i mårra...

Ny uke..juletid i møte...

Mandag 29.11.10 Ny uke,nye muligheter!! Opp og hopp,travel start på uka!! Brrr...over 10 minusgrader ute,men for et flott vær!! Jeg skal ikke klage,alternativet er heller dårlig...hadde vi bare fått litt snø nå,så hadde det vært helt topp..

Storebror skal til sjøs igjen i dag,4 uker,så han er ikke hjemme på juleaften...snufs...blir liksom så stille uten ham her...jaja...jul blir det jo,lell.. Frokost og påkledning,så er det bare å lesse i bilen...jeg skal kjøre ham til flyplassen før jeg skal videre på min ferd..

Klokka er 8.40,vi er på plass på Sola og Storebror tar med seg pikk og pakk etter en god klem....snufs...savner ham allerede...4 uker ute er lang tid synes jeg,men han er jo på god vei til å bli voksen da...i år som i fjor har han bursdag mens han er ute...denne gangen fyller han 20 år...altså ingen tenåring lenger...fælt som åra går...

Etter at jeg har satt ham av suser jeg videre til fysio...skal bli godt med litt massasje...kjenner godt på kroppen at jeg har gjort noe i helga ja...mer enn det vanlige...er øm og stør både her og der...men jeg måååå bare pynte til jul og gjøre det jeg alltid har gjort...selv om det ble litt ekstra denne gangen med nye gardiner og nye sengesett...

Etter fysio suser jeg videre til legesenteret for å få Faslodex-injeksjonene mine...de svir skal jeg fortelle dere...væsken er tjukk som olje og de setter 5 ml i hver sprøyte...det er langt over normal mengde på injeksjoner kan sykepleieren fortelle..

Hun setter sprøytene på en tredje plass..vil ikke sette der de satte forrige gang,som jeg ikke kjente noe til etterpå..hun har SIN plass hvor hun har lært å sette intramuskulære sprøyter...akkja...hva skal en stakkars pasient gjøre da...

Etter en kjapp tur på Europris for å levere tilbake litt for mye ute-julelys dro jeg rett hjem...gidder ikke noe mer i dag...kjenner at jeg er sliten etter helga..skal bli godt med en middagskvil,ja..resten av ettemirddag og kveld har jeg ikke gjort så mye mer enn det vanlige,middag,lekser,klesvask osv...

Er ikke helt i hundre,gleder meg til å hoppe i seng...smårar og trøtt... Jeg lurer på om det manglet en tablett kl 15..heiv de inn før jeg hadde sjekka nøyere,men følte at den på 40 mg Oxy-contin manglet fordi symptomene er slik som om jeg har glemt å ta den..

...hmmm..tar ikke en ekstra siden jeg ikke er helt sikker...da får det bare være..er nøye med å sjekke før jeg hiver hele dosene innpå,men det hender at jeg er litt for kjapp...jeg har medisinene ferdig dosert i dosett,så egentlig er det stort sett rett,jeg som legger dem oppi,men det kan vel hende at selv JEG gjør feil...hiihi...neeeida.. 

Gubben er ferdig med julelysene ute,kan tro det ble fint...dere skal få se bilde snart..natti...

søndag 28. november 2010

1.søndag i advent...

Søndag 28.11.10 Våkner i 8-tida av ungene og hunden som springer i gangene...blir liggende våken og vri meg til 8.50 før jeg gir opp...kan like godt stå opp...1.søndag i advent...juletida er her...kjenner at både rygg og nakke verker etter gårsdagen... tror nok det blir litt ekstra smertestillende i dag hvis jeg skal få gjort noe..

Etter frokost og pc-lesing finner jeg ut at jeg vil sette i gang og sy julesengesettet mitt...jeg finner ikke noe sengesett i butikkene som jeg vil ha...har lett etter noe med julenisser på i årevis uten å finne noe,så nå har jeg kjøpt metervare og skal sy selv...at jeg ikke har gjort det for leeenge siden..!!??


Det tok meg noen timer å bli ferdig,men da er det selvgjort og velgjort også...!!! Grått under(som matcher litt av skjegget til nissene og mønster oppå.) Gleder meg til jeg skal legge meg med julenissene..ungene har fått julesengesett røde ruter på vinduene sine,vi tok med det lille vinduet på do også..Vår hjemmelagede dørkrans er på plass på den nye,hvite ytterdøra og adventsstaken(også hjemmelaget) er på plass på bordet..kjekt å ha hjemmelagte juletradisjoner..Broremann er førstemann ut til å tenne adventslyset,så er det annenhver søndag fremover.


 Nå kjenner jeg på nakken min og øvre del av rygg at aktiviteter med fremoverbøyd hode og kropp bør unngås noen dager fremover...I mårra drar Storebror ut på sjøen og kommer desverre ikke hjem til jul...snufs..jeg skal kjøre ham til flyplassen før jeg skal på fysio(skal bli deilig med litt massasje) og til legen og få satt mine to sprøyter igjen...

Nå er det kvelden,natti folkens!!