torsdag 14. januar 2010

Travle tider 13-14.1.2010....

Onsdag 13.1.2010. Stønn..dette begynner å bli et sammenhengende mareritt.. I natt våknet jeg av verk i høyre fot og i setet...død og pine,det er helt forj.....!! På 1-10 skalaen ligger dette på 8? Marerittene var der også..Legen på det palliative teamet har tatt vekk og lagt til noe i medisinene mine,så jeg var kvitt dem en stund...men nå tror jeg jamen det er begynt på`n igjen..

Men,det er ikke tid til å ligge på latsiden likevel..opp og hopp! Ungene skal på skolen og jeg må på legesenteret og hente fysioterapirekvisisjon og hente medisiner ...før dagens trening,som er styrketrening..nytt program her også...knæsj!

Etter trening,kvil,middag og lekser med ungene er det avgårde igjen til sykehuset for å ta CT. Skal være der 17.00,så jeg hyrer min privatsjåfør igjen...hihi(min sønn som holder på med lappen)... han er fornøyd som vanlig..jo flere ærend og jo lengre å kjøre,desto bedre...det passer bra ...må innom flere plasser på vei hjem..

Måtte jo ha kontrastvæske på CT`en,selvfølgelig!!! Slipper ALDRI unna... Blir altså SÅÅÅÅÅÅ kvalm i det øyeblikket væsken skytes inn i blodåren..!! Må alltid ha spykoppen klar,i tilfelle... I følge snella som plager meg med roting i blodårene til tross for at jeg har VAP,er det sååååå uvanlig!!!!...kiss my a.....,det bryr ikke jeg meg om...jeg må spy!!!!!! ER det noen av dere som har hatt plager med det samme??

Min kjære sønn er solidarisk og venter på sin mamma mens hun er inne..etterpå får jeg beskjed om å vente i MINST 15 min før jeg går...i tilfelle man reagerer på kontrasten...æsj...dette har ikke jeg tid til!! Etter 10 minutt sier jeg til sønnen min at nå er det nok,vi stikker... Mens dørene er lukket inn til CT-rommene,smyger vi oss listende ut,fnisende som to unger....med løftede ben som røverne på tjuatokt i Kardemomme by...Fniis...

Kan tro folka i det fulle venterommet lurte på hva vi drev med..!!!??? Jeg elsker å drive herk!! Noe gæli må da en stakkars møkklei kreftpasient få lov til....!!!!!!!!!!!!!! Det er ikke såååå spennende på sykehuset når man er der for tohundreogørtende gang... Noe helt annet for de som stikker innom en gang i skuddåret!! (Og forresten så har jeg tatt den CT`en og kontrasten ørten ganger før og vet at jeg ikke reagerer allergisk på den...)

På vei hjemover raser vi innom 3 kjøpesentre/Nillebutikker for å få tak i akkurat DET bildet til den nyopp-pussede stua...fant det i siste butikken,på sentret i nærmiljøet...det skulle vi visst før!!....akkja....tempen er rundt null i dag,så vi raser innom bensinstasjonen for å vaske bil og havner som nr 4 i køen...da er klokka 18.50...rekker vi å hente yngstegutten på speidern 19.30 tro???

Jepp,klokka var 19.31 da vi kom til speiderhuset...tror det gikk lovlig fort....jaja..bilen ble i hvertfall ren etter null vask på en måned med sprengkulde..pst...jeg har Cadillac...hihi...litt av en skolebil..hæ??

Torsdag 14.1.2010. Ikke bra denne natta heller...Sinnsyk verk i høyre foten igjen..har vært mye våken i natt pga den...grrr..enden på visa ble å stå opp tidlig igjen..det er grenser for hvor mange ganger man skal prøve å sovne igjen..(Og når man er såå trøtt og har sååå vondt glemmer man at det er noe som heter å ta ekstra smertestillende ved behov....)

Etter at ungene gikk på skolen har jeg bare gått hjemme og sullet..ryddet og lagt sammen klær,gjort fint lite og ingenting...fridagen min i dag...for meg er det å IKKE MÅTTE gå noen som helst plass...det er en allergi man får etter å ha gått gjennom behandlingsløpet med innleggelser,akutte innleggelser,blodprøver,operasjoner,6 cellegifter,undersøkelser,CT`er,MR`er,25 strålebehandlinger,månedlige Zometa-intravenøstbehandlinger og mye mye mer...mon tro om jeg skulle tatt en vareopptelling på hvor mange totalt???

Man MÅ rett og slett vite at man ikke MÅ ut av huset noen dager i uka...helga regnes ikke med..Noen andre kreftpasienter som har fått den samme allergien??? Ellers så er nå mannen min i ferd med å rive opp stuegulvet,så her ser det ikke ut....lukker bare øyene og gleder meg til alt er ferdig og jeg kan begynne å henge opp nye bilder,nye gardiner,kjøpe nye puter,duker,blomster,nips og naps...

tirsdag 12. januar 2010

Ny uke,nye muligheter.En god natt..og en dårlig natt..

Mandag 11.1.2010. Våknet i dag av at vekkeklokka ringte klokka 7... Fantastisk!! Jeg har sovet hele natten!! Uten smerter,uten svetting!! Senga er god og varm!! O fryd,o glede!! Den følelsen kan ikke måles i penger.. luksus for meg å våkne i en tørr seng,uten avbrutt søvn og av smerter.

Det er bare å komme seg opp! Ungene skal på skolen og jeg skal være på fysioterapi klokka 9.15. Etterpå er det kondisjonstrening klokka 10. Må bare si det igjen..det nye programmet på kondisjonstreninga er beinhardt,bånn gass!! I love it!! Da får man virkelig følelsen av å ha gjort en skikkelig innsats!! Kunne hatt den hver dag,jeg..no problem!!!

Etterpå satt vi og kjadret en halvtime alle sammen. Mange som var med i dag!! Vi var 21 personer,av de 4 mannfolk!! Ikke ofte... Kjekt å snakke med de jeg ikke har sett på en stund..alle har en grunn for å være her..sykdommer av alle slag..pårørende med alvorlige sykdommer som har gått utover deres egen helse...psykiatri..det er litt av hvert her..mange skjebner..

Etter trening er det alltid godt med en kvil,og far i huset har middagen klar når jeg står opp igjen..ungene kommer snart hjem. Jeg har en kvil hver dag,ca 1,5 t. Jeg sliter fælt,hvis jeg ikke får den..den er et must! Og da er jeg opplagt og uthvilt til ungene kommer hjem fra skolen..etterpå er det middag og lekser,så er det oppfølging på fritidsaktiviteter.

Om kvelden skal småfrøkna i vennegruppe,så vi benytter anledningen til å rase rundt og se på nytt gulv til stue og gang..håpet er at mannen min skal få lagt det i helga,hvis han ikke blir kallt ut på jobb offshore..

Vi fant noe i den siste butikken som falt i smak med en gang,men det var lang kø,så vi gadd ikke å vente,klokka gikk fortere enn vi trodde.. Vi bestemte oss for å kjøre tilbake neste dag,når ungene var gått på skolen.

Tirsdag 12.1.2010. Å inn i h..... så vondt jeg har hatt i natt!!! Det kan nesten ikke beskrives med ord...denne gangen var det smerter i leddene...jeg våknet av verk i både armer og bein,som begge var bøyd..trodde nesten ikke at jeg skulle klare å rette dem ut igjen,måtte bite tennene sammen for ikke å skrike høyt..akk ja..nok syt..

Holder på å loggfører nettene mine...tror jeg snart må ta en prat med legen min på det palliative teamet på sykehuset igjen..både når det gjelder hetetokter og natteverk..det kan ikke fortsette slik,det tar på..

Etter at ungene har gått på skolen drar vi avgårde til samme butikken vi var på i går...det ble full klaff med en gang,i løpet av 15 minutt hadde vi kjøpt 50 kvadrat med laminat og 2 nye langflossete tepper til å ha under salong- og spisebord...jippi!! Jeg er kjempefornøyd...gleder meg til å få alt på plass..

Vinterdagene vi har for tiden er fantastiske!! Kjenner det på kroppen at humøret er jevnt over veldig bra...sola skinner både ute og i hjertet og kroppen min..Men kanskje kan det kalde været også ha innvirkninger på mine vonde ledd og muskler...???Se det,det gjenstår å se....

mandag 11. januar 2010

Den annsame..

Den annsame.

Han har ikkje stund til å stogge
og ikkje tid til å sjå.
Menneske som han møter,
dei ansar han aldri på.

Mangt har han å rekkje over.
Det gjeld um å fara fort.
Mykje var det å gjera.
Det auka dess meir han fekk gjort.

Så lid det til endes med dagen.
Han står der,studd over stav
og spør: Kva har livet gjeve
og kvar har det vorte av?

Slik jaga han gjennom livet
utan å få det fatt.
Ei glede sprang etter på vegen
men nådde han aldri att...

(Jan-Magnus Bruheim)

Noe å tenke på......???

søndag 10. januar 2010

Travel helg.8-10.1.2010.

8.1.2010. Spør meg om natten min da...?? Svettet i natt også!!! Det er fortvilt...er så lei av å nesten aldri få oppleve en hel natt med tørr seng..nok syt!!! Yoga og stretching i dag! Deilig treningsavslutning på enda ei uke... Må stikke litt tidligere i dag,skal være på sykehuset kl 12 for Zometa intravenøst,må dusje og kle meg før jeg drar dit,liker alltid å kle meg opp..ikke noe joggedress på meg,nei..

Min eldste sønn som er med som sjåfør i dag har vært på apoteket og hentet medisiner og handlet helgas mat mens jeg var på treningen. Greit å ha ærendsgutt med seg.. Vi kommer 5 minutt for sent til kreftpoliklinikken,men jeg har allerede ringt og gitt beskjed mens vi er underveis..jeg må vente på dem..da må de kunne vente på meg...hihi..!!!

Det første vi gjør er å storme bort til gratis-kantinen som Odd Fellow driver på kreftpoliklinikken. Brødskiver og vafler er menyen,begge deler takk!! Uansett hvor dårlig jeg har vært når jeg har vært her inne har jeg alltid hatt minst...3 doble vaffelhjerter...deilig...det er derfor vi kommer hit bruker jeg å si på fleip...hadde ikke det vært for dem hadde jeg ikke kommet...hihi!!

Klokka er nærmere ett før vi er ferdige,så er det å hive seg i bilen og kjøre videre på dagens ærendsrunde... Ikea er neste stopp. Vi pusser opp i stua,maler vegger og skal legge gulv,så jeg skal se på laminat eller parkett. Det var dårlig med det jeg ville ha,så det ble bare telys og softis på vei ut..

Sønnen min må innom et kjøpesenter før vi snur nesen hjemover og nå kjenner jeg at trettheten kommer sigende...ikke for ingenting at jeg helst ikke kjører mellom 13 og 15,da er det hviletid for meg og hvis jeg da setter meg bak rattet er det ikke lenge før øynene siger igjen...så det gjør jeg IKKE!!!

Jeg sliter noe vanvittig med å holde øynene åpne til vi er hjemme,så med en gang jeg ramler inn døra hjemme er det bare rett i seng for meg....deilig...zzzzzzzzzz De er vant med det hjemme...

9.1.2010. Våkner flere ganger i løpet av natten med en vanvittig verk i lår og legger,armer..muskler...alt gjør vondt...eller så svetter jeg..ikke fred å få..sovner endelig utpå morgenen og kommer meg ikke opp før klokken er nærmere 10.

Da er mannen min allerede i gang med første malingsstrøk i stua,blir kjempefint!! Her er det bare å hive i seg frokosten og være med. Har som mål å ta ett strøk i dag og ett i morgen,så er vi ferdig med malingen..da er det bare gulvet igjen..men først må vi finne noe vi vil ha...

Samtidig som vi maler er det også to unger som suser inn og ut blant nymalte vegger og to katter og en hund..de skal ha mat..hjelp til klær og ski,må på do,krangler litt...jo da,det går stort sett greit..hehe..

10.1.2010. Mildt sagt like jævlig natt som forrige!!!!!!!!!! Har nesten ikke sovet hele natten ,så når klokken er 5.55 står mannen min og jeg opp...da har jeg holdt ham våken med styr og sukk en stund,så vi blir enige om å lure oss ned i stua for å få et par fredelige voksentimer med levende lys på morgenkvisten før ungene står opp....

Etter et par timer kommer ungene luskende,det er blitt lyst ute,så nå kan vi begynne å male! Andre strøk går som kjent fortere,så med litt teamwork,ble vi ferdige etter et par timer. Jeg er kjempefornøyd!!! MEN,kattepus klarte å trø i malingssbrettet og sprang stua rundt da vi prøvde å få tak i henne for å begrense skadene,så det ble mange kattepoteavtrykk å vaske vekk...hihi..