lørdag 20. mars 2010

Treningsmaratonuke...

Mandag 15.3.2010. Slankekur på gang!! Prednisolonkiloene skal av igjen!! Etter ei sånn cirka grei natt er det på tide med fysio og kondisjonstrening. Det er bare trening nummer 1 denne uka...har bestemt meg for å trene hver dag samtidig som matinntaket skal begrenses til normalen...vekk med snop,chips mm...

Kjenner allerede effekten av å halvert døgndosen...: det evinnelige trykkitrynetsyndromet er borte,nettene er ikke blitt verre heller med kun kveldsdosen igjen..greit å være sin egen medisinadministrator...hihi..de berømmelige kiloene har satt seg under mageskinnet,der får de ikke være,det er jo snart bikinisesong!!! Den har jeg jo egentlig begynt da..hihi..

Jeg ga bånn gass og litt til på treninga i dag,her setter vi alle kluter til...gleder meg egentlig til denne treningsuka,jeg liker jo som kjent å trene...skal også prøve ut noen nye treningstimer hos Arena,så dette blir kjekt!! Alt foregår på formiddagstid,så det er ikke noe problem å sette i gang..

Tirsdag 16.3.2010. Har sovet som en stein i natt!! Sov uten å våkne fra 23.30 til 6.55!! Fantastisk!! Kan ikke huske sist jeg sov så lenge!! Ikke hetetokter heller!! Ahhhh!! Våkne tørr og uthvilt,for en luksus!!

MEN,straffen for ei lang natt på samme siden er mørbanka hofte,lår og legg og det gjorde vondt til langt utpå formiddagen!! Men pytt! Spinning/styrke here I come!! Ny time,dette har jeg ikke prøvd før...

Først hadde vi 40 minutt på spinningsykkel(første gang jeg prøver dette) og jeg hang ikke etter noe særlig...etterpå var det 40 minutt med styrketrening med vekter og gummistrikk? i en annen sal,bånn gass,ikke noe husmortrim her,nei..svetten rant i strie strømmer som alltid..deilig! Jeg ga jernet,som vanlig..hihi...

På kvelden ble det tid til en times tur som co-pilot med eldstegutten rundt om i distriktet og litt shopping,koser meg på tur med ham,småfrøkna var også med denne gangen...litt spennende å være med storebror på tur..

Onsdag 17.3.2010. Død og pine for en gangsperr!! Men jeg har hatt enda ei god,lang,tørr natt...men straffa er som vanlig ei mørbanka soveside..jaja,noe må man ofre for litt kvalitetssøvn..

Kjenner at jeg var på trening i går,ja...å huff!! Men i dag er jeg klar for stasjonsstyrketrening,selv om jeg føler meg litt redusert...jaja,det går seg vel til..ble litt skytteltrafikk som copilot i kveld også..to unger som skal til speidern på ulik tid,eldstemann er fornøyd,da..en times tur utenom ble det også..råning med mamma er in for tida...så lenge det varer..

Torsdag 18.3.2010. Bra natt uten hetetokter i natt også...fantastisk!! Travel dag i dag!! Begynner dagen med Pilates med ball...ikke noen husmortrim dette heller,nei! Kjekk time,men kjente på gangsperren fra de andre dagene i dag også..

På vei hjem var jeg innom kommunen og hentet nøkler til fritidsklubben og handlet.
Etterpå var det hjem og lage gele til barneselskap i morgen...småfrøkna blir 8 år den 24.3 og skal ha selskap på fritidsklubben på skolen vår..22 jenter skal gjøre lokalet utrygt.

Klokka 17 er vi på plass i kirka til den årlige s-klubb-basaren. Ungene og jeg kjøper masse lodd,men det blir dårlig med gevinster i forhold til tidligere år...kun en gevinst,det var småfrøkna sin....jaja,pengene gikk til en god sak.. Småfrøkna sang sammen med koret sitt også.

Etterpå er det hjem og puste ut,hive på seg treningstøy,plukke opp naboen og avgårde til treningssenteret for førpremiere på Zumba,klokka 20.30! Der var 130 damer og 1 mann klar til innsats. Det var kjempekjekt...svetten rant og vi fikk rista løs både det ene og det andre....

Klokka 22.30 var jeg klar for senga og godt fornøyd med dagens treningsinnsats...pjuh...men,men,det er bare å sove og gjøre seg klar til neste økt om ca 12 timer..

mandag 15. mars 2010

Uka som gikk...

8.3.2010-14.3.2010. Jeg får ta en liten oppsummering over uka som gikk,siden jeg ikke fikk skrevet noe underveis.. Har sovet bra i natt,med pute mellom beina,hjelper utrolig,da slipper jeg å få det draget på lårhalsen og nedover,og jeg var tørr da jeg våkna!!! Ikke hetetokter???

På dagens fysio fikk jeg kjørt meg skikkelig med råknaing(?) av muskelen like under bekkenkanten for å få bukt med smertene nedover føttene..skal si jeg kjente det noen dager ja..brølte gjorde jeg under behandlingen og vondt var det å sitte de neste to dagene..men med vondt skal vondt fordrives,sies det....

Mandagens kondisjonstrening var 2-årsjubileum for Aktiv på dagtid. Siden det var jubileum hadde de fått hyret inn Erik Thorstvedt som deltaker på treninga denne dagen. Han svetta godt,ja...lenge siden han har trent aktivt...???

Etterpå var det kake og kaffe og vi snakket om alt mulig rundt bordene. Erik var imponert over tilbudet og mangfoldet i type treningsformer og lokaler rundt om i kommunene. Kjekt å ha andre med seg på treninga...vi har hatt besøk både fra Nav,fysioterapeuter,treningskontakter mm..

Etter treninga ble det to timer på solsenga,i bikini...(ikke si det til noen...folk tror jeg er gal da...men det er jeg jo...hihi),men med en lun terrasse går det utroligste..og folk lurer jo på om jeg har vært i syden,så brun blir jeg,hihi...

Tirsdag: Denne natta ble også bra,men svett...hmmm...varer dette da tro... I dag ble det også en liten time med sol,men så var det slutt.. Småfrøkna skal på koret i dag,men det er pappaen sin tur til å følge...

Onsdag: Styrke og stasjonstrening i dag!! Det gikk unna så svetten skvatt...ingen skal komme og si at jeg ikke står på,nei... Tåka lå så tjukk i dag at det var såvidt jeg så noen meter foran bilen..slik var det hele dagen...

Ungene skal på speidern i dag,så storebror fikk seg litt øvelseskjøring i skytteltrafikk,da var han også fornøyd...gleder meg til litt lysere kvelder så ungene kan gå uten følge,det er ikke så langt borte,nemlig...

Torsdag: Dårlig dag i dag..både natta og hva vekta viser...En av de to vanligste bivirkningene på prednisolonen jeg har begynt på(som skal hjelpe mot nevrologiske smerter) er økt appetitt.. jepp,det kan jeg skrive under på..MÅ ha noe hele tiden...og det viser vekta også...

To kilo opp på ei uke...FYSJ!!!!!,da blir jeg SUR!!,forfengeligheten lenge leve...jeg sliter nok med vekta fra før av pga antihormonbehandlinga jeg går på,fettet setter seg under mageskinnet,rundt livet og det vil IKKE jeg ha noe av....så nå plukker jeg ut morgendosen og halverer,så det bare blir 5 mg per dag for å se om det kan hjelpe...(og se om natta blir verre igjen...)

Neste: da vi kom hjem fra en liten handletur på formiddagen fant vi den ene katten vår på trappa, full av blod...blodsporene kunne vi følge rundt hele huset og rundt om i nabolaget... Vi tok ham inn for å undersøke hva som var skjedd..

Det viste seg at han hadde fått et dypt kutt mellom to tær,og det silblødde...selvfølgelig måtte han springe rundt i stua så det var blod overalt på gulvet..som om ikke det var nok så begynte han også å riste på foten,med det resultat at blodspruten stod oppetter nymalte vegger og nye gardiner...

For å få roet ned det hele slapp vi ham inn på do,ca 1x1 m...MEN,det hjalp ikke...resultatet der ble at alle vegger,do,gulv og dører var sprutet over med blod...død og pine,det så ut...og for en jobb det ble å vaske....

Siste utvei ble å stappe katta inn i en reisekasse,legge håndkle over den og sette kassen ned i kjellerstua,for å roe ham ned...og der ble han stående til det var på tide å kjøre til dyrlegen til timen 16.15.

Mens dyret ble dopa og sydd måtte jeg og småfrøkna vaske reisekassen inni...håndkleet som lå inni kassen var helt rødt og bare å kaste rett i søpla og kassen var like rød både i bunn og tak...det var blod overalt..han må ha mista mye blod totalt...Dyrlegen sa at det aldri hadde grodd uten sying.

Enden på visa ble en katt som må bruke krage og holdes inne de ti neste dagene,penicillinkur og smertestillende i fem dager og en regning på totalt 2000 kr...hva gjør man ikke for dyra man elsker..

Fredag: Jeg er ikke helt i humør i dag...vondt i fot og hofte i natt...deppa pga Puzur og alt ekstra som følger med???..en unge som hoster og må være hjemme fra skolen... Men det er bare å komme seg på trening..

For første gang siden jeg begynte å trene igjen hos Aktiv på dagtid,den 24.8.2009,må jeg si at jeg ikke er motivert for å trene..en uhyggelig følelse... Timen begynner greit,men det er ikke kjekt..ei stund setter jeg meg bare og ser på...men etter null fravær helt siden start har jeg ikke dårlig samvittighet..

Timen fullføres,men det er ikke kjekt,sånn som det bruker å være... Kjenner at det baller på seg enda mer utover dagen,men etter en god middagskvil kommer humøret sakte tilbake...heldigvis...ikke kjekt når alt blir svart...men det ble kanskje litt mye på en gang..

Er etter hvert blitt avhengig av at alt går greit...ikke for mange uforutsette hendelser...best når alt er plankekjøring..jaja,det går stort sett greit...

Lørdag: I dag skal småfrøkna synge med koret på konsert med to Sevenjenter. Først var det innøving av sanger og bevegelser fra 13 til 15.15,så er det mat og klokka 16 var jeg og mange andre på plass til kjekk konsert. De var så flinke alle sammen. Det er andre gang de deltar på et slikt opplegg,forrige gang var det hele Sevengruppa som deltok.

Lørdag kveld var det tid for lørdagskos og tv-underholdning...fram med pop-corn og brus..ungene storkoser seg da... Det ble ikke noe besøk i svømmehallen i dag siden den ene ungen var opptatt med kor og den andre var forkjøla..

Søndag: Sov lenge i dag,tror klokka nærma seg 10..lenge siden sist..og at kroppen orka å holde ut i senga så lenge....??? Dagen ble ingen hviledag,men masse rydding og vasking,men det er jo bare kos,så fint og nytt som alt er nå...ikke noe ork!!

Seint på ettermiddagen ble det også tid til en kjøretur med eldstemann. Småfrøkna og jeg ble med på en times tur rundtomkring i distriktet,avslutta med en stor softis...mmmm...jeg elsker softis!! Så var jammen den uka også gåen...hmmm...som tida går...