torsdag 16. desember 2010

Besøk og litt til..

Torsdag 16.12.10 Ahhhhhhhhh,la meg 21.50,slukka lyset  22.10 og lå ei lita stund før jeg sovna...i natt skal jeg sove godt...det neste var at jeg våkna 6.55 av vekkerklokka....deilig...følte meg litt uthvilt faktisk..ungene slukka også lyset tidligere i går,så det var ikke tvil om at det var tre trøtte tryner som gikk til sengs i går...

Hurraaaaa...det er jo hvitt ute og full snøstorm...kunne jo ikke blitt en bedre start på denne dagen jo..

Litt støvsuging på mårran,så må jeg finne fram juleserviset og julekaker og tenne masse levende lys...i dag får jeg besøk av min bloggvenninne,hun kom riktignok litt forsinka pga uværet,men vi koste oss i flere timer og skravla gikk....utrolig viktig å ha noen likesinnede å snakke med...dele erfaringer og dra nytte av  hverandres profesjonalitet i vår egen sykdom...slik man aldri kan med andre som ikke er i samme situasjon...

Klokka 14 velta jeg meg i bingen igjen for en god middagskvil..kjenner jeg trenger å hente meg inn igjen etter litt stressa dager....det er jo som jeg bruker å si når noen spør hvordan det gårr...: jo,det går bra så lenge jeg ikke gjør noe...

...våkna av meg sjøl klokka 15.10,så da var det bare å stå opp og lage middag før Småfrøkna kommer hjem...Broremann har allerede kommet hjem og gjort leksene..lapskaus i dag,ønske fra Småfrøkna...etter middag gjorde vi unna leksene og kjørte til Bryne for å få unnagjort juleklippen til Broremann...og vi kjørte i skikkelig julesnøvær...kjempekos!!

Det ble tid til litt butikkmysing etterpå,så vi var ikke hjemme før 19...vi droppa julebakst i dag også...ungene er ivrig opptatt med seriene Pakten og Fleksnes,så resten av kvelden har de ligget klistret foran TV-en...mens jeg har hatt storrengjøring i bingen til Gismo...det er lett å se at han storkoser seg i reint bur..han bare kroer seg i høyet og legger seg i døråpninga si og napper i stråene foran seg og kikker ut...joda..det blir jul hos ham også..

onsdag 15. desember 2010

Travle tider..

Onsdag 15.12.10 Åååååååhhhh..helt i ørska når klokka ringer...har sovet max 5 timer i natt....de jævla innbruddstyvene...jailen neste for de altså...tenk å ødelegge nattesøvnen for hederlige folk..måtte ta meg i nakken for å komme meg ut av senga..hadde veldig lyst til å lukke øyene og sove videre...men,nei...det går ikke...

Akkurat i det jeg står i døra,klar for å gå ringer de igjen fra sykehuset..hadde en følelse av at de skulle det,bare sånn at jeg skulle bli forsein hjemmefra..og det gjorde de...var en sykepleier som ringte,jeg kunne få svarene på MR`en av henne hvis jeg ville...legen var opptatt..greit nok for meg...de hadde ikke funnet noe inni hodet denne gangen heller og ellers var det ingen endringer...og godt var nå det...(men det er jo bare en måned siden forrige MR da)....

Jeg dro avgårde 9.35...har en avtale og den medførte at jeg var på farta til 13.00..hadde egentlig tenkt å kjøpe div til julebakst på hjemveien,men fant ut at skulle jeg få meg en liten halvtime på senga,måtte jeg bare kjøre rett hjem..

Som sagt,så gjort..det ble litt over halvtimen så kom ungene hjem...14.30 var det bare å sette seg i bilen igjen for å kjøre Småfrøkna til frisøren...vi var hjemme igjen 16.00...hadde nok en gang tenkt å handle på vei hjem,men etter en kjapp rådslaging i bilen fant vi ut at formen ikke var i slag til 2 kakesorter i dag,så vi bestemte oss for risbollene og det hadde vi hjemme..

Småfrøkna sovna i bilen på vei hjem og var sur og gretten da vi kom hjem..lekser skulle gjøres og mat måtte vi også ha..baksten ble enda en gang redusert til null bakst..ungene var sure og trøtte og jeg var langt fra i toppform...samtidig så trengtes det en alvorlig opprydning i første etasje..akkja...etter lekser og mat var det bare å sette i gang..

I kveldinga tok jeg turen ned på butikken for å kjøpe det vi mangla,så nå er det iallefall i hus...så får vi se når det blir gjort...det blir i allefall ikke i kveld...når nyhetene er ferdig skal jeg stupe i seng...og sove!! Ute er det vind,pøsregn og spinnglatt...jaja...det er best å passe lårhalsene damer!! I mårra får jeg besøk: jeg gleeeder meg!!

tirsdag 14. desember 2010

Travel tirsdag..

Tirsdag 14.12.10 Nytter ikke å hvile på laurbærene..her er det bare å komme seg opp..ungene skal avgårde og jeg skal på fysio..skal bli deilig kjenner jeg..få knødd nakke og bakemusklene litt..

Etter at jeg er ferdig på fysio svinger jeg innom bilvaskern min og får vaska gliset før frosten kommer tilbake...den er grå,istedenfor svart,etter det siste regnværet vi har hatt..men nå begynner det å tørke opp og frosten skal visstnok komme tilbake...mens jeg sitter i kø for å komme inn i vaskehallen og på venterommet deres begynner jeg å skrive julekort...her er alt nøye planlagt,skjønner dere..

En kjapp liten tur innom matbutikken før veien går hjemover igjen..kvil,middag,lekser og julebakst står på menyen,før juleavslutning 17.45 på koret til Småfrøkna..vi setter i gang med kjevle og kakemenner kl 16.00,16.30 er deig av 2 kg mel ferdig kjevla,trykt ut og ligger på brett klar til steiking..det er godt teamwork det..

5 minuttt før vi må gå 17.30 setter jeg det siste brettet i ovnen,Broremann vil ikke være med,så han åpner luka og slår av komfyren når de er ferdig stekt...1.5 time totalt...ikke verst...mmmm,de var knallgode i år også..å huff!! Det blir en knallhard slankekur etter jul...det er i allefall sikkert!!...den tid,den sorg..

På juleavslutninga klarte vi å dra inn 3 gevinster på 100 kr..ikke verst!!...Småfrøkna var storfornøyd da..ok...jeg også da...(hmmm...er vi kommet inn i en gyllen stim??..på forrige loddkjøp fikk vi to førstegevinster...)ungene underholdt med sang,hiphop og dans..de er kjempeflinke!!

Nå skal jeg sette julekakene i kjelleren,hodet mitt planlegger allerede innkjøpet til morgendagens julebakst: vepsebol og risboller...så er det snart kvelden for meg også etter en lang dag...Gismo skal få kveldsknasket sitt,han plystrer på meg allerede...

..så skal jeg fordele de andre tre dyra sånn alt ettersom,så er det senga for meg...(håper jeg ikke får besøk av innbruddstyvene som lusker i området for tida...ikke kjekt når man er alene..kanskje jeg må ta mobilen med meg i senga....)

mandag 13. desember 2010

Ny uke med julebakst.

Mandag 13.12.10 Sov som en stein da klokka ringte i dag...stønn..mandag ja...ungene er faktisk ganske kjappe i dag til mandag å være..kalenderen som lokker ja..etter at ungene har gått begynner jeg å gjespe og gjespe og kjenner meg trøtt og tung i kroppen og sinnet for den saks skyld..

..er doven og nummen i den venstre hånda igjen i dag...det var jo det som ikke var helt bra da...det kunne ha sammenheng med kreften i nakke/ryggrad...men det er bare fra håndleddet og ned denne gangen..akkja..kanskje jeg skulle fått mega meg til å ringe sykehuset i mårra for å få svar på siste MR..

....fikk nettopp ny time i posten til samme MR i januar,1 måned etter forrige MR nakke/rygg...hmmm..hva er det de har funnet nå da..nei..får ringe dem i mårra..

...jeg blir nødt til å legge meg på sofaen og sovner med en gang...men heldigvis våkner jeg igjen klokka 11,godt er det,for jeg skal til frisøren for julestussen klokka 12,så det er bare å komme seg opp..selv om jeg veldig godt kunne tenkt meg å blitt liggende..

Kjenner at det bare går på stahet og vilje i dag...da jeg kom hjem måtte jeg hjelpe Småfrøkna med leksene,så hoppa jeg til køys for en middagskvil..opp igjen 15.30,spise middag,så er det bare å sette igang med pepperkakebaksten...kjenner at jeg skulle betalt myye for å slippe unna..men jeg skuffer IKKE ungene..avtale er avtale...sånn er det med den saken..

Etter 2.5 time er vi ferdige..har nettopp kjøpt to nye brettstativ..en fantastisk oppfinnelse..nå er det slutt på ørten brett rundt om på alle benker og bord..hvert stativ tar 4 brett,jeg kjøpte to..ett til ferdig steikte som står til avkjøling og ett til de som står på vent til steiking..veldig praktisk!!

Etter at jeg er ferdig med pepperkakesteiking,rydding og oppvask lager jeg deigen til kakemennene..den skal stå kaldt til i morgen...like greit å stå på og bli ferdig,først som sist,det er ingen som gjør jobben for meg..og det går jo tre ganger så fort å lage kakemenn som pepperkaker..det er disse to kakesortene som er mest arbeid,resten er bare kos..

Nå har jeg kost meg med finalen i 71 gr N,må bare si at det ble en verdig vinner...og flott at det ble to jenter i finalen..senga og boka venter på meg....natti folkens!

søndag 12. desember 2010

Julepyntedag!!


Søndag 12.12.10 Tja...klokka har passert 10...er vel på tide å stå opp...ungene er travelt opptatt med dagens gave i julekalenderne...nøye planlagt det ja..ser at det faktisk er et ørlite tynt lagt med hagl ute...jasså..er det Kong Vinter som er kommet tilbake...?? Kom igjen,her er du velkommen...

Da vi fremdeles hadde masse snø...nydelig med lys..


...tempen ligger rundt 0 og mot -,og den blå himmelen er tilbake..nei,la oss få sprengkulda tilbake...da er det iallefall fint vær...nå må jeg hanke inn igjen terrassemøblene som har seilt tur ute på terrassen i stormen og nissen i stigen trenger også litt førstehjelp...
Hohoho sa nissen...nei..det var bare pakkekalenderne dette... 

Etter frokost er det tid for å begynne å pynte juletreet,få ferdig julebyen og siste rest av julepynting mens julemusikken spilles for resten av nabolaget med terrassedøra åpen..det går i Carola og DDE...greit å bli ferdig med resten av julepyntejobben,nå er det på tide å begynne med julebaksten...begynner å lengte noe alvorlig etter pepperkaker...mmmmmm....jaja...den var DEN slankekuren...akkja..

Et julepynteprosjekt tar som oftest en hel dag(selv om mye er gjort i forkant)...og når middagen er fortært klokka 16 kjenner jeg at det er på høy tid med en kvil...sånn er det når jeg har GJORT noe som jeg bruker å si...kjenner det både her og der..men etterpå er det bånn gass igjen..må jo bli ferdig..

Nå kjenner jeg at jeg har gjort nok for i dag..har vært igjennom så mange svetterunder at jeg må innom dusjen en tur før jeg legger meg..nå skal jeg bare lage litt kveldsknask til Gismo(det er noen som har det!!),så er det rett i seng...

...i mårra er det jammen mandag igjen..ungene sa nettopp det samme..mamma..eg synes dagane går så fort!!.ikke verst...da jeg var liten syntes jeg at dagene aldri tiok slutt..men det er en heelt annen historie...tror ikke jeg tar den her og nå...natti...