lørdag 26. desember 2009

Kun ny del.12.-18.12.2009.

Lørdag 12.12.2009. Denne helga har vi kjøpt og pyntet juletre,pyntet ferdig huset og bakt pepperkaker og kakemenn. Jeg og de to minste ungene har stått på fra morgen til kveld,de har virkelig vært flinke.

Søndag 13.12.2009. Jeg har grusomt vondt bak i korsryggen av å stå fremoverbøyd i time etter time,to dager på rad,men jeg biter tennene sammen for å bli ferdig. Det er kreften i virvlene som er årsaken. Når søndag kveld kommer og det 3.adventslyset kan tennes begynner vi virkelig å få julestemning.

Ahhh! Alt er ferdig pyntet,julekakene i boks og nesten alle julegavene klar! De gavene som mangler er bare "kosegaver",sånt som man driver med, bare for å få adventstiden til å gå...

Ungene etterlyste gaver under treet,så jeg måtte begynne å bære opp fra kjeller og soverom...da begynte den forventningsfulle glansen å komme i øynene til ungene. Kan det bli bedre? Å få sette seg ned i all julekosen,slappe av og la tankene vandre. Både forover og bakover..

Noen år bakover...da jeg ble tatt bilde av foran det pyntete juletreet vårt,nesten uten hår...fullstendig ribbet for MEG...nytter ikke å pynte seg,man føler seg ikke vel,uansett....

Sliter mye om natten for tiden,verker sinnsykt i leddene. Kan våkne med albuene eller knærne bøyd og klarer nesten ikke strekke dem ut igjen. Må nesten skrike når jeg gjør det.. Kan også våkne av at det brenner i den siden jeg ligger på..er helt mørbanket når jeg prøver å røre på meg...den som hadde fått en natt helt uten noen ting....sove helt i fred..

Mandag 14.12.2009. Ny treningsuke,nye treningsmuligheter!! Jippi!! Mandag! På`n igjen! Fysio kl 9 først, så er det kondisjonstrening. Kos å treffe treningsgjengen igjen..Det føles utrolig godt etter at jeg har fått kjørt kroppen skikkelig,føle at det fremdeles er noe som heter liv igjen i denne kroppen..Desto vanskeligere å forstå at jeg er så alvorlig syk som jeg egentlig er.. Gjelder det meg...???

Onsdag 16.12.2009. Trening igjen; styrketrening i dag. Resultatene begynner å vise seg etter snart 4 måneders trening. Fra å bruke de letteste vektene på alle stasjonene,kan jeg nå bruke de tyngste vektene på alle stasjoner uten problem!! Kjennes utrolig godt,kroppen fungerer jo!!

Juleavslutning med yngste gutten,4.kl.,i kveld. Klassen fremfører et julespill,kjempeflinke er de. En mors stolte hjerte banker..Godt å få være med på en juleavslutning for ham,enda en gang..

Torsdag 17.12.2009. I dag er det juleavslutning med treningsgjengen; kun en treningsdag igjen før jul.. Avslutningen blir holdt på Bowlingen,med kaker,kaffe og bowling. Vi deler oss opp i lag og spiller...her er det ingen vinnere eller tapere,dette er kun for moro..

Jeg er også med..bare for å få bekreftet at dette ikke er noe for meg lenger..får bare mer og mer vondt rundt om,rykket når man slipper kula er heller ikke bra...jaja,da har jeg fått bekreftet det også..

Fredag 18.12.2009. Siste treningsdag med gjengen før jul i dag,litt vemodig..To uker fri...hmmm...ikke for meg,nei..har allerede gjort avtale med det ene senteret vi benytter oss av at jeg kan få trene i ferien på et gavekort!! Heldige meg!! Gratis attpåtil!! Ikke noe fri for denne dama nei...hihi,har litt tendens til å bli grepet av treningsnarkomani...jaja....

onsdag 23. desember 2009

Kun ny del.11/12.2009,Julekonsert med Carola.

11.12.2009. Jeg og min gode nabo,K,som for øvrig har hatt lang fartstid på kreftavdelingen på sykehuset er på vei til min årlige juletradisjon:Konsert med Carola i Imi Forum. Vi har gledet oss lenge,særlig jeg,det er tredje året på rad jeg har vært på denne konserten før jul....

Ingen kan,på samme måte som Carola,gi meg en så god julefølelse som under hennes konserter. Det er en fantastisk,nær og følelsesfyllt måte å formidle juleevangeliet på. Både ved sang og høytlesning fra bibelen..

Scenen er vakkert pyntet med masse persiske tepper,en benk hun leser i Bibelen fra og masse store og små lykter med levende lys..kjempefint å se på..Julesangene kommer på rekke og rad,som perler på en snor,med en innlevelse få artister fra julekonsertene kan stille opp med...

Når hun synger; Alt kommer bli bra,mamma,begynner tårene mine å trille,det nytter ikke å stoppe dem..den blir for sterk for meg.. Denne sangen skrev hun til sin mor da hun døde for noen år tilbake...i min situasjon treffer denne meg midt i hjertet.. En liten artist,men en stor,vakker stemme....du burde gå hvis hun er nær ditt hjemsted en gang..du vil ikke angre...!!!!

Kun ny del.8-11/12-2009

8.12.2009. I dag har jeg vært hos kreftsykepleieren min. Min utrolig gode samtalepartner og reddende engel for min sjel og psykiske tilstand. Jeg kan snakke om akkurat det jeg vil...gråte når alt synes håpløst..og få gode råd om vanskelige ting som stadig dukker opp i mitt indre og i hverdagen...

Her trenger jeg ikke å ta noen andre hensyn enn til meg selv..og det er utrolig godt å snakke med noen som både har en livslang erfaring som medmenneske,lang erfaring som kreftsykepleier og en problemløser som stiller opp,uansett hva det gjelder...alle kreftpasienter burde hatt en slik person,det har jeg sagt fra dag 1.

Jeg er passe utgrått når jeg går derfra og det varmer veldig å få en god,lang klem før jeg går derfra. Takk I,du gjør utrolig mye for meg. Godt at jeg vet hvem jeg skal snakke med når jeg noterer på huskelisten til neste samtale. Hva skulle jeg gjort uten deg...??!!

11.12.2009. Skal inn på sykehuset for en ny påfyll av Zometa. Får det intravenøst hver 4. uke. Er lite lysten på å dra til sykehuset kjenner jeg.....

Når jeg melder meg og spør etter kopi av blodprøvene mine blir jeg møtt med en ny opplysning; vi leverer ikke ut blodprøveskjema lengre uten godkjenning fra lege.. Kjenner at jeg blir møkksur...nye regler og blablabla...prøver å si at jeg har fått dem i 4 år nå...nope,ikke sjangs her nei...

Kjenner etterhvert at det skal ikke mye til før jeg blir sur og negativ her inne på sykehuset lenger,litt barnslig kanskje,men enhver kan prøve det jeg har vært igjennom...går ting imot meg her inne så er resten av dagen ødelagt...har nok tilbragt altfor mye tid her inne etterhvert..har helst lyst til å snu i døra på vei inn....

Men sykepleieren for dagens behandling ga meg skjemaet og ordnet en godkjenning fra legen slik at jeg slipper dette flere ganger...Under behandlingen snakket vi mye om det jeg har vært igjennom og det som kanskje venter...godt at de har litt god tid av og til på poliklinikken også..at det ikke bare blir tilogfraspringing...hun forstår nok at jeg begynner å bli litt lei...

mandag 21. desember 2009

Kun ny del. 7 desember 2009.

7.12.2009. Mandag i dag og som alltid begynner uka med fysioterapi og trening med Aktiv på dagtid etterpå. Kondisjonstrening i dag. Bånn gass i 1,5 time,så er det minst en halv times kaffe,te og skravling etterpå. Har hatt utrolig glede av det tilbudet,sosialt og god trening. Veldig bra for helsa mi,på alle måter...

I kveld skal jeg og småfrøkna på kjøretur. Vi skal til frisøren. 20 min å kjøre,så det blir tid til koseprat på vegen,alltid koselig det. Hun kan nesten ikke vente på julekvelden og sitter og ramser opp alt hun ønsker seg underveis...litt av hvert å legge bak øret her..

To fine damer kjører hjem igjen etterpå. Jeg kan ikke la være å tenke på om det blir cellegift igjen etter jul. Skal jeg miste håret enda en gang..vilikkevilikkevilikke..kan ikke noe for det,det er nesten det verste som kan skje når det gjelder behandling.

Det er liksom så åpenbart hva som skjer da...åjoda,hun har nok kreft siden hun ikke har hverken det ene eller det andre av hår...hvisketiske..blæh,blir kvalm bare av tanken.. og det å begynne på en slik behandling er liksom så endelig..er jeg virkelig sååå syk..hvor lang tid har jeg igjen å leve da..??

Hva med livskvaliteten min? Da klarer jeg ikke å leve fullt det livet jeg har i dag..trene...være der for ungene til enhver tid. Da er det å bli dårlig,kvalm,uvel,elendig.. Er det verd det? Kan de garantere meg lenger levetid ved å ta den?? Hva om jeg ikke tar den og beholder min livskvalitet? Hva tjener/taper jeg mest på?

Tankene er mange,valgene vanskelige.. Hensynet til barna mine er stort..jeg vil dem mest mulig godt og en friskest mulig mor så langt og så lenge som mulig..