lørdag 11. desember 2010

Carola og Moments.....


Lørdag 11.12.10 For ei natt!!! Det har blåst og regnet så gæli at jeg har våknet mange ganger,selv om vinduet har vært igjen hele natta...det er ikke mye snø igjen nå,nei...det er kun snø igjen der det har samlet seg brøytekanter...så fort var det gjort...det var den snøen...

Den stakkars nissen som henger utenfor vinduet er i ferd med å blåse vekk og trinnene er på halv tolv...dakar..ikke greit å være nisse på vestlandet...

Regn og vind hele dagen...ikke fristende å sette en fot utenfor..men i 16-tida må jeg og Småfrøkna begynne å gjøre oss klar til å gå på Carola-konsert....i det vi ankommer området der konserten skal være ser vi masse folk som er på vei inn mot området..

Vi gleder oss begge to..og Carola leverer en fantastisk konsert som vanlig...selv om jeg savner den julete scenen hun vanligvis har hatt...denne gangen er den mer preget av vinter..som også navnet på konsertene bærer preg av...Hun avslutter til trampeklapp og ekstranummer..og allsang på Deilig er jorden...

Så hopper vi over til X-faktor...vi heiet på Atle,men sangen til Hans,Moments,er utrolig fin...men de to kara stiller jo i to vidt forskjellige aldersklasser og sjangere..men underveis sitter jeg med en følelse av at ...bare ikke Hans vinner nå pga  Moments...den treffer meg rett i hjertet og jeg hører den på Youtube flere ganger i pausen...

...YESS,jeg må bare gi meg over...Hans fortjener seieren og jeg må si så mye,at er det en sang som vil følge meg i grava,så er det Moments...den vil for øvrig passe utrolig godt i min begravelse når den tid kommer..ikke minst...I`m gonna say that I`m sorry...for the rest of my life........

fredag 10. desember 2010

Helg.

Fredag 10.12.10 Det snør,det snør,tiddelibom..hvilken glede...!! Måtte det bare vare...men da vi så værmeldinga på mårran i dag skal vi få sludd og regn utover ettermiddagen...grrr...vil ikke ha regn..nå er det så fint..

....teller faktisk på knappene om jeg skal kjøpe meg ski...har ikke gått på ski på minst 10 år...kanskje på tide???.. .de selger ski med sko til voksne for 799 kr hos G-sport..det er ikke mange kronene...da hadde ungene blitt glad da...hvis mamma også tok på seg skiene...kanskje det hadde vært noe....hmmm....

Så en stilig rød jakke i avisa i dag hos MX Sport Kvadrat...prøvte meg på om de hadde den på de to nærmeste MX-butikkene,men det hadde de selvfølgelig ikke...så da måtte jeg bare kjøre til Kvadrat...for en gangs skyld hadde jeg flaks...de hadde både jakka inne i rødt,som jeg ville ha og i rette størrelsen...ikke verst...så endelig fikk jeg meg en rød jakke..kult..

..det ble jo selvfølgelig litt mer shopping med det samme jeg var der....blant annet to stativ,hos Clas Ohlson,som man kan stable steikebrettene i mens ting står til avkjøling..så på to stativ får jeg plass til 8 brett...det skal bli andre boller det når vi skal i gang med julebaksten!!

I kveld har det vært surt..tåke,yr og regn,4 gr,snøen på hovedveien er i ferd med å forsvinne,det minker i hagen også..så lenge var Eva i himmelen....tenker det blir glatt hvis det fryser på til natta...på sideveiene er det fremdeles snø igjen,så det blir reine skøytebanen det..

Broremann er på F2-klubben i kveld,kjørte ham ned klokka 19 og skal hente ham 21,synes ikke det er så kjekt at han skal gå hjem når det er så surt,mørkt og seint..klubben er i kirka..jeg og Småfrøkna har kost oss med X-faktor imens..det blir spennende å se i mårra hvem som vinner..

Broremann og Småfrøkna er i seng,boka og senga roper på meg også...mens jeg hører regnet plaske og snøen som raser fra taket..akkja...

torsdag 9. desember 2010

Torsdag,snart helg..

Torsdag 9.12.10 ZZZZZnork...i dag var jeg trøtt da klokka ringte...akkja...det er bare å stå opp....knallflott vær i dag også..sola kommer snikende frem over fjellet etter at ungene har kommet på skolen...et syn som må nytes..

Jeg har glemt å legge oppi matboksen til Småfrøkna,så jeg og Yezzy får oss en frisk og kald mårratur i strålende solskinn..de nye vinterstøvlettene jeg omsider fikk kjøpt i går er kjempegode..det har vært håpløst både på sko- og sportsforretninger å få tak i støvletter til å være ute i snøen med uten kalde føtter...tydelig at Rogalendingene har hamstret varmt skotøy,nå som også vi har begynt å få det som jeg kaller ekte norsk vinter...

Det glemte jeg...da jeg var på fotpleien i går og skulle kjøre hjem igjen var jeg bare millimetre ifra en saftig påkjørsel bakfra...DET hadde vært noe det,med masse kreft i nakke og ryggvirvler,å fått en saftig trøkk bakfra..

Jeg så en trailer som var på vei ned en bakke mot meg som ender i en smal bro,føret var temmelig sleipt så jeg tenkte at det er best at jeg stopper i god tid,det er ikke sikkert at traileren klarer det....har vært mange store biler som har blitt tatt med sommerdekk her...huff...

Jeg bremset rolig opp og blinket med lysene som beskjed om at han bare kunne kjøre på,jeg venter...plutselig ser jeg i speilet og ved siden av meg en bil som kommer skrensende sidelengs forbi meg og over i den andre vegbanen,inn i en busslomme som tilfeldigvis er der og stopper opp...jaja...det satt nok en liten engel på skuldra mi og ville beskytte meg fra dette...det var nær på det gitt..lykken står den kjekke bi..

Ungene har vært ute i snøen i kveld og kost seg med borg-bygging...best å bruke snøen mens den er her...plutselig kan den være borte,selv om vi håper at den blir her leeeenge...det ser i allefall ut til at Risa har forberedt seg godt i år..

De har vært her med brøytebilen med en gang det har vært snøfall,det blir spennende om de er like på hogget i helga også hvis det kommer snø da...i fjor fikk de så ørene flagret,kan du trygt si..de har nok satt inn store styrker i år for å slippe en sånn vinter til..jaja,de lærer så lenge de leverer...hihi..

Puzur har funnet seg ei ny vannskål,jeg så plutselig bare bakparten på ham under juletreet,og hørte lepjelydene lang vei...så det er defor det minker så fort ja...og ja!!..Det er alltid vann i vannskåla på kjøkkenet..så det er ikke i mangel på vann..

Var på loftet en tur i dag for å lete etter noe..da kom jeg plutselig over en pose full av luer,votter,hansker,halser og mer til...den hadde ikke jeg savnet...ingen andre heller for den saks skyld..tror jeg må skrive i filoen neste gang jeg legger vekk noe på loftet..at det ligger DER liksom...det har jeg gjort med påske og julepynt..og hva jeg IKKE trenger å kjøpe av ymse slag...

Så i kveld har vi hatt prøverunde på hva som passer og ikke...det blir litt å gi bort..i mårra er det bosstømming,så det er vel best å sette ut de dunkene som skal ut..ikke sikkert polakken er like snill nå som snøen er kommet...posten er også passe sein for tida,i går kom den 17.30...det er vel snøen som lager kluss for dem skal du se..

onsdag 8. desember 2010

Tannlegebesøk,snø og speideravslutning..

Onsdag 8.12.10 Hurraaaaa,i dag fyller min eldste sønn 20 år. Voksen,ikke tenåring lenger! Gratulerer enda en gang med dagen...åra går fort gitt...og så har det kommet litt mer snø i natt...jippi..

Jeg skal til tannlegen i dag,klokka 10,ca 40 minutt å kjøre..etter at ungene hadde gått begynte jeg å gjøre meg klar..8.50 var jeg på vei inn på badet for å fikse hår,pusse tenner mm..hmmm....fikk en bad feeling,gikk ned og sjekka filoen...shit!! Skal være der klokka 9.30....oooopsss...

Du kan trygt si at det gikk fort på badet,men tannpussen ble like nøye gjort som alltid...jeg kjørte ut av garasjen 8.58..hmmm...dette holder hardt...med litt nysnø og snøføre så går det jo ikke like fort over alt for alle,men jeg kom kun 5 minutt for seint,men jeg ringte underveis og ga beskjed...akkja..det gårt som regel godt..

Null hull denne gangen også,fikk som vanlig skryt av tannlegen min for reine tenner og godt vedlikehold...jeg er veldig utsatt for tannkjøttbetennelse,løsning av tenner og oppsmuldret kjeve pga bisfosfonatbehandlingen jeg går på..vanligvis blir disse pasientene henvist til kjeve/tann-spesialister på sykehuset,men pga godt reinhold har jeg ingen av disse problemene..og godt er det..nok som det er,ja..

Da jeg kom hjem ble jeg nødt til å måke gårdsrom,uti gata og inngangspartiet...kjekt med snø,synes jeg,så litt måking er greit det når gubben ikke er hjemme..mens jeg kvilte hadde det begynt å snø igjen,det lavet ned,snøflakene var store som femmere...herlig!!..etter middagen var det bare å finne fram snømåka igjen...10 cm snø har det kommet..helt topp!!

Ungene har vært på avslutning i speidern i kveld,ute,i det flotte snøværet...de hadde bål,spiste risengryngrøt,skattejakt og kos..samtidig var jeg hos fotpleiern...deilig..ikke prøvt det??..alle burde unne seg det,de er rett og slett våre slitne undersåtter og fortjener litt pleie de også..

Ungene er i seng,noen seine snøfiller daler sakte ned...nå tror jeg at jeg i senga skal dale ned...natti...

Besøk og julekos

Tirsdag 7.12.10 ÅÅÅÅÅÅÅÅ,har sovet godt i natt,når jeg endelig sovna..opp og hopp..surmuling nytter lite..ungene er faktisk gaaanske så kjappe opp for tida,kan det ha noe med pakkekalenderen å gjøre,tro..jaja,greit nok det..

I dag har jeg hatt besøk av en gammel venn fra da vi gikk på videregående skole laaaangt tilbake i tid...føles i allefall som at det er leeenge siden..jeg har hatt kontakt med ham opp gjennom årene og har også hatt mye positiv oppbakking fra ham mens jeg har vært syk..

For en tid tilbake kom det en beskjed som nok en gang beviser at det skjedde med meg...det kan skje deg..kort fortalt så hadde han begynt å høre stemmer i hodet og en del andre ubehagelige ting...han jobber i et firma med bedriftshelsetjeneste som jobber effektivt og kort tid etter,etter mange tester og undersøkelser viste det seg at han hadde svulst på hjernen...

Jeg må si jeg ble satt litt ut da jeg fikk den beskjeden...han er like gammel som meg,har trent karate i 30 år og forsåvidt levt sunt ellers...det beviser at alvorlig sykdom kan komme som lyn fra klar himmel..og at det er viktig å gjøre noe,fort,når man begynner å merke at ting ikke er som normalt...alt for mange,spesielt menn,er utrolig dårlige med å komme seg til legen...idioti,spør du meg..ja,det er det..!!

..Når det gjelder kreft er det viktig å komme seg til lege jo før jo heller,husk det...opplever du endringer på din normale tilstand er det bedre å gå en gang for mye til legen enn en for lite..

Selvfølgelig ble dette et sjokk for ham og familien,får bare krysse fingrene og håpe at det går så godt som mulig..han har vært inne til flere tester for å se hvilket område i hjernen som vil bli rammet ved operasjon,blant annet Wada-test for å se hva som styrer hvilket i hjernen..det verste for ham er å miste språket,afasi..

...da ville han heller ha lammelser og det må jeg si meg enig i..han har jo veldig lyst til å fortsette å jobbe og firmaet hans står klar for å gi ham en ny jobb som han kan beherske,derfor blir utfallet av operasjonen uhyre spennende..

..svulsten er langsomtvoksende,ikke hissig,så de tar seg god tid til nøye utredning for å begrense skadene så mye som mulig og de skal bruke Gammakniv..det er ikke påvist spredning,det er jo utrolig positivt da..svulsten er innfiltrert i hjernevevet,så alt kan man ikke fjerne,men etter legenes uttalelser så var dette en type man kunne leve lenge med,men frisk ville han ikke bli..

..så håpet mitt er at du skal få så mange gode år å leve som mulig..du har litt du skal igjennom,du også,gitt..jeg er der for deg,slik du er der for meg...lykke til i mårra på Haukeland...håper du ikke kjeder deg i hjæl på de fem timene...hihi..tttttog du `an?

Etter mange gode timer var det tid for oppbrudd og jeg tok meg en times kvil på soffen..ungene kom hjem 15.30,Småfrøkna med lapp om at det var i DAG,ikke i mårra det skulle være julekos med klassen hennes..vi skal ha med mat,så jammen var det flaks at jeg hadde en pose til med rundstykker..

17.30 var vi på plass..ungene underholdt med sang,eventyr,dans og mye mer...de var kjempeflinke...etterpå var det mye god mat og kaker..mmm..

Kvelden kom fort,kjenner at senga roper på meg...natti..

tirsdag 7. desember 2010

Ny uke,nye muligheter...

Mandag 6.12.10 Våknet med et rykk 5.37 av gubben som sa noen mindre pene ord...han hadde forsovet seg...skulle stå opp klokka 5,men hadde da altså(fant han ut etterpå) stillt den på 6....du kan si det sånn at han fløy ut av soverommet...(og han har panikk for å forsove seg når han skal tidlig avgårde offshore...)

..han hadde bestillt taxi til 5.30..det viste seg at den hadde ventet til klokka 5.35,så hadde han kjørt,for den taxisjåføren hadde dobbeltbooka seg,så når ingen kom ut herfra hadde han kjørt videre til neste kunde...men heldigvis er ikke denne bygda større enn at det er bare en lokal drosjestasjon...de vet at han jobber offshore og at han skal til flyplassen for å dra videre med helikopter på den tida av døgnet..

Så hun som eier taxifirmaet var på vei opp hit 5.45 fordi hun visste at han måtte komme seg avgårde og hadde tenkt at hvis han ikke kom ut så hadde hun ringt på og sørget for at han kom seg opp og avgårde..gubben var på heliporten tre minutt før fristen for oppmøte gikk ut...jaja...det er lov å ha flaks av og til..

..jeg sovna som en stein med det samme han var ute av soverommet og våkna til klokka 7.00..ungene og jeg var ute av døra nesten samtidig...i dag er det trening på programmet: 9.00..bodypump..det gjorde godt..nytt juleprogram,så nå måtte jeg begynne å tenke antall kilo på vektene på nytt,man skifter flere ganger underveis, alt etter hvilke muskler man trener...typisk...når man endelig har teken,så er det på tide med noe nytt..jaja...

Etterpå er det litt mathandling og rett hjem.. slapper av og rydder litt,så er det  tid for middagskvil...Ungene har ikke noe spesielt på planen sin i kveld...broremann skulle vært i bursdag og trodde den begynte klokka 18,når vi sjekka 17.45 fant vi ut at det begynte 17.00.. jaja...det var den bursdagen..

Tidlig kveld i kveld,71 gr N er slutt,da er det over for i dag...

søndag 5. desember 2010

Andre søndag i advent..

Søndag 5.12.10 Grrr...å bli vekka klokka 7.30 på en søndags mårra av naboen som ssskraaaaper belegningssteinene i gårdsrommet fri for snø er litt for mye av det gode..ikke noe nytt,nei..så vi har altså fått litt mer snø i løpet av natta....jaja..klarte faktisk å sovne igjen og våkna klokka 9.50..på tide å stå opp???

Kommer meg opp av senga og ned i stua der gubben sitter...tar med meg koppen,agurk og Gismo for mårrakos i soffen med pc-en..har dundrende skallebank i dag kjenner jeg...småkvalm og ekkel...er det mat som mangler??..etter ei stund lager jeg meg frokost og etter en times tid er formen blitt bedre...

Etter at vi begge har våkna drar vi frem alle julegavene til ungene og setter i gang med innpakking..gubben pakker,jeg setter på bånd og lapp..good teamwork...etter et par timer er vi ferdige..så er det frem med støvsugern,men før jeg setter den bort har jeg en jobb å gjøre som trenger støvsuging etterpå...:

Buret til Gismo fortjener en julerengjøring...og han blir ganske så fornøyd når han får komme oppi sitt nyvaskede,rene hjem..han bare kroer seg inne i huset sitt og ligger bedagelig i døråpninga og napper i høyet han ligger på..han synes det er like godt med rene laken som oss,tror jeg..

...gubben reiser off-shore i mårra tidlig og kommer ikke hjem før 20.12...etter planen,men planene blir ikke alltid som planlagt...jeg og ungene synes 20.12 er aaaalt for seint å ta inn juletreet,så da er valget enkelt...det blir NÅ!!.. IKKE SIDEN!!...som sagt,så gjort...nå er treet på plass i stua...så får vi se når det blir pynta..

I 17-tida hentet jeg ungene..de hadde med seg et flott pepperkakehus,årlig tradisjon(og pepperkaker,mmm,vi har ikke begynt på pepperkakebaksten enda..men det er ikke lenge til..)så det har fått plass på julebybenken og skal snart få følge av resten av julebyen...sånn litt etter hvert..

Resten av kvelden har gått med til tenning av andre lyset i advent,julekalendere både på TV-en og hjemme og klesvask mm..i mårra kommer enda ei ny uke..så får vi se hva den måtte bringe...