fredag 26. februar 2010

En travel dag med forviklinger...

Torsdag 25.2.2010. Har hatt ei tørr natt,men død og pine så vondt jeg har hatt i ryggen i natt..forstår ingenting. Har vondt over det hele,men mest på sidene over hoftene...hmmm

Jeg og småfrøkna må ta oss en raggerunde og gjøre noen ærend. Hentet noen medisiner i går så har de selvfølgelig klart å gi meg feil styrke!! Trodde apotekere var utlært til ikke å gjøre feil??!! Heldigvis oppdaget jeg det selv.. Snøen har lavet ned i natt!! Det har kommet over ti cm!!

Vi har dårlig tid,mann og pappa skal hentes klokka 14 på heliporten,så hetetoktene står i kø underveis. Det er skikkelig snøvær og glatte veier. En siste opp-shining hjemme må til mens vi er innom hjemme for å hente nr 2. Vi raser avgårde kl 13.45,litt dårlig tid,ja..

Vi er der 14.05,men blir sittende å vente til 14.50 før han kommer. Imens har vi hørt på musikk i bilen og ungene begynner å bli passe lei av å vente... Endelig kommer pappa!!!....men da er selvfølgelig batteriet flatt...grmf..... Var bare det som manglet..

Vi ringte Viking,men fikk beskjed om at det kunne ta opptil en time før de kom...jadajada...startkablene våre lå som vanlig i garasjen,hvilken nytte gjør de der!! De skal inn i bilen!! NÅ!!

Prøvte oss på 10 biler og taxier mens vi ventet på Viking..Ingen hadde startkabler!! Vi fikk endelig tips om at vi kunne gå inn på flyplassen og låne startmaskin(ELLER HVA DET HETER),av Avis. Vi så gjorde..jippi!!!...bilen startet!! Da var det bare å avbestille Viking og komme oss hjem,en smule forsinka...

Hadde heldigvis ekstradosett i bilen,det var tid for medisinpåfyll mens vi ble forsinka. Måtte ta ekstra smertestillende for ryggen også,den ble jo verre og verre. Måtte hive innpå enda mer da vi kom hjem før det hjalp noe..

Må komme meg i seng i rett tid i dag,så jeg er uthvilt og opplagt til å dra avgårde på besøk til datteren min i Kristiansand. Men ryggen fortsetter å verke(og jeg tror selvfølgelig det verste,er jo rart at det bare skal dukke opp sånn midt på ei natt,ikke mens en sliter og jobber og kan få vondt i ryggen med god grunn..),mannen min snorker og jeg sliter med å få sove...

Det blir alltid en overgang det der når man har vært alene på soverommet i 14 dager,ingen lyder,bortsett fra mine egne. Så er det plutselig et annet menneske der som lager uro..

onsdag 24. februar 2010

Siste innspurt..

Tirsdag 23.2.2010. Siste innspurt i dag! Nå er jeg lei!! Kort og godt!! Rydda ferdig siste hjørne,inkl. veggseksjon og masse rot som har stått lagra i den kroken under opp-pussinga. Soverommet trengte også et raid,men nå er det verste gjort,bortsett fra ett lass skittentøy i vaskekjelleren da..

Etter mange timers jobbing er det godt å sette seg ut i sola,nå skal jeg hvile på laurbærene.. Jeg og småfrøkna rigger oss til i solveggen og sola steiker godt. Å hvor godt det er å leve!!

I ettermiddag tok jeg med meg småtrolla på kino: Prinsessen og frosken,kjempekos film. Den fikk jo også en femmer,kunne fått seks synes vi. Ungene var veldig fornøyde. God plass i salen,ikke tvil om at det er vinterferie!

Etterpå møtte vi storebror for å kjøre hjem det nyinnkjøpte gliset hans.
Lappen er rett rundt hjørnet,så han trenger fremdeles en co-pilot.. Småtrolla var mektig imponert over storebrors bil..mamma er også fornøyd...for ikke å snakke om eieren selv..

Onsdag 24.2.2010. Faktisk ganske god natt i natt...hmmm..ingen hetetokter heller...går det an...hmm... Våknet 7.50 i dag,fant ut at jeg like godt kunne stå opp,ferie eller ikke ferie...få unna siste rest av klesvask..så slappe av...mmmm..

Var innom rommet til småfrøkna en time for å blåse det også,hun ble veldig så fornøyd da jeg var ferdig,hun prøvte litt selv også,men det gikk fort i stå..

Tok med meg alle tre ungene i storebrors nye bil til kjøpesenteret vårt i kveld...litt småhandling og lillebror fikk en tiltrengt hårklipp..så flott han ble!!

Nå er det visst på tide å ta kveld; i morgen kommer pappa hjem..Utrolig så fort de to ukene har gått...??... sånn er det når man har nok å ta seg til..

mandag 22. februar 2010

Vinterferie!

Mandag 22.2.2010. Opp 7.30,ungene sover enda,så det blir en liten stille morgenstund med pc og frokost-TV før vinterferieuka tar til..

Det har kommet masse snø i natt! Snøen ligger oppover vinduskarmene..kjempekos! Dette er jo vinterferie med stor V!! Ikke ofte vi har snø i den,nei.. Jeg elsker snø,hvis dere ikke har forstått det.. Godt jeg har eldstemann hjemme til snømåking..

Det ble ei rolig natt fra småfrøkna si side..trenger nok å hvile ut etter en dårlig søndag,stakkar.. Jeg skal være på fysio klokka 9.15,tror jeg må droppe treninga etterpå og heller komme meg hjem igjen. Ikke kjekt å la henne være alene når hun er syk..eldstemann er hjemme en stund mens jeg er borte,så skal han på jobb.

En travel dag er over...jeg har stått på med malekosten for å bli ferdig,så nå nærmer det seg..er alltid det siste som tar mest tid,av en eller annen grunn..

Småfrøkna er god igjen og matlysta på vei tilbake,godt er det.. Etter mye masing slapp jeg henne ut i det flotte vinterværet med sol,vanskelig å si nei...

Diskuterte litt med fysioterapeuten min i dag om nattevondtene mine..hun tror at det er nervesmerter fra L4,som jeg har kreft i...det kan jeg si meg enig i siden de har sagt det samme på sykehuset..kreft i virvlene kan gi nerveskader som har nedadstrålende smerter,slik som med isjias..men like vondt for det..

søndag 21. februar 2010

Travel uke 15-21/2-2010.

Uka som gikk....har gått med til andre ting enn å skrive blogg...men jeg får oppsummere litt. Mannen min er offshore så nå er det jeg som steller alene hjemme og da blir det litt annen prioritering..samtidig er jeg inne i sluttfasen på opp-pussing,vasking og gjøre huset kos igjen.

Jeg sliter fælt på natta...beina mine er langt fra gode...denne uka har de også blitt verre etter trening..har blitt nødt til å sykle istedenfor å løpe på tredemølla..men trene skal jeg..dermed basta..sinnsykt vonde muskler om natta..stive som fy...

Hetetoktene er også tilstede,særlig på natta...og når jeg jobber...!!!??? dere skulle sett meg..det siler av meg,håret er gjennomvått og det drypper fra panneluggen,klærne er gjennomvåte... Jeg har egne arbeidsklær,så når jeg er ferdig med det jeg skal gjøre er det inn i dusjen og på med tørre klær...deilig!

På torsdag kom sønnen min hjem fra sjøen,kos å få ham hjem igjen. Fredag begynte vinterferien,men i år blir vi hjemme..må få ferdig arbeidet i huset..nå begynner jeg å bli lei av følelsen å måtte gjøre noe hele tiden..kjenner at jeg blir litt stressa..abstinensene fra kreftbehandlingsløpet kommer fram...ikke bra...

På lørdag var vi i svømmehallen og koste oss,ble 1500 meter på meg i dag,ungene la tilbake 200 meter hver..flott!

Søndag morgen begynte klokka 6.20 med ei småfrøken med vondt i magen og kvalme,akkja,en stund siden sist...To timer senere lå spya utover stuegulvet. Jeg har stått på og vaska ned vegger og tak,innimellom pleie av ei småsur frøken.

To timer etter leggetid var selvfølgelig hu og senga full av spy,så i kveld har jeg vaskehender.. Nå kjenner jeg at det er leggetid..ny uke,nye muligheter...