fredag 19. november 2010

Fredag og fridag!

Fredag 19.11.10 Ahh..vi våkner begge to kl 9..har en følelse av at det er lørdag...men det er jo bare fredag...som sagt så gjort i går...jeg la et teppe over dyna mi...hmmm...det skulle jeg visst ikke ha gjort,nei...våkna i 2-tida i natt...gjennomsvett,så det ble dyne-og pute-snu og vekk med teppet...men resultatet ble at jeg lå og småfrøys utover mårrakvisten...jaja...det ska`kke værra lett gitt..

Står opp,skal ned trappa...og klarer nesten ikke flytte føttene nedover ,trinn for trinn...har så inn i hampen gangsperr i leggene..å inn i....waschera????

Etter frokosten tok jeg og gubben avgårde for å få vaska bilen og handla litt,mens ungene koste seg hjemme foran pc-ene...deilig med en ekstra fridag,før helga i det hele tatt har begynt....flott,kaldt vær,nydelig vær å få vaska bilen hos tyrkerne som har starta drive-in bilvask...bare å stille seg i kø,så får du en helt rein bil inni og utenpå for 200 kr...kan det bli bedre...!!!????

Det ble en halv times venting før det ble vår tur,men resultatet var verd ventinga..de håndvasker bilen,så man slipper slitasjen fra vaskemaskinene...vel anvendte penger!! Etterpå ble det litt shopping,så klokka var nesten 15 før vi var hjemme igjen...ungene hadde storkost seg mens vi var borte..faktisk...ikke en eneste telefon med spørsmål om vi snart kom hjem...

Småfrøkna skal på overnatting med speidern i dag,så da vi kom hjem måtte vi begynne å pakke sekken..utover ettermiddagen ble hun litt usikker på om hun ville likevel...hun er eneste jenta i gruppa,desverre,så det endte med at hun fikk ta med seg en klassevenninne,godt var det..

Denne jenta fikk 10 minutt på seg til å gjøre seg klar til vi hentet henne,så her gikk det fort i svingene...effektiv jobbing sparer tid..!! I løpet av 15 minutt var begge jentene ferdig avlevert,men mamma måtte en ekstra strafferunde opp og ned igjen for å hente fotoapparatet som vi glemte hjemme i farta..

Vi andre her hjemme har kost oss med vanlig fredagspizza og X-faktor,men det merkes at en unge mangler...litt stillere i krokene,liksom...jeg springer opp og ned trappene i pausene og pakker/gjør ferdig julegavene jeg kjøpte i går og får stablet dem vekk i poser...godt å få det gjort...

Kvelden er over for meg,ikke helt enig med resultatet denne gangen,men,men...kuldegradene kryper nedover på stokken i kveld også...hva gjør jeg....???...to be or not to be....wet or cold....???!!!

torsdag 18. november 2010

Brrr,kald natt..

 Torsdag 18.11.10 Brrrr....i natt har det vært kaldt med bare tynt sommerteppe,ja...var kjapp ned i stua da klokka ringte..5,5 kuldegrader ute...hmmm....ikke rart det har vært ei kald natt da,nei..skal tro om jeg må finne et teppe å legge oppå i natt...og jeg har en megagangsperr i leggene etter treninga i går...igjen...!!!....hva har jeg gjort...???..eller....det vet jeg jo da...akkja...

Ungene er ganske spretne i dag...de har nemlig fri i mårra...langhelg...ikke rart de er så blide da,nei... Det er et strålende vær ute...sol og blå himmel...og kaldt...Jeg har en avtale klokka 10,så når ungene har gått kan jeg fremdeles kose meg litt før jeg må gjøre noe...Storebror er også tidlig oppe i dag...heller sjelden,selv når han  skal på jobb..men når man begynner klokka 10 så kan man jo dra seg litt på mårran...

Etter avtalen min,er ferdig klokka 12.30,kjører jeg innom Kvadrat kjøpesenter for å se om jeg finner meg min røde eller lilla julekjole i velour...er innom de fleste klesbutikkene uten å finne noe,men som nestsiste butikk er Vivike,hvor jeg har sett en,men som er litt vel dyr...

MEN!! Av og til har man litt flaks..nå har de plutselig halv pris på alle kjoler..så det ender opp med at jeg kommer ut igjen med to forskjellige kjoler i velour...en rød,en lilla,klarte ikke å bestemme meg...og for de to betalte jeg mindre enn den jeg hadde sett på kostet..jippi,da er jula sikra på det området..og selvfølgelig ble det noen julegaver også...men de er til gubben,så jeg kan ikke røpe innholdet...hohohooo...sa nissen...

Da jeg kom hjem 14.00 etter å ha vært innom og handla i matbutikken også kjente jeg at det var påkrevd med en middagskvil....av med alle svette klær,i seng med meg,med fotvarmeren..våkna etter en time,brrrr..kald igjen...måtte bare stå opp,kle på meg og løpe ned i stua og varme meg litt før jeg overtok middagslaginga som gubben så vidt var i gang med...

I kveld har vi kost oss...Småfrøkna er i god gang med veving av navnearmbånd til seg selv,etter at jeg har laget mønster for henne igjen...men nå er ungene i seng,det skal jeg også...i morgen kommer atter en ny dag....uten ringeklokke!!!!

onsdag 17. november 2010

Resepter,medisiner og sånn...

Onsdag 17.11.10 Ahh,var bedre denne natta,ja...opp og hopp...etter frokost og unger til skolen skal jeg være på trening klokka 9..bodystep i dag...etter trening var det gratis brunch for alle..kos at de gjør sånn for oss som trener...

Etter treninga ble det tid til å kjøpe litt flere julegaver,faktisk mange,hihi...,broderitråd og perler..... var innom legesenteret for å hente resepter,for så å hente medisiner...spurte de på kontoret om det ikke gikk an å få reseptene sendt hjem...joda,men det ville koste over 80 kr..!! Jeg føler ikke at jeg gjør annet enn å springe på legesenteret for å hente nye resepter etter å ha bestillt dem....det er stadig noen som trenger fornying...

Jeg spurte også om det ikke gikk an at jeg kunne få resepter som varer et helt år,slik at jeg kan ta ut medisiner for 3 måneder hver tredje måned...jeg ble satt opp på tlf fra legen,så kunne jeg diskutere det med ham...det gikk an å lage spesialavtaler for pasienter i spesielle situasjoner,som meg,fikk jeg beskjed om..

Etterpå dro jeg til nærmeste kjøpesenter for å handle og hente medisiner...mens jeg var der ringte legen og jeg la fram mine spørsmål til ham også...joda,det var mulig å endre på det vanlige opplegget...Etter nyttår skal jeg få nye resepter som varer et år,og som er regnet ut slik at jeg får ut medisin for tre måneder hver gang jeg henter..oog så får jeg alle reseptene på en gang,slik at jeg fornyer alle samtidig...

De reseptene jeg sitter med nå leverer jeg bare inn igjen når jeg får de nye...det skal bli en fryd med det nye systemet...jeg er så lei av å ringe først for å bestille resepter,for så å renne legesenteret ned for å hente dem og så til stadighet ha resepter på medisiner som skulle ha vært levert på apoteket for å hentes igjen...eller plutselig bli stående både uten resepter og medisiner...jaja,allslags problemer sier nå jeg da..

Kvelden har gått med til å hjelpe Småfrøkna i gang med å veve armbånd med navnet til Broremann i perler slik at han får armbånd til jul..hun var faktisk veldig flink til å følge mønsteret jeg laget for henne...jeg husker at jeg og min søster laget mange sånne da vi var yngre..

..nå er det neste generasjon som skal ta over,da er det viktig at mamma lærer fra seg det hun kan..strikking har hun fått taket på for lenge siden...kjekt når ungene har interesse for håndarbeid...det gir dem mye glede oppover...enten det er å strikke genser til typen(hvem har ikke gjort det??) eller å sy juleduker,bunader osv..

Nå roper Gismo på meg og vil ha nattmaten og nattakosen sin,og jeg kjenner at jeg mangler middagskvilen i dag..senga og boka kaller..natti,folkens..

tirsdag 16. november 2010

urolig natt,ja...

Tirsdag 16.11.10  Jaja..har sagt det før jeg..når jeg sover alene sover jeg stort sett godt...nå er gubben tilbake i senga si...vet ikke HVOR MANGE ganger jeg har vært våken i natt...og hetetoktene har stått i kø..jaja..sånn er det bare..opp og hopp..keep smiling..frøkna skal på trening i dag..

En fordel er det jo når gubben har kommet hjem da...vi er to til å få frokost og matpakker unnagjort,det betyr at jeg slipper å stresse meg ihjæl for å rekke alt på mårran når jeg skal på trening som begynner klokka 9..hihii det skulle`n ha visst..hysj..ikke si no`fniiis..

Full pakke på treninga i dag..det vil si 45 minutt spinning og rett over på 45 minutt styrketrening..helt topp time..på vei hjem fikk jeg kjøpt med meg noen julegaver også..jaddaaaa.....ligger godt an til en avslappende desember,ja..I like.it!da skal jeg kose meg hjemme og gå på julekonserter mens dere springer ræva av dere og gjør alt dere skulle ha gjort for lenge sida..det var kanskje ikke så pent sagt..fyda.jaja..dere tåler vel litt..hiihi..

I dag kom det tre leketøyblad i posten så nå har ungene krysset av ALT de ønsker seg..så nå er det bare for oss å velge og vrake..kan det bli enklere,eller???  Kjekkere å gi ungene noe de ønsker seg enn noe man tror de ønsker seg..så da er det bare å komme i gang...

Charterfeber er i boks,gærningene er lagt på is ei uke,så da er det vel snart på tide å finne senga for meg også..hmmmm...ble det mye tullpeissnakk i kveld eller...jajja...man kan vel ikke bare være seriøs,kan man...??

mandag 15. november 2010

Ny uke,nye muligheter.....

Mandag 15.11.10 Opp og hopp,ny uke,nye muligheter...dårlig tid i dag,så det er bare å komme i gang..mye på en gang...ungene skal på skolen,jeg skal til legen 8.4o og få sprøytene mine,9.15 skal jeg være på fysio,etterpå bærer det rett til Sola for å hente mannen min som kommer hjem fra Nordsjøen..

(Gråpus kom inn vinduet mitt i natt og tasset,purret og murret rundt meg halve natta...hun kom inn 00.30.. da var det murring og maling rundt meg en evighet før hun la seg til å sove en eller annen gang..jeg var så trøtt at jeg ikke gadd å kaste henne ned i stua...5.35.var det på`n igjen rundt hodet mitt...da var det slutt på tålmodigheten min og katta fikk en kjapp tur ned i stua...nå var det nok!!!)

Alt er forberedt,så det går så det koster...ingen tidsskjema går dunken og jeg er på alle plasser til rett tid..ikke verst synes jeg...ny dame som stakk i dag,hun stakk mye lenger ned på skinka,det gjorde mye mindre vondt og foreløbig nå i kveld er det ikke vondt i det hele tatt..forrige gang hadde jeg vondt i ei uke etterpå i hoftene..

Ventet bare 5 minutt på mannen min så kom han..kjekt å se ham igjen etter 2 uker ute..så da er hele familien samlet før Storebror drar ut igjen rundt 20.11...noen kommer og noen går kan man vel kalle det her i gården...

Ungene får endelig levert farsdagsgaven når de kommer hjem fra skolen...endelig er pappa hjemme...godt det er 3 uker til han skal ut igjen...menmen..hjemme er det hverdag,pappa eller ikke pappa..jeg og Småfrøkna skal på foreldresamtale og broremann drar på besøk til en kompis omtrent på samme tida som oss når vi går rundt 18..

Godt at hverdagen er den samme selv om pappa er der eller ikke..de vante tingene går sin gang...og godt er nå det...

71 gr N er slutt,det er også kvelden min...gubben har allerede lagt seg(var tidlig oppe i dag),så nå må jeg bare få dyra i seng,så er det natta for meg også..i mårra skal jeg på trening!!!!

søndag 14. november 2010

å du svett å du gru.....

Søndag 14.11.10 Våkna 10.30 i dag...snille unger som lar mamma sove ei stund..men nå er det vel bare å komme seg opp...kan ikke ligge her hele dagen...vi har andre ting å gjøre...

Etter en sen frokost er det på tide å komme seg avgårde til svømmehallen...den åpner klokka 13.00 og vi er på plass i rett tid..som vanlig..men søndagen er  litt kaotisk så jeg må pløye meg litt vei innimellom folk og fe for å få svømt mine 1250 meter..men jeg gir meg som kjent aldri...etterpå ble det en times kos med småtrolla før vi ga oss..

Etter å ha hatt to turer hjemom,første gang fordi mamma har glemt å ta med seg medisinene,andre gang fordi ungene glemte å ta med seg posen med saftflasker og pop-corn...jaja...ikke bare jeg som glemmer..så er vi på vei til kinoen...heldigvis så hadde vi nok tid til begge deler...(egentlig skulle vi kjørt på direkten..)

I dag skulle vi se Grusomme meg,kan anbefales...begge ungene lo så de hoppet i stolene og jeg syntes også den var kjekk...det var faktisk nesten full sal til tross for at det var farsdag i dag...var redd for at vi kom til å bli nesten alene i salen jeg,fordi det var bare 6 solgte billetter da vi bestillte på nettet i 12-tida...men,nei...

Vi var hjemme igjen litt over 18.00,da hadde jeg gitt Småfrøkna beskjed om å rydde i buret til Gismo,mens jeg støvsugde...det skar seg litt etterhvert...barne-tv og arbeid er en dårlig kombinasjon så det endte med at jeg måtte ta den jobben også,samtidig med støvsuginga...svetten sila som bare det...

Bedre ble det ikke da jeg hørte kjefting på kjøkkenet da ungene skulle finne seg kveldsmat...akkja...en eller annen hadde smelt kjøleskapsdøra litt hardt igjen så minst 6-7 egg hadde kræsja inni kjøleskap,i hyller og skuffer...nedover dørene og på gulvet...og egg er jo håpløst å få opp fra et gulv,til tross for litt hjelp fra Yezzy...

Det ga meg en halv times ekstra-arbeid i tømming og vasking av kjøleskap og gulv...akkja...og jeg som hadde mer enn nok å gjøre fra før...og svetten fortsatte å sile,så da jeg var ferdig var det bare å hive av seg de klærne jeg hadde byttet til da vi kom hjem...de var gjennomvåte av svette..

Etter at ungene kom seg i seng har jeg sett på Robinson,samtidig som jeg har ryddet vekk alt som heter julegavepapair,bånd,tape mm som har okkupert hele spisebordet i 2 uker..nå kommer gubben hjem i mårra så da er det vel på tide å rydde unna litt...for ikke å snakke om de klærne som ligger på hans side i senga...forstår ikke hvordan det bare hoper seg opp der...hmm..

Jaja..nå er klær til ungene klar,matbokser og tallerkener satt frem på benk og bord...travelt i mårra.for det første er det mandag...ukas verste dag for ungene å komme seg opp, så skal jeg være hos legen 8.40 for å få de berømmelige sprøytene,fysio 9.15,så er det rett til flyplassen for å hente gubben..så er det bare å håpe på at helikopteret er i rute så jeg slipper å sitte og vente...nei,nå er det senga,folkens...natti!!