torsdag 19. august 2010

Hår eller ikke hår...

Etter mange mail,spørsmål og henvendelser angående dette å miste hår,tapet av hår for oss forfengelige kvinner og hvordan jeg opplevde dette skriver jeg litt om dette emnet i dag,selv om det også står tidligere i bloggen.

Tirsdag 17.8: Har klipt meg i dag,håret mitt er nå litt lengre enn det var før jeg begynte på cellegifta i oktober 2005...en seier å være tilbake der jeg var(men jeg går hele tiden og gruer for at noen skal si at: sorry,nå er det på`n igjen...)..

Jeg har hatt langt hår nesten hele livet og det var et av mine verste øyeblikk den høsten jeg ble behandlet(2005), å måtte innse at jeg kom til å miste det lange håret mitt...(forfengeligheten lenge leve..jeg for min del bruker å si det slik at den dagen jeg ikke gidder å bry meg om utseendet lenger,har jeg ikke lenge igjen...)

For friske mennesker som kan velge om de vil ha barbercut,kort eller langt hår er ikke dette noen big deal...men har du først fått kreft,slag etter slag i trynet,livet henger i en tynn tråd,du er syk,utslitt og deppa og på toppen av det hele må du miste hår,øyevipper,øyebryn,hår både her og der..din identitet og ditt ansikt utad mot verden.. For oss som mener at håret er viktig,selv om cellegifta skal gjøre oss bedre,er det mange tunge tanker rundt dette...

Andre cellegift,tiende dagen var svaret jeg fikk om når håret kom til å begynne å dette av...det stemte på dagen..utrolig...(jeg hadde 6 FEC-kurer,for de som lurer),det var grusomt å innse det...fra den dagen lagte jeg hestehale og gikk med den ca 1.5 uke...da hadde mesteparten av panneluggen forsvunnet..

Etter å ha klødd noe vanvittig i hodebunnen i et par uker(normalt)(og det var løse hår overalt etter meg) innså jeg at jeg bare måtte gi opp..jeg tok ut strikken,gikk i dusjen og vasket håret..det var svart på gulvet rundt meg(og det var forferdelig å se)..da jeg så meg i speilet etterpå var det flere plasser med bare flekker...

Jeg tok fram hårklippemaskinen,med tungt hjerte,og barberte vekk det jeg klarte foran,resten måtte mannen min hjelpe meg med...så var det å skrubbe hodebunnen,bli kvitt vonde flasseflekker og smøre med bodylotion...det føltes deilig..

I det øyeblikket da alt var over kjente jeg det egentlig som en lettelse..dette hadde jeg jo tenkt på og ventet på siden jeg fikk beskjed om at jeg kom til å miste håret.. det var slutt på på svie og kløe,nå var det bare å vente på at håret skulle begynne å vokse ut igjen..alt annet hår på kropp og i ansikt var også begynt å forsvinne...

Etter at jeg hadde tatt håret med maskina fortsatte det å minske på resten av håret jevnt og trutt til det var bar skalle slik som på bildet under her..Det var kaldt(det var vinter),det kan jeg love dere...jeg som aldri har brukt lue i voksen alder måtte nå gå på butikken og kjøpe noen av den sorten..enkelte netter måtte jeg også bruke lue eller legge et hådkle over hodet...og bak i nakken...fyttikatta...jeg som aldri har likt hettejakker kjøpte alt som fantes av hettejakker for å få det lunt i nakken...og skjerf...

Etter læreboka skal håret egentlig ikke begynne å vokse ut igjen før en var ferdig med kuren,og vel så det for noen...men i mitt tilfelle begynte det å vokse nesten med en gang etter at alt håret hadde falt av..

Til jul samme året hadde jeg allerede tatt en stusserunde på babyhåret(se bildet over) som var i ferd med å bli over en cm,dette må en bli kvitt før det ordentlige håret begynner å vokse ut..

Sommeren 2006 hadde jeg fått hår,masse krøller og en ny frisyre(som jeg faktisk syntes at jeg kledde,men...)...o fryd o glede..forfengeligheten lenge leve..

tirsdag 17. august 2010

16.8.2010. 10-åring og skolestart!!

Mandag 16.8.2010. Stønn...mareritt å ha vekkerklokka på 6.50!! Står vanligvis opp kl 7 når ungene skal på skolen,men i dag må jeg og småfrøkna(pappa er offshore enda-3 dager over tida) arrangere bursdagsfrokost for storebror som fyller 10 år i dag!!

Natta har vært elendig,sikkert fordi jeg har vært redd for å forsove meg..våkner kl 6 også,så var det bare å ligge og dorme til klokka ringte og omtrent få hjerteinfarkt når tida var inne!! Bursdagssang,flagg,kanelbolle,brus og pakker(bl a legospill..gutten er legoman...) på senga og 10-åringen var kjempefornøyd!! Dette har han sett fram til i lange tider nå...(Han har fått ny sykkel av oss på forskudd)

Klokka 8.15 står to unger klare til å gå på skolen igjen med stor spenning på hvordan dette blir. Utrolig hvor mye de har gledet seg til å ta fatt igjen..får bare håpe det varer!! På sin andre feriedag etter første klasse sa storebror: Mamma,det e så kjedeligt med ferie...me lere jo ingenting..???!!!

Men i sydenferien noen uker etterpå fant han jo ut at han kunne bruke det han hadde lært i engelsk når han skulle leke med andre unger som ikke snakket norsk,så det var visst litt nyttig med ferie likevel...

Da ungene var gått måtte jeg sette meg 5 minutt for å kjenne på følelsen av et tomt og stille hus...ingen unger...ingen støy...ingen krangling...rett og slett ingenting.......deilig..............

Klokka 9.15 er det klart for fysio og jeg fikk min straff for pumping av barnebasseng....jadda...det ble knødd og knadd så jeg måtte bite tennene sammen for ikke å skrike...men jeg vet jo at det virker,så da så...trodde også at foten min var blitt nesten bra,men det er den ikke..det henger litt igjen inni skinka...(fniis,tok dere den..???)

Da jeg kom hjem la jeg meg på solsenga(de hadde meldt sol,men den kom aldri..bare grått og skyet,men deilig temp på opp mot 23 gr),da var klokka 10.30. Der ble jeg liggende og sove til 13.30,da våknet jeg av at det begynte å dryppe på meg..!! Det var nok et resultat av at nå har jeg og kroppen min strekt meg langt nok og det var på høy tid med litt fred,ro og alenetid....

Hadde forøvrig akkurat den samme opplevelsen etter det kjøret jeg hadde med operasjoner,innleggelser,cellegiftbehandling,operasjon mellom cellegift og start stråling og så 25 dager med stråling...

Etter siste stråling,siste dag var jeg dautrøtt,dro rett hjem og la meg i senga og ble liggende og sove i timevis...tror nok på en måte at en er innstilt på at såååååå langt er løpet,så langt skal jeg klare å gjennomføre,og når man da har gjennomført så flater man bare totalt ut...

Se forøvrig på skiløpere og andre idrettsgrener...de kjører løpet helt inn i mål,stuper over mållinja og flater ut...

Jeg hadde lovt ungene middag på McDonalds siden det var bursdag i dag..(jeg er ikke glad i den maten,men skitt au),så etter skole og lekser(her kjører de i gang med lekser allerede første skoledag..ikke no vissvass her nei!!!) kjørte vi og spiste og tok ei stripe på kjøpesenteret ved siden av...

Vi var innom lekebutikken og der gjorde bursdagsbarnet sitt livs beste kupp i følge ham: Stor pakke lego som egentlig kostet 1000 kr kostet nå 500 kr!! Han hadde fått penger av en tante så det hadde han råd til..

Han hadde også fått et "gavekort" av oss på 400 kr så han kunne kjøpe et spill til Nintendoen sin mens vi var ute og handlet...men neida...gutten fant ut at han kunne få to spill for samme prisen som en på cdon.com,det hadde han sett i går..så gutten droppa å kjøpe spill på handleturen og gikk hjem og bestilte to spill og var strålende fornøyd!! (har han arva kjøpefornuften etter mora si tru???)

Jaja,bare de er fornøyd,så er jeg også fornøyd...resten av kvelden var veldig stille tiltross for at begge var i stua...men de var i gang med å bygge den nyinnkjøpte legoinnstallasjonen..så det går an at de er enige også...hihi...

mandag 16. august 2010

Siste helg i sommerferien!

Fredag 13. -15.8.2010. Fredag formiddag kom med regn og overskya himmel,så vi fant ut at her var det bare å pløye et kjøpesenter mens vi venter på sola...småfrøkna synes det er sååå kjekt å være med...da kan hun rulle på sine rullesko i evigheter..som oftest hengende på slep etter meg..

Mannen min skulle egentlig kommet hjem i kveld etter to uker offshore,men går på overtid,så foreløbig vet vi ikke når han kommer hjem...

I 13-tida kom sola,da dro vi rett hjem,gjorde klar terrassen med solsenger og knask...dro ned badebassenget fra loftet og pumpet opp det med ei lita pumpe som egentlig er beregnet til å blåse opp ballonger...det var det eneste vi fant siden far sjøl ikke er hjemme..da hadde vært gjort på to minutt med kompressoren i stedet for timesvis med ei lita pumpe...stønn..(vi brukte et par timer....)

Så resultatet var at for å være snill og hjelpe småfrøkna som VILLE bade så har jeg resten av helga slitt med vond nakke,bak i ryggen der hvor det er mistanke om ny spredning og armen...skal aldri gjøre sånn mer!!!! Men hva gjør man ikke for de man elsker... : )

Resten av helga har vi kost oss med den sommeren som endelig kom!! (Men det er jo typisk siden det er skolestart over helga!!!) Vi har kun sovet innendørs,ellers har alt foregått på terrassen...deilig. Søndagen var også barnefri fra andre unger...vi hadde bestemt oss for å kose oss,bare vi denne dagen..