mandag 31. mai 2010

En våt,men fantastisk tur...Ikke lett å få bilder på rett plass,trenger hjelp!! Men det ene bildet er tatt av meg på en rast underveis,målbildet er når vi stolt og trøtte er kommet i mål!!!!

Søndag 30.5.2010. Klokka er 8 og jeg hører at min transport og turvenninne kjører inn i gårdsrommet...endelig er dagen her..været er surt og grått,men det setter ikke en stopper for planene..men surt er det jo med det fine været som var i går..jaja..nytter ikke å klage..

Når vi ankommer startområdet 8.20,er det allerede en del folk...7-nuts-løperne står klar,de skal starte klokka 8.30..det er første gang det arrangeres løp...blir spennende å høre hvilken tid de får..

Vi får kjøpt oss startkort og klokka 9 er vi i den store pulja som drar avgårde med friskt mot...starten er beintøff,rake veien rett opp i steinur,gjørme og klatrekrypklatrekryp...vi tenker i vårt stille sinn...hva har vi begitt oss ut på...???...men heldigvis,tilslutt ser vi det flate ut...vi er oppe av den første prøvelsen og tenker at verre enn dette kan det vel ikke bli..????

Jeg skal ikke gå for dypt inn i vår lange ferd,men kort fortalt kan vi bekrefte at joda,betegnelsen av turen som beskrives som tildels krevende stemmer og vel så det...her kommer vi to halvgamle og halvskrantne kjerringer...den ene med kreft(for all del i skjellettet) og den andre med ME,nettopp kommet på beina etter 6 års sykdom og opptrening..jaja..ukrutt forgår ikke så lett..

Det viste seg å være en tur som besto av opp og ned og opp og ned...1,7 mil...900 m stigning..7 topper som blir bekreftet med stempel på startkortet..silregn..iskald vind på hver topp....gjørme...fjellsko som svupper i myra...sleipt og glatt berg å klatre opp/skli ned på...folk på rekke så langt øyet kan se...snuble i røtter og så vidt klare å holde seg på beina...rutsje nedover berg...gjennomvåt fra innerst til ytterst...gang etter gang lure på om man orker mer...være på beina i 6 t og 20 min(som var ei respektabel tid for det måtte beregnes 6-7-8 timer inkl pauser,vi hadde pause i 50 min totalt...3 matpauser a 15 min og resten i korte pustepauser...

Men bortsett fra det var det en flott tur,med mange naturopplevelser man sjelden ser ellers...men jeg skal være så ærlig å si at dette er det tøffeste jeg har vært med på så langt bakover jeg kan huske..jeg hadde litt 71 grader Nord-følelse underveis.

Etter den 4. toppen var det matstasjon og da benyttet vi sjansen til å skifte til tørt tøy på overkroppen etter at vi hadde spist...den deilige følelsen av tørre,varme klær kommer jeg til å huske leeeenge...en luksus i hverdagen man glemmer,hihi..men etter 30 minutt på tur var vi nesten like våte...

Da vi kom ned var det så vidt vi klarte å gå et skritt lenger...vi fikk pins som belønning for deltakelse og fullføring...vi tok bilde under målstripa,så satte vi oss inn på kafeen og kjøpte vafler...mmmmm....MEN da jeg skulle reise meg igjen var det så vidt beina ville flytte på seg..o akk,o ve...

Etterpå var det bare å komme seg hjem og i dusjen...på skjelvende ben..så var det rett til sengs for en sein middagskvil..da jeg stod opp trodde jeg ikke at jeg skulle klare å komme meg ut av senga...dette er vel bare begynnelsen på noen fæle dager,tenker jeg..

søndag 30. mai 2010

Tidlig sønda mårra...

30.5.2010. Etter å ha kommet sent hjem i går pga gullbryllupsfeiring,i seng 00.30,sovna etter en time,sitter jeg nå og spiser frokost før jeg skal avgårde til dagens 7-nutstur..opp klokka 7...jaja,sove får jeg gjøre en annen dag..blir hentet klokka 8...

Regnet siler ute...grr..i går var det sol og blå himmel...og heia blir vel dassblaut den også,for ikke å snakke om myrområdene...jaja...gleder meg...1,7 mil å gå...dere får referat seinere i dag kanskje hvis jeg ikke er helt pudding og stuper i seng..

Man kan jo også gå 4 nuter,men som vanlig er mitt mål toppen....!!! Snakkes! : )