lørdag 1. januar 2011

Årets siste dag i 2010..

NYTTÅRSAFTEN ER HER!!

31.12.10 Ungene sov ikke så lenge som jeg skulle ønske i dag...iallefall ikke hvis de har tenkt å holde seg våken til klokka 24..surt vær i dag også..forstår ikke hvor det fine været ble av...???

Det ble litt smelling utover dagen,alltid noen som ikke klarer å holde seg til kvelden..dyra er passe vettskremte hver gang det smeller...ikke rart det,stakkars..dagen går seint for ungene,men for min del går den fort..

Jeg kvilte fra 16 til 17.30 i håp om å klare å holde meg våken hvis de andre gjorde det..etter kvilen fant jeg ut at vi var tomme for pepperkaker...ingen nyttårsaften uten!!...så den som satte i gang og mekka 4 brett med pepperkaker,det var meg..rett før middagslaging...hihi...gubben ble passe stressa da ja..

..etter steikinga av pepperkakene og klargjøring av grytene på komfyren hoppa jeg i dusjen og fikk meg og ungene i finstasen...må jo kle oss fint selv om vi skal være hjemme,gubben klarer å fikse seg sjøl....været ute er surt fremdeles..

..regn,regn,regn,...mens den sterke vinden de snakka om er ikke så veldig sterk...men på de siste nyhetene ser jeg at de venter den rundt midnatt....typisk,det ja..for å få tida til å gå for ungene så vi på film..Djurassic Park...jaja...sover ungene i natt så er de gode...mer enn en gang de satt og hylte og måtte gjemme seg litt bak ei pute...de syntes den var veeeldig kjekk,skummel og spennende...chipsen gikk kjapt inn kan man si...vinden økte i styrke utover kvelden hørte vi,så kulingen er på vei ja...

Endelig...filmen var slutt var klokka 23.40,det nærmer seg...ungene kan nesten ikke vente...det smeller ute allerede..men vi drøyer 5 minutt til før vi går ut..vi har hatt noen små smellerunder i pausene på filmen...i 23-tida fant vi postkassen vår ferdig bombardert i krysset..

...noen hadde lagt noe eksplosivt oppi postkassen og tent på...det var bare ryggen på postkassen som hang igjen på stativet....dårlig gjort synes vi..vanligvis har vi fjerna postkassen på nyttårsaften og 17.mai,men denne gangen glemte vi det...og dette ble resultatet...det ble vår tur denne gangen...akkja...da er det ut på mandag og kjøpe ny postkasse....de svina skulle fått betalt den selv!!

Etter at vi hadde fyrt opp det maste av det vi hadde(resten måtte vente pga vinden)og sett litt på andre sitt fyrverkeri utover bygda måtte vi bare trekke inn...det var iiiiiiiiiskaldt ute...skitvær,kort sagt!! Det var rett i seng med ungene,prøve å rope inn to skjelvne katter som på død og liv skulle ut før fyrverkeriet satte inn for fullt og i seng med oss..

Yezzy var i grunnen mer nysgjerrig på hva som foregikk ute enn redd,så han ble med ut ei stripe midt i verste bråket på arma til han far...det var tryggest der,likevel..bråket fortsatte ei stund utover,men det dabba av etter hvert..jeg lå våken ei stund,men sovna omsider jeg også..2010 er over,2011 er her...

En forblåst rakettblomst...


fredag 31. desember 2010

Gamle og nye nyttårsønsker...

Det er vel tid for å gjøre opp status for det gamle året og ønsker for det nye året..

fjorårets ønske om at det skulle bli meg som fikk lov til å finne frem julepynten igjen ble innfridd...
måtte jeg bare få lov til det neste år også...

fjorårets ønske om å få leve et år til er definitivt bønnhørt..
måtte jeg bare få lov til å leve neste år også..

fjorårets ønske om fremdeles å være i stand til å gå på mine egne bein og springe i fjellet er utvilsomt bønnhørt..
måtte jeg bare få lov til å være i stand til å gå på mine egne bein og springe i fjellet neste år også...

fjorårets ønske om å kunne bruke armer og hode neste år er innfridd...
måtte jeg bare få lov til å bruke armer og hode neste år også..

fjorårets ønske om fremdeles å være i stand til å dra og trene og svømme når jeg måtte ønske det er stort sett innfridd..
måtte jeg bare få lov til å være i stand til å trene og svømme neste år også...

fjorårets ønske om et noenlunde smertefritt år er vel til dels blitt innfridd..
måtte det bare ikke bli verre neste år..

fjorårets ønske om å fremdeles få lov til å være der for barna og mannen min ble bønnhørt..
måtte jeg få lov til å være der for dem neste år også..

fjorårets ønske om at noen av mine barns drømmer og ønsker skulle gå i oppfyllelse er også innfridd...
måtte de bare få innfridd noen ønsker og drømmer neste år også...

Så som dere kanskje ser er ikke ønskene mine så mange,kravstore eller drastiske...det er bare ETT ønske..
å få lov til å være HER i 2011 også...på ALLE måter..

ØNSKER MED DETTE Å TAKKE ALLE MINE LESERE FOR ÅRET SOM GIKK OG ØNSKER DERE ETT FREDFULLT,ETTERTENKSOMT OG GODT NYTT ÅR...

torsdag 30. desember 2010

Lillenyttårsaften...

30.12.10 Jaja...nestsistedag i dette året også...natta var god,den..ikke noe å klage på..etter frokost,pc mm må vi avgårde på diverse ærend...første stopp er legesenteret..de ikke alt for gode sprøytene skal stikkes i hver sin skalk ja...sykepleierska synes også synd på meg..sååå mye(5ml),seigt som snått og en i hver skalk...jaja..

Etterpå har jeg så vondt i skalkene at jeg må gå og klemme på dem...det ser jo lurt ut...nope...får med meg reseptene...så nå er det Jærhagens apotek neste og noen små ærend..surt ute i dag...varmegrader,yr og tåka henger helt ned til bakken...hvor ble det flotte kaldværet av..snøen smelter raskt....nå kan dere får dere som har klagt på det flotte,kalde været vi har hatt...sådetså...

Litt mer mat må fylles opp på Kiwi på vei hjem,så bærer det hjemover..inn med varer og unger...pizza til middag i dag...åååå,skalkene mine...ja,sååå vonde er de..småfrøkna har fåttt dilla på tryllekunster og vi blir forsøkt lurt den ene gangen etter den andre...hun finner dem på nettet..og får det til innimellom også...

Nå har jeg nettopp ajourført alle bokseriene jeg leser (innimellom ett glass Baileys)og sendt mail til Bruktbua i Stavanger..hun samler inn bøkene etterhvert som de kommer inn utifra lista...så kommer enten jeg innom og henter og leverer når jeg skal på sykehuset,eller så leverer hun dem hos søstra si på Bryne hvis hun er på besøk der,så henter jeg dem bare der...

..praktisk og god service..men så er jeg en knakende god og kjekk kunde også da(hihihi)... Leser 22 serier for øyeblikket,og alle bøkene blir kjøpt hos henne..

...hører at jærbøndene har begynt på rakettene sine allerede...eller egentlig har de jo holdt på et par måneder allerede da....eller de første hørte vi vel i sommer...så her feires det året rundt,med andre ord..akkkja..hund og katter roterer med ørene allerede,så det er godt vi skal være hjemme i mårra....og med det drittværet de har meldt til i mårra er det i allefall ingen vits i å dra noen plass...

Det var en kort oppsummering fra bakketoppen denne gangen..geleen står til stiving i to forskjellige fargelag..nå drar jeg og skinkene mine oss i seng og håper på en god natts søvn,uten altfor mange klagesanger og pangpangpang...akkja..det spørs nå det forresten..

onsdag 29. desember 2010

Om å gjøre å holde seg på rett kjøl...

29.12.10 Våkna i 4-tida i natt..av at jeg hadde meeeegavondt i ryggen...hadde havna over på ryggen en eller annen gang i løpet av natta og blitt liggende der..med all tyngde fra overkroppen tredd nedover alle de vonde virvlene jeg har i ryggen med kreft....

..det var altså ikke lurt,nei..kan ikke beskrive hvor vondt det var,var nesten kvalm...gæli nok hvis jeg setter meg inntil en hard stolrygg ei lita stund..men t o m å ligge på ryggen på min mykeTempurmadrass noen timer går altså galt...hmmm..

Klokka er 9..føler meg i grunnen utsovet...ble bedre da jeg sov resten av natta på rett kjøl og side...høyresida..venstre side kan jeg heller ikke ligge på,da er straffen like ille i hofteområdet..akkja...Småfrøkna er allerede oppe,Broremann vekker vi litt over halv 10..han er temmelig trøtt,ja..

Flott vær i dag også..spiser frokost,som for første gang denne jula er ei skive med julesylte,ellers har det vært en yoghurt for min del..forstår ikke de som kan sitte i timevis ved frokostbordet hver morgen,for så å sitte i timevis og spise middag..hm...,etterpå tar jeg en telefon til legesenteret for å bestille ny time for sprøytene mine og nye resepter..prøver igjen i mårra klokka 13...slipper heldigvis kjeft for timen jeg glemte...hihi..greit å være fast kunde..

Jeg tar en kjapp runde med støvsuger før jeg og ungene kler oss for den daglige ski/lufteturen...Broremann er i sterk tvil om han skal være med...Narnia gikk nemlig på TV-en...men han klarte til slutt å bestemme seg og ble med..flott tur i dag også...noen knall og fall blir det,men pytt..

Far i huset har nesten middagen klar når vi kommer hjem igjen..pannekaker i dag(men jeg lagte røra før jeg gikk,så det var ikke såååå vanskelig ,da...hhihi.)..etterpå stupte jeg i kvilekassen..ahh..

Kvelden gikk fort med TV og kos,ny dag i mårra..

OOOOOPS,I did it again...

28.12.2010 Ny dag og sola skinner...enda en dag..jeg er sistemann opp i dag også..hmm..jaja,er vel kanskje den som trenger det mest..frokost(1 yoghurt for min del),pc og våkne sakte...deilig løsning..unger og mann koser seg med underholdning på TV-en..

Gubben har dratt på en ærendsrunde,ungene ville ut i snøen og kose seg..hmmmm....kanskje jeg skulle benyttet tomt hus til en kraftig rydd,tørk støv,støvsug,vask...hmm...som tenkt,så gjort..utrolig så mye støv og nåler det blir i jula..jaja..det er jo kos også da.

Et par timers arbeid,så var jeg ferdig og ungene kommet inn..vi blir enige om å kle oss godt og komme oss ut..iskald nordavind i tillegg til -5 er kaldt...ungene tar på seg skiene,jeg tar med meg Yezzy og ut med oss et par timer...vi er ildrøde i ansiktet alle tre når vi kommer hjem igjen..og etter en stund inne koker vi i tillegg...frisk farge i ansiktet resten av dagen...
Yezzy storkoser seg i snøen,selv med korte bein....
Ungene legger avgårde,mot solskinnet...
Rød i kinna etter iskald vind...
Vi dropper middag i dag...frister ikke...ingen som har vondt av en dag uten...ungene er heller ikke så lystne,så det blir frukt og juleknask isteden..

Godt med en middagskvil i firetida etter jobb og masse frisk luft...stod opp igjen kvart på seks,en halv time etter at klokka ringte,men jeg kunne sovet myye lenger...skal til legen i mårra,må sjekke i filoen for riktig klokkeslett...OOOOPS...I did it again...man skal ikke TRO,man skal VITE!!

Jeg TRODDE at det var i mårra jeg skulle til legen for å få sprøytene mine...det var det altså IKKE..det var i dag da klokka var 12..akkja...ikke første gang,nei...enda jeg har det skrevet opp i filoen så er jeg sikker på at det er da og da,sjekker ikke...

..så viser det seg altså at det var feil...og alltid for seint når jeg finner det ut...jaja..ingen som ringte og etterlyste meg heller...så da så..får ringe i mårra og få ny time...ingen krise..noen dager fra eller til spiller ingen rolle..på sykehuset ringer de og etterlyser meg,det kunne jo de gjort også synes jeg...jaja,det får vel være måte på service fra et legekontor....

Kvelden er mørk og koselig med levende lys,både inne og ute..ingen årstid er vel bedre når det gjelder levende lys..vi koser oss sammen alle 4,med knask,kaker og frukt...får vel bli bedre takter etter nyttår...når kakeboksene og skapene begynner å bli tomme..thihi..natti..

mandag 27. desember 2010

Ny uke..

Mandag 27.12.2010 MMM...nei,klokka er halv 9,gjerne på tide å stå opp..skal ut på bytterunde i dag etter oppvåkning og en god dusj...skulle gjerne ligget lenger,men gidder ikke å komme til diverse butikker laaaangt ut på ettermiddagen,nok kaos uansett,tenker jeg..

To timer senere er jeg og Småfrøkna klar for avgang...det ble oss to..greit nok..det var kø og masse folk over alt...tydeligvis mange som er i farta..salget er også i gang i mange butikker,men det frister ikke...jeg skal bare ordne bytting i tilgodelapper,så er det rett hjem...de kan jeg bruke en annen gang,når butikkene er fyllt opp med nye,friske varer..

Strålende sol og -11 gr,flott vær,så når vi kommer hjem i 14-tida tar ungene på seg skiene,mens jeg og bikkja går på føttene og går oss en lang tur i det flotte været,men det er jammen ikke mye folk å se ute i et sånt flott vær...

Når vi kommer hjem igjen er det tid for litt restemiddag..jeg og gubben spiser rester fra i går,mens ungene vil ha grøt..greit nok...etterpå er det tid for middagskvil...deilig...selv om jeg ligger våken ei god stund før jeg sovner...men det gjør godt bare å ligge å slappe av..

Jeg hører stadig om folk som har problemer med å bli kvitt julekakene...de blir ikke spist..??..jeg fyllte nettopp opp et toetasjes kakefat med 7 forskjellige sorter kaker...på 15 minutt er det så godt som tømt...jaja..blir visst nødt til å lage mere pepperkaker...10 stykk igjen i boksen..og det som er sååå godt...hadde jo vært kjekt om vi hadde kaker ut uka iallefall...så er det et nytt og bedre liv neste år..hihi..

Blir tidlig i seng i dag..alle er visst trøtte....så da bir det ikke mer fra denne kanten..dyra skal ha sitt,så er det natta...

søndag 26. desember 2010

2.juledag

26.12.2010 Andre juledag er her...etter å ha vært våken fra 4 til 5 i natt våkna jeg igjen klokka 10.10...hmmm,kanskje på tide å komme seg opp,eller..??..resten av gjengen er allerede oppe,i full gang med julegaver og jule-TV..

Satte meg i stua med koppen og pc-en jeg også,og plutselig var klokka over tolv...hmmm...jææælp,kanskje på tide å gjøre noe...???...vi skal jo ha middagsgjester klokka 15...gjerne på tide å få kalkunbrystet i ovnen blant annet???..

...ungene ble sendt ut i snøen for å få lufta seg litt mens vi begynte med middagsforberedelsene....jeg skal lage Waldorf-salat også..ved hjelp av litt team-work ble vi ferdig akkurat til 15.00,i tide..pust-pes..da hadde støvsugern fått lufta seg og alle 4 var ferdig kledd også...

Vi har kost oss masse med middag og besøk i ettermiddag,alltid kos med besøk...men nå skal ikke jeg spise MIDDAG på flere dager,det er i allefall sikkert..er ikke noe middagsmenneske og det tar på med 3 store middager på rappen..jaja...jul bare en gang i året...!!

Nå må jeg si at det skal bli deilig å slappe HELT av ei hel uke...jaja...må ha en bytterunde i mårra og sprøyter på onsdag,men ellers skal jeg ingenverdens ting...tror jeg..Storebror drar tilbake til båten i mårra tidlig og kommer hjem igjen på nyttårsaften..

Nå skal jeg kose meg med et glass Baileys(uten tilbehør...er stappmett...),så er det senga for meg...ahhh...skal bli så deilig å legge seg i et iskaldt soverom og få kjøla seg ned litt,lese litt bok og sove litt mye...natti..

1.juledag 2010

25.12.2010 1.Juledag...ahh,det var godt med ei god natts søvn...og ligge litt på mårran...en travel dag kjennes på kroppen,gitt..men vi står jo opp til et kaos da..av julegaver,julepapir-og plastrester på gulvet og julegaver og esker over alt...

Akkja..her er det bare å sette i gang og rydde og støvsuge etter ei rolig mårrastund..slik kan vi ikke ha det på en slik dag..to timers jobbing,så er det blåst igjen og sekkevis med plast og julepapir står klar til neste søppeltømming..ahhh..deilig og ryddig...

...dette er årsaken til at jeg ikke tar full rundvask før jul,det trengs mer etter juleaften,da er det rusk,rask,støv og barnåler over alt...jaja..det er jo kos også da..ute er det masse snø som kom i løpet av juleaften,det snødde nesten uavbrutt hele dagen i går....så det blir litt snøbrøyting for gubben i dag ja..vi delte på arbeidet..han tok jobben ute,jeg tok jobben inne...

Det er på tide å begynne å tenke på middagen i dag..i dag skal vi ha juleskinke med tilbehør..skrella poteter,grønnsaker,rosenkål og surkål..rester av riskrem og gele til dessert..mmm..etter middag blir det tid for en kvil for meg mens Småfrøkna og Storebror er ute i kulda og mekker bil..det gjorde godt,jeg sovna til og med,til tross for at kvilen kom seint på dagen...

Kvelden brukte vi på å kose oss med TV og julegavene; ungene er i full gang...Broremann bygger lego,Småfrøkna spiller på nytt Nintendospill og Sequin art: man setter en nål med en paljett på ned på et bilde,til slutt er hele bildet dekket av paljetter..masse arbeid,men hun synes det er kjekt og jobber iherdig..gave fra Storesøster..

Vi kommer oss i seng i skjebelig tid i dag,godt å strekke seg i senga...trøtt blir man...jul eller ikke jul...natti..


Juletreet vårt før vi begynte på julegavene våre...du ser bare halvparten,.det fortsetter rundt og bak med gaver..