fredag 14. januar 2011

Helg!

Fredag 14.1.11 Jaaaaaaaa,helg...det skal bli deilig med to dager fri...siste skoledag før helga..ungene kommer sigende etterhvert..

Gismo får den vanlige agurkbiten fra hånda mi,etterpå er det å få i ham 2 ml vann,han har funnet ut hvordan det funker etterhvert...men litt senere satte jeg ham i buret og bort til vannkolben i buret...klikka  med vannlåsen og satte den våte fingeren bort til nesen til Gismo..han slikket fingeren min og rett etterpå gikk han bort og drakk ei god stund..og det har han fortsatt med i dag...jippi!!

..og stadig lurer jeg til ham litt godbiter for å feite ham opp litt..men av en eller annen grunn rører han ikke skåla si med kornblandingen,du som hadde to marsvin: vet du hvorfor??det er samme sort som han har hatt før..men skalkene spiser han...det er godt når det går rette veien..

Storebror har reist på hyttetur til Sirdal i helga med ei venninne og familien,tror ikke det blir det helt store været med vind og snø,de melder styrke 20 her i mårra..jaja..Småfrøkna har overnattingsbesøk i natt,så de koser seg sammen,kjempekos det..

Så var det helg igjen..

Snart helg...

Torsdag 13.1.11  Nææærmer seg helg...deilig...begynner å bli lei av den ringeklokka når jeg sover så godt...det samme gjelder visst ungene..ikke så lysten på å stå opp de heller..

Gismo ser ut til å være litt mer i form i dag..spiser litt og plystrer litt...følger litt med ham,gir ham vann i sprøyte i munnen..i 10-tida ringer jeg dyrlegen for å høre om vi skal avvente den planlagte timen med narkose...ikke bra på så små dyr,kan fort ende med døden..

..hun er enig med meg...siden formen er stigende er hun enig i at vi avventer den planlagte tannfilingen..framtennene var jo ikke spesielt lange,så vi ble enige om å vente og se og heller ringe tilbake hvis det ble problemer..

..blir ikke trening i dag heller...både pga Gismo og den vonde foten min...ikke den helt store uka,eller dagen dette...hverken på den ene eller andre måten..akkja..

onsdag 12. januar 2011

Travel onsdag..

Onsdag 12.1.11 En kort oppsummering over dagen...begynte mårran med å bestille tid hos dyrlegen,fikk time 10.30,dermed måtte jeg avlyse dagens trening..men med en ganske vond venstrefot var det gjerne like greit..

Hos dyrlegen fant de egentlig ikke ut noe spesielt...mulig mistanke om c-vitaminmangel sa de,men han har fått det..han hadde gått 200 g ned i vekt...han vil hverken spise eller drikke...får kun i ham agurk..så de satte væske under skinnet på ham,så skal jeg gi ham vann med sprøyte i munnen...

Ikke kjekt når kosedyra ikke er i form..vi har prøvt å smiske med det meste..men nei..han skal inn igjen i morgen,da er det ei på jobb som er ekspert på gnagere og da vil de file både framtenner og jekslene i narkose...(bare han ikke dør,sier jeg...det er risikofylt med narkose på så små dyr).....i tilfelle det er problemet...framtennene var ikke noe spesielt lange,men de ville sjekke og gå over alle...

...måtte kjøre Jæren rundt for å få tak i nye C-vitamindråper i tilfelle de vi hadde var blitt dårlige..første butikk var utsolgt,den andre åpnet ikke før om to timer da jeg var der,den tredje hadde heldigvis det jeg skulle ha..men hun anbefalte dråpene direkte på agurk som han håndmates med..da var en sikker på at dyret fikk det de skulle ha!!..

...etterpå var det å kjøre hjem med dyret,prøve å få i ham vann og mat,kjøre avgårde 12.30 til avtale på Sola klokka 13,kom hjem igjen 15.30,lekser med 2 unger,middag,kjøring i 2 puljer til speidermøter og endelig ferdig med kveldsmat og legging 20.45...pjuh...blir fort litt stress når man skal komme over alt alene...

..nå må jeg bare fram med symaskina og fikse en glidelås på jakken til Småfrøkna,så er det å pleie pasienten..og etterpå er det vel snart tid for senga tenker jeg...
Se den fantastiske soloppgangen over Frøyland i dag...

tirsdag 11. januar 2011

Ny uke,nye muligheter..

Mandag.10.1.2011 RRRRing...klokka mi ringte klokka 5 for at ikke gubben skulle forsove seg denne gangen også når han skulle reise offshore...to klokker fungerer visst bedre enn en..(men han hadde jo stillt klokka si feil sist...),så da den hadde ringt første gang og han stod opp måtte jeg stille den på ny på 7...om å gjøre å treffe rett for meg...klarte det!!

Opp og hopp!! Ny uke,nye muligheter..skal på trening i dag...etter at ungene kom seg avgårde til skolen var det på tide å komme seg avgårde,på med treningstøyet...bagen står klar...spinning next..

Ikke så mye folk i dag...og jeg som trodde at det var stappfullt etter avisene dømme,men det er lenge siden det har vært såå mange ledige sykler rundt meg..er ikke helt sikker på om nakken er god,jeg...og jeg kjenner at jeg får temmelig vondt i øvre del av ryggen når vi står og trør fort på sykkelen..hmm..jeg er så lei av alt dette tullet!

At jeg ikke kan få trene i fred uten at den forbaska kreften skal legge en demper på meg...kjenner at jeg blir litt deppa av dette...sånn var det ikke før jul..altså har smertene økt på den knappe måneden som har gått..jeg må rett og slett gi opp og sette meg ned på setet...det er ikke ofte jeg gir meg...det sier jo litt...

...jeg er veldig flink til å bite tennene sammen og stå på selv om det gjør vondt både her og der...men ikke denne gangen..grr...ikke helt fornøyd med økta i dag,nei..hadde egentlig tenkt å kikke litt i butikkene etterpå,men kjente at jeg ikke var i humør til det og dro rett hjem..

Ble en kort middagskvil på sofaen i dag,ungene kommer tidlig hjem,lekser og middag skal gjøres unna...småfrøkna fikk være med og lage lapskaus,fornøyd da..litt seinere var det tid for årets første turnkveld for småfrøkna så hun sprang avgårde..kjekt når ting starter opp igjen etter en tids pause..

La meg på sofaen og leste da ungene hadde lagt seg...plutselig hadde tida gått fra meg og det var bare å hoppe i seng...jaja..

Tirsdag 11.1.2011 Opp og hopp,klokka er 7...hmmm...kjenner på meg at jeg ikke er i modus for planlagt trening i dag...rett ned i stua og slette timen jeg hadde reservert...man må være motivert...ei stund etter at ungene hadde gått plaska det ned..og det gjorde det resten av dagen til klokka nærmet seg 14...

Kjempefint vær å tilbringe på sofaen med ei god bok...ikke dårlig samvittighet i hele tatt..er litt bekymra for Gismo...han spiser ikke salaten sin lenger,snakker ikke og er ikke den gode,gamle han bruker å være..hmm..fortsetter det sånn så blir det dyrlegen neste..

I kveld har jeg og Småfrøkna holdt på i tre timer å lage et program og finne musikk til magedanserinneshow for skolens talentiade...hun kom gråtende hjem og fortalte at jenta hun skulle ha et annet dansenummer sammen med hadde trukket seg og nå hadde hun ingen å danse med..

...da ga jeg henne ideen om magedanserinne og slik ble det..antrekket har vi fra ferie i Tyrkia,musikk fant vi på youtube og regien laget hun selv etter å ha sett på noen videoer...helt i hundre..og siden har vi øvt....nå er det kveld..ungene er i seng..nyhetene er neste post,så er det senga for meg også...er meninga at jeg skal på trening i mårra..

søndag 9. januar 2011

Søndag!

Søndag 9.1.11 Jeg stod opp 9.30 i dag...på tide å komme seg ut av loppekassen...jeg er sistemann opp..men jeg tror at jeg trengte det etter den lange arbeidsdagen i går..

I dag hadde jeg tenkt å få på plass siste rest av nips og naps,lys og pynt..og det har jeg klart...nå er alt blåst,rydda og ferdig pynta...kjempekos...nå vil jeg ha det sånn ...leeeenge...ellers så har det blitt litt klesvask og legge sammen klær...det tar jo aldri slutt...!!! En god middagskvil ble det også tid til..deilig..

Ellers har det vært en rolig dag..har bare rusla rundt og pusla med mitt,godt å få alt på plass og i  orden!!..mens gubben har sittet klistra til sportsskjermen...men i mårra er det sportsfritt i 14 dager...gubben reiser nemlig offshore i mårra tidlig...


Storebror kom hjem i går kveld med en svært spesiell frisyre....man kan ikke annet enn å le da...og mora har mast leeenge om han ikke kan klippe seg snart....hmmm...svaret er nei hver gang....akkja....de barna,de barna...(tenk om han hadde blitt stoppa i en kontroll el.l..de hadde vel ledd seg i hjel...)