lørdag 27. november 2010

Lørdag og juleforberedelser...

Lørdag 27.11.10 En rolig start på dagen,opp klokka 9...pc og frokost...ute er det iskald vind og mange kuldegrader...etter pc og mårrakos med Gismo bestemmer jeg meg for å sette i gang og lage julestemning i huset...i mårra er det jo første søndag i advent..

Jeg starter før klokka 10 og setter meg ned på rumpa for første gang denne dagen klokka 19...DET er bra arbeidsdag det...men jammen har jeg fått gjort mye også...ungene har sprunget litt ærend opp og ned trappene,så jeg har spart meg den svettinga iallefall..

Jeg har lagt opp og hengt opp 4 nye røde julegardiner til stua...det er første gang vi har julegardiner i stua,så dette er spennende...gardinene på kjøkkenet kommer også opp,men først vasker jeg alle vinduene på innsiden før jeg henger opp gardinene...prøvte på utsida på kjøkkenet også,det var ikke lurt i 5-6 minusgrader...vannet frøs på ruta,så det anbefales ikke!!!!(prøvte vindusspray med en skvett 60 oppi,men det var nok ikke nok...)

Jeg har støvsugd,ryddet,vasket gulv og pyntet til den store gullmedalje...samtidig har jeg spilt gjennom ei bunke jule-cd-er,så nå har jeg kommet skikkelig i julestemning...har hørt på Carola`s Jul i Betlehem også,jeg gleder meg som en unge allerede til årets julekonsert...o fryd o glede!!

Nakken var selvfølgelig helt gåen og steinvond etter et par timer,men denne gangen har jeg vært flink jente og tatt ekstra smertestillende...det døyva det verste i allefall...jeg hadde nemlig ikke tenkt å la meg stoppe før dagens planer var gjennomført...og det klarte jeg...bombe..???...hihi...nei...

I mårra skal jeg gjøre ferdig badet og kjøkkenet(har hengt opp julegardinene på begge),men det mangler mye enda...Julekalenderne er hengt opp,pakkene ligger klar i en pose,så det er bare å henge dem opp...adventsstaken står klar,med kubbelys,for her i huset brenner vi maaange timer og gjennom uka..

Gismo har fått ny navnelapp på buret,med julepynt,og jeg begynte arbeidsdagen med full opprydning i buret hans..han var så fornøyd at han la seg rett ut på halmen etterpå...kos å se når småkrypa er fornøyd også..

Gubben har investert i nye lys til huset utendørs,her er det jul for alle penga...så han har holdt på noen timer med å få opp lysene i kulda...han har kommet inn med jevne mellomrom for å varme fingrene...stakkar...da var det verre med meg...jeg har jobba så svetten har sila,jobba med håndkle hengende rundt halsen og skifta arbeidsantrekk to ganger...

Var ferdig for dagen 18.30,da var det å sette i gang og lage middag før finalen i Skal vi danse,..nå er julestemningen på plass i huset,men vi har jo såvidt begynt da,det er mye som skal på plass før julaften er her...men det er alltid kos når første snev av jul er på plass

Men nå kjenner jeg at jeg er klar for senga..har vært en lang dag i dag...Skal vi danse er over...min favoritt vant desverre ikke,men en andreplass er ikke verst det heller...nå skal jeg sove...ZZZZZZZZZZZZZZZ

fredag 26. november 2010

Fredag og helg...

Fredag 26.11.10 Fredag og helg igjen...våkna tidlig i dag,så vi stod opp 6.40...brrr...-11,6 ute da vi stod opp...godt at bilen står i garasjen,da sparer man mye arbeid og neglesprett..etter at ungene har gått på skolen er det bare å få på seg treningstøyet og komme seg avgårde til dobbel time; spinning og fatburn..2 timers trening,bånn gass og høy puls...ahh..svett i trøya der ja..

Full sal og vel så det på spinninga i dag..er det oppvarminga til ribbe,kaker og knask...??..få unna siste mulighet til å svi av litt flesk.??...jaja..vi fikk da kjørt oss alle sammen..

Så er vi attter i gang med å plukke adventspynt ned fra loftet..endelig er tiden kommet..det er en utrolig koselig tid vi går i møte..med adventslys,pynting til advent og juleavslutninger,julekonserter,julekort,julegaver,julekaker,julestjerner og mye mer..for en fantastisk tid..

I kveld har vi lagt hjemmelaga pizza...ungene har komponert sin egen,jeg har lagt vår..mmm,den var god..etterpå er det x-faktor,så får vi se hvem som må hjem i dag...jeg synes at Atle er helt rå,men Hans er ikke verst han heller når det gjelder å synge...

I dag kom julekortene i posten,så nå er det bare å sette i gang å skrive og få sendt dem avgårde..

Gismo den sniken tissa på meg da jeg lå og kosa på sofaen med ham...han krøp ned på sida av meg og klarte å tisse ut både den nye t-skjorta mi,underbuksa og buksa mi.....heldigvis har vi skinnsofa,så den var det bare å vaske..utakk er verdens lønn sier nå jeg da..

Min sønn på 10 år sa nettopp at det å hikke var nesten like galt som å ha kreft...jaja...de får nå sagt det...vi fikk oss en god latter da ja..

Neiånei...Annsofi skulle ikke gått videre i dag...grrr....Eivind er en mye bedre artist...akkja...

torsdag 25. november 2010

Torsdag,lege og Zometa...

Torsdag 25.11.10 Mmmmm,ei lang god natt...men ikke lurt å ligge på samme sida hele natta,nei....steinvondt i hele høyre fot og hofte...jaja..noe skal det være..opp og hopp,en ny iskald dag venter,flott vær,ikke en sky...fantastisk!!!

Etter mårrakos og ungene avgårde til skolen er det min tur til å begynne å gjøre noe...skal være på sykehuset klokka 9.30,så jeg har ikke allverdens tid...har hatt litt tendens til å komme noen minutter forseint i det siste på sykehuset...bevisst eller ubevisst..???..ikke vet jeg...men all tid der er bortkasta for meg...sløsing av tid..hihi..

Skal inn til legen først..etter litt diverse forteller jeg om den forferdelige båtturen jeg hadde...hun ser helt sjokkert på meg etter at jeg har fortalt hva som skjedde...og hun er helt enig med meg om mitt ønske om å ha noe å ty til dersom dette skulle skje en gang til...

Jeg får resept på sterkere reisyketabletter...de går mer direkte på balansesenter mm enn vanlige reisesyketabletter gjør og er sterkere...i tillegg får jeg to forskjellige typer kvalmestillende,Afipran supp og Zofran smeltetabletter og  Temgesic som legges under tungen,så nå skal jeg være utrustet til å prøve meg på tur igjen...hihihi.

Etterpå er det tid for Zometa,det går greit som vanlig..utrolig greit med VAP,sparer mye tid og dill og dall,gitt!!.. kan anbefales for de av dere som har vanskelige blodårer og har fått tilbud om VAP,men nøler...jeg nølte lenge..men når jeg først har fått den er det veldig praktisk! Klarte som vanlig å trykke i meg 2 jern med vafller mens jeg var der..de er sååååå gode...mmmmm....og de ler godt når jeg forteller at det er bare dem jeg kommer dit for...

På vei ut spør jeg om å få kopi av diverse papirer som vanlig...så begynner de jaggu meg å mase om fullmakter og blabla igjen...!!!! GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR..!!!jeg prøver å si at det har de,men så sier hun at jeg må ha ny for hver gang!! Herregud..gir snart opp...prøver å si at den gjelder hele tiden,legen har jo skrevet under på at jeg har rett til kopi av alle mine papirer..

Jeg får til slutt papirene mine,men før jeg går sier jeg at nå må de snart bestemme seg når det gjelder fullmakter og hva som gjelder og ikke...jeg blir så irritert!!!!!!...og jeg tåler jo ikke mye motgang fra den kanten heller,det kan jeg love dere...får ta det opp nok en gang med legen min når jeg skal inn i desember..tullpreik!!

Etter middagskvil,middag(greit å ta kvilen før middag,dere!!) og lekser var jeg en tur på Posten og sendte første ladning med julegaver,da har jeg en ladning igjen....Norgeseskene var altfor små,hadde ikke vært nok med to en gang..og enden på visa ble å pakke alt i en eske på størrelse med bananesker,doble volumet,til samme pris som største Norgeseska...hmm....gjorde de feil eller???..etterpå henta jeg Småfrøkna i kirka,hun hadde vært på S-klubb..

Nå har vi samla sammen rusk og rask,søppeltømming i mårra...grønn,brun og plast...får nok ikke full pakke denne gangen,nei..stakkars polakken...han har vel ikke kommet seg over sjokket enda...hehe...Sjekka gradestokken nettopp...-10,6 og den synker hele tiden..stilig!!

 Godt vi har parafinbrenner,da er det godt og varmt døgnet rundt..gubben har mekka i dag,så nå brenner den så lystig...ikke farlig da om det er kaldt.. Nå er det snart senga for megskal bare lage litt nattmat til Gissebassen..,dere får ha ei god natt,folkens!! Sengemøbelet mitt venter...hehe..den lærte jeg av Bestemor...de hadde vel Nattmøbel også da da du var ung Bestemor...eller..???..det ordet kjenner alle vi som leser snørr-tårer-kjælighet-slit- og fattigdomserier..hihi...

onsdag 24. november 2010

Onsdag og blodprøver...

Onsdag 24.11.10 Våkna klokka 6 i dag...gidder ikke stå opp for å gjøre det jeg burde gjort...så da lå jeg mer eller mindre våken til 6.50..da stod vi opp..brrr...frister ikke å krype ut av ei god og varm seng før man må...vinduet vårt står åpent,uansett hvor kaldt det er ute..det kaldeste vi har hatt på rommet,som vi har registrert,er -2.9 gr..DA er det godt å ligge under dyna da...

-8.6 gr ute da vi stod opp og en klar,mørk himmel..jeg koser meg når været er sånn...det mangler bare litt snø..nei,nå er det på tide å ta på seg noe fiint...en hver dag er en fest!!..da er det også kjekt å kle seg litt...kjole og stæsj..

Legesenteret venter...må jo vente litt som vanlig da...kjekk dame i dag...treffer blodåra på første forsøk og synes at jeg er såååå fin i klærne jeg har på meg...da er det jo ekstra kjekt å ha kledd seg litt,når folk ser det...

Etterpå blir det noen ærend rundt om på Bryne,og bilvask...bare 5 dager siden sist,men den er allerede grå av støv og sprut...nå er det meldt kaldt,fint vær fremover,da er det kjekt med rein,svart bil også...kjempedigg bilvasksenter rett utenfor Bryne sentrum..håndvask for en billig penge..tar du full pakke med vask inni og utenpå ser den helt ny ut...og det er ikke dyrt..billigere enn bensinstasjoner og mye mer skånsomt for billakken..

Vi har prøvt å få oss en julemarkedsweekend den første helga i desember,men det ser det ut til at vi kan glemme...utsolgt over alt eller 12 timers reise på noe som tar 2 timer...vi har prøvt de fleste land og byer,men det er håpløst..gidder ikke betale ei formue heller...når det begynner å nærme seg pris som på to uker i syden er det stopp altså..da kan det være..vi mååå ikke..

Ungene har vært på speidern i kveld,ute,i flott,kaldt vintervær og bål..de er heldige som får oppleve speiderlivet...de kan si hva de vil... fotball og speiderliv kan ikke sammenlignes...de lærer mye som de ikke lærer andre steder...kjekt så lenge de vil fortsette...de vil få oppleve mye der..

I mårra skal jeg på sykehuset,Zometa og kontroll igjen...akkja...jeg er nå egentlig mest fornøyd i det jeg kommer meg ut derfra igjen...eller hva sier du E...?? Sykehuset er bortkasta tid for meg...har nok av andre ting å gjøre....de har sjelden noe godt å fortelle meg likevel...hihi.....

Natti,folkens...

tirsdag 23. november 2010

En ny og bedre dag..

Tirsdag 23.11.10 Våkner klokka 6.59,opp og hopp!!...en ny og bedre dag er her...gårsdagen er forbi,de samme problemene ligger i hodet mitt fremdeles,de vil ikke løses,men foreløbig får jeg bare skyve dem unna...flytte dem frem i tid..Livet kommer ikke,livet er...derfor får jeg også være tilstede her og nå,problemet kommer tidsnok..

Kaldt og flott vær ute!! Gleder meg til klokka 10.30 ...!!!....da jeg skal på besøk hjem til min nye bloggvenninne...to skuter som seiler på den samme sjøen kan finne ly i hverandre sine seil...utrolig godt å snakke med noen man VET forstår...ikke bare de som sier AT man forstår..det kan ikke sammenlignes i det hele tatt..

Etter mange koselige timer er det på tide å komme seg hjem og få en middagskvil før Småfrøkna skal ha vennegruppe...Gubben står og skifter kledning ute i det kalde været når jeg kommer hjem...brr...mange kuldegrader,og jeg går som vanlig uten jakke,men det blir litt kaldt å stå og snakke med ham ute i halvlange armer og kjole..

Middagskvilen venter...jeg varmer fotvarmern min og stuper i seng...deilig...opp igjen 15.30 og i gang med middagen og bolledeig...ungene skal få bake boller som de etterpå får spise..etter middagen og klargjøring av bolledeig er det en liten time med pust i bakken før ungene ramler inn,en etter en..

De blir satt i gang med bolledeigen,det blir boller av ymse slag...kjøttbein,snurrer,griser,s-er mm.. brettene blir fort fulle og mens bollene steiker er det full rulle på rommene...Broremann har stillt sitt rom til disposisjon for gutta som heller bygger lego enn å gjøre jenteting..etterpå er det å få i seg boller og saft og vips så er 90 minutt over....det har vært bare kos å ha dem her..

Etterpå er det godt å slappe av,kjenner det på hodet at det er ikke så mye som skal til enkelte ganger...menmen...man strekker seg langt for ungene... nå er jeg snart på vei i seng,i mårra er det trening og blodprøver på programmet,for på torsdag skal jeg på sykehuset,igjen..lege og Zometa..

mandag 22. november 2010

Mandag mårra blues...

Mandag 22.11.10 Våkna klokka 6 i dag...tissetrengt...gidder ikke gå...er akkurat det samme som å ligge våken til klokka ringer...lærer aldri...ti på 7 vekka jeg gubben og spurte om vi skulle ta 10 minutt i stua i fred og ro før vekketid...opp og hopp,på do å tisse...så lista vi oss ned i stua..heeeeelt alene...

Ungene er heller trege...mandag mårra blues...jeg skal på trening til første time så jeg stikker rett i hælene på ungene...bodypump..samme som forrige uke og årsaken til den vanvittige gangsperren..er nesten borte i dag men jeg kjenner det er rett før muskelkrampa tar meg i utfall med vekt-øvelsen..jeg har strekt ut som en gal etter treninga i dag,så nå er jeg spent på om mårradagen blir som forrige tirsdag...jaja...

Må et par ærend etter treninga i dag,er ivrig etter å få dem unnagjort...kjenner jeg begynner å bli sliten og tung,både i kropp og sinn...har en del ekstra å tenke på som er med på å dra meg nedover....men desverre er det ikke noe jeg kan gjøre med problemet,så uendelig gjerne jeg enn skulle...begynner å bli mye den stakkars kroppen og hjernen skal slite med..

Rett i seng,nesten,når jeg kommer hjem...etter å ha gitt beskjed til gubben om at jeg ikke har verdens beste dag...gjør godt å få slappa av litt..det kommer seg utover ettermiddagen/kvelden...men tankene følger med..

Middag,lekser,klesvask mm er det kvelden består av før jeg slutter av med 71 gN,skal bli godt å komme seg i seng...enda en dag er over...i mårra kommer en ny dag..

Søndag og besøk...

Søndag 21.11.10 Dro meg til klokka 9.30 i dag..deilig...men senga var sååå svett og lakenet fullt av hvite saltrender,så det var bare en ting å gjøre...stå opp,flekke av senga og henge dyne og pute til tørk..til og med ungene sover enda...hmm....har de endelig knekt sovekoden eller???

Vi skal på besøk til svigers i 13-tida i dag,så etter frokost og pc-kos er det bare å hoppe i dusjen...snøen som kom i går er nesten borte...ligger bare litt igjen på plena...jaja...har sommerdekkene på enda,men må nok bytte til piggdekk i løpet av denne uka...

På vei til besøket får vi beskjed om at middagen står på bordet....overraskende...vi hadde ikke ventet det...jaja.kjekt det,da slipper vi det styret i dag...vi har også med oss julegaver som skal til dem,så da er de ferdig avlevert..deilig,da er det også unnagjort...

...skal få unna sending av julegaver også denne uka,da er det ikke mye igjen i julegavelageret i kjelleren..greit å få sendt dem litt tidlig slik at de som skal fordele julegavene rundtom til slekta på østlandet har god tid på seg..

Vi var ikke hjemme før 18.30,så den søndagen gikk fort..det ble litt tv-titting med ungene,de elsker Newton som går på NRK1 på søndag...etter at ungene la seg var det Robinson for meg og etterpå er rett i seng for min del...kjenner at jeg mangler middagskvilen ja...

Neste søndag er det første søndag i advent...skal si ukene går..det er snart på tide å begynne å dra ned julegardiner,adventslys mm...hihihiiii...jeg gleeeeder meg...min tur i år også.... : )

søndag 21. november 2010

Lørdag,2 julemesser;en med Safarikoret og Det snør,det snør,tiddelibom...

Lørdag 20.11.10 Klokka ringer 8.45...og så på en lørdag!!!!!!  Alt har en grunn...Småfrøkna skal synge med koret sitt og skal være i Forsamlingshuset kl. 10.15,men skal først hentes på Speiderhuset etter overnatting der,klokka 10..her er det bare å holde tunga rett i munnen...

Det blir en kort mårrakos med pc-en i dag..her blir det å velge pleasure before business..altså sove lengst mulig... Egentlig var jo planen en annen julemesse i dag,men da får vi ta dem i rask rekkefølge isteden..

To blide jenter møter meg på Speiderhuset,Småfrøkna fikk ha med seg ei venninne siden det ikke er jenter igjen på gruppa hennes...vi håper jo også å overtale denne venninna til å begynne i speidern,slik at de kan være i allefall to jenter...hos Broremann er situasjonen omvendt...der er de mest jenter og få gutter...jaja...

Vi var på første julemessa i god tid...etter at de hadde sunget og det hadde vært div andakt mm tok vi en kjapp tur ned i kjellern hvor det var div aktiviteter for ungene..vi hadde tenkt å kjøpe lodd på loddbøker men da vi fikk vite at trekninga var klokka 14 droppa vi det,vi hadde ikke tenkt å være på denne messa så lenge..

På vei ut kjøpte vi lodd for 50 kr i lynlotteri....Småfrøkna trakk lokkrekkene og vi endte opp med to gevinster hvor vi kunne velgee fritt...Småfrøkna tok to fruktkorger med div oppi...drømmen når det gjelder gevinster på alle lotteriene vi ha vært med på...så nå har vi nok frukt for ei stund!!!...ungene delte snopet...

Etterpå bar det rake veien bort til neste julemesse..her var det mye fint både å se og kjøpe..etter å ha tatt tre runder endte vi opp med to flotte juledekorasjoner,den ene skal være julegave,men jeg sier ikke til hvem,den andre skal vi ha selv...vi kjøpte også 4 bokser med julekaker,de samme vi har kjøpt hvert år til jul...sjokoladehavreflarn og bestefars beste...mmm...

Da vi kom hjem etter nesten 4 timer på farta ver jeg klar for en kvil..det var deilig..i kveld har vi hatt wraps....mmmm....jeg har fått dilla...kunne hatt det hver dag...klarte å tyne i meg nesten 3 stk...ikke verst til å være meg...

I kveldinga begynte det jammen meg å snø...en time tidligere hadde jeg sagt at det lukter snø..hihi..da fikk jeg rett!!...dette er faktisk andre runden vi har med snø denne høsten/vintern...heller sjelden på denne kanten av landet...og denne snøen kom på akkurat samme datoen som i oktober...den 20. ...men det spørs jo om det varer da...

Skal vi danse er over,synd for han som røyk ut,men jeg synes at de to beste står igjen...Aylar er min favoritt...blir spennende å se hvem som vinner neste helg..etterpå er det senga...det snør fremdeles...nå gjenstår det bare å se om den er der i mårra når vi står opp...god natt,folkens...