lørdag 13. november 2010

Lørdag med shopping..

Lørdag 13.11.10 Natta slutta med at Småfrøkna kom inn klokka 6.40 og lurte på om hun kunne stå opp,men ble sendt rett i seng igjen...jaja.. 8.45 ringte klokka mi,"tidlig" opp i dag,skal dusje og være på julemesse klokka 11.00...trodde vi...

Etter mårrakos,dusj og påkledning raste vi ned på Kiwi for å ta ut penger,så var det rett til hallen der messa skulle være...hmmm...mistenkelig tomt...hmm...kjørte til nærmeste butikk der jeg visste at det hang lapp,for å se hva det sto...det var neste lørdag....der blingsa jeg godt,gitt..

Jaja..da var det bare å fortsette på ærendsrunden,for den var ikke kort..Småfrøkna fant seg rød julekjole med sølvpaljetter,pannebånd med sølvpaljetter og i går fikk hun ballerinasko med sølvpaljetter...hmm...tror hun har arva blingdilla etter mora si ja..jeg for min del kunne tenkt meg en lilla eller rød velourkjole,men så kresen som jeg er,skal vel det godt gjøres...

Vi kom hjem 4 timer senere,da hadde jeg vært konstant svett alle de 4 timene..pyton..og i tillegg var det jo også pøsregn,så det pipla både fra innsida og utsida...menmen..det er jo ikke noe nytt.. Broremann har vært i bursdag mens vi har vært på farta...så her har alle vært ute på noe..han hater jo butikker,så det er ikke vits i å ta med ham på sånt..

Da vi kom hjem fant Småfrøkna ut at hun ville sette opp perleveven sin for første gang,så den som da måtte til pers,det var meg..hun har veldig dårlig tålmodighet i alt hun ikke får til med en gang,så da må jeg til og ta de første omgangene,så går det greit...tålmodighet er en dyd..

Nå har vi kost oss med første omgang i Skal vi danse(vi "damene" satt og sikla på alle de fine kjolene..) og småtrolla er i seng..nå skal jeg se resultatene,så kjenner jeg at senga venter..har så innmari vondt i et ribbein på sida i dag,men er vel egentlig treg med ekstra smertestillende for når jeg sovner går det stort sett greit og det er ikke på liggesida mi...

Jeg fant fram et glass med Baileys og Cashew til Skal vi danse,men det smakte ikke,noen av delene...er halvkvalm,uggen og svetter som en gris...har ofte hatt det sånn ja...jaja..i mårra kommer atter en ny og kanskje bedre dag,håper jeg...natti...

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA,Aylar gikk videre!!! JUHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!

fredag 12. november 2010

Fredag,søppel,roser og biff...(grei mix...???)

Fredag 12.11.10 Fredag og helg igjen! Opp og hopp! Da var det jammen helg igjen...ungene er seige ut av sengene..men nå er det snart to dager fri.... Da vi satt og koste oss i soffen,(jeg i bare morgenkåpa) og prøvde å få opp øya hørte vi pluselig bossbilen rett utenfor...!!!! Jæææælp!! Jeg har glemt å sette ut bossdunkene!!

I befippelsen tok jeg meg ikke tid til å sjekke hvilke dunker som skulle ut,så for sikkerhets skyld heiv jeg ut alle tre pluss plasten..den stakkars polakken så lettere forvirra ut og mumlet noe på gebrokkent engelsk,men jeg tenkte drit i...du får ta det du vil ha og stormet inn igjen..

Da jeg kikket ut etter at han hadde kjørt videre så jeg at han hadde tømt alle tre dunkene og tatt med seg plastsekken også...egentlig var det bare brunt og svart i dag...hihihi...da fikk jeg tømt alt...det ble nok dårlig med kildesortering på den bossbilen...den har jo bare to hull..hihi..så greit da!!!

I dag ble det spinning,og jeg hadde ikke gangsperr i hele tatt etter i går..så det var som jeg sa...vanligvis har jeg ikke gangsperr,når det bare blir kontinuitet i treninga..etterpå fikk jeg handlet inn resten av de julegavene som skal ut av huset...deilig!! Var innom og hentet Faslodex-en også,så nå har jeg medisinen ut året..

 I begynnelsen av januar skulle jeg komme innom med ny resept,så bestiller de inn til meg,så nå er det endelig slutt på dette tullet og stresset med å få tak i det jeg skal ha...yess!! Får da være måter på hvor vanskelig det skal være..(de 6 pakkene jeg hentet i dag har en total pris på 26000 kr!!!! Huff!! Jaggu meg glad jeg bor i Norge!!!)

I kveld kom min eldste sønn hjem med 20 langstilkede roser,sånt varmer et morshjerte...og til middag hadde vi to biff med fløtegratinerte poteter...og det er det lenge siden jeg har spist...det var godt...mmmm...

Ungene så første runde med X-faktor,jeg så neste alene..den rette gikk ikke videre i kveld...ok,etter min  mening da....nå er det snart senga....jeg og Småfrøkna skal ned i bygda på julemesse og etterpå skal vi gjøre byen utrygg i mårra,så det er vel snart på tide å få seg litt skjønnhetssøvn,eller hva....??? Så får jeg kose meg i søvnen med en firer i bosstømming....tttttog du `an....????   HIHI...

torsdag 11. november 2010

Torsdag,trening og shopping..

Torsdag 11.11.10 Rringrrring....opp og hopp,våkna med et sjokk...jajja...da sov jeg iallefall godt..!! Jammen godt jeg har fyrt opp parafinovnen tidligere i uka,for i natt har det vært surt og kaldt..må til og med skru opp litt når vi kommer ned i stua,det er bare 20.9 gr i stua og kaldt i gangene...brr...

Etter at ungene har gått må jeg hive meg rundt og hoppe i treningsklærne,pakke skiftetøy til julegavehandel og litt kaninfor til etter treninga...spinning i dag..det hjalp...fikk løsna opp resten av gangsperren,deilig...men det var hard trening i dag...styrke og tempo..pjuh...temmelig kokt i trynet da jeg gikk for å handle etterpå...

Det ble jammen noen noen julegaver i dag også...snart ferdig med alt utenom huset beboere...ikke verst..må jammen si at jeg er fornøyd med meg selv!!! Etterpå måtte jeg handle mat,innom diverse plasser og var ikke hjemme før kl 14 i dag heller..timene går når man har mye å gjøre..

Da jeg kom hjem var det bare å rydde på plass maten og plassere posene med julegaver i stua,sette Broremann i gang med leksene og hoppe i senga for en kvil...hoppa like mye da klokka ringte nå som i morges,sov tydeligvs tungt igjen..

Lekser og middag,så tok Broremann med seg Yezzy på tur og Småfrøkna dro på S-klubb..begge to i full oljehyre..det pøsregner og blåser noe vanvittig i kveld..de meldte liten storm,men det høres ut som storm eller full storm...kattene bråbremser når jeg åpner terrassedøra fordi de vil ut..

Jeg er nettopp ferdig med å pakke inn julegavene jeg har kjøpt i dag...greit å få det unna etter hvert..blir så mye på en gang hvis det samler seg opp..ungene er i seng,nå er tv-en min en time før jeg finner senga..hvis den ikke har blåst bort i stormen...det er passe værhardt på soveromsveggen..

onsdag 10. november 2010

MMMMMMMMMM,pepperkaker og mandariner..

10.11.10 Klokka ringer,den er 7!!! Jeg har jaggu sovet hele denne natta også,men er en smule klam i nakken..men ellers har det vært veldig lite svetting på natta den siste uka(samma sengetøyet i ei uke snart...kjedelig da gitt!!)....hm..går det an..??..er nattesvetten på retur pga skifte av antihormontype..???!!

Når jeg snakker om skifte,ja...Faslodex er jo knøtt umulig å få tak i!!! Det er rett før jeg tørner...flyr fra apotek til apotek..fikk to med nød og neppe til første runde,samtidig bestillte jeg to(dato 30.10) til den jeg skal ha på mandag 15.11 kl 8.40,før apotekene åpner altså...

I dag kjørte jeg innom for å høre om de var kommet...joda,en pakke var kommet,men så var det tomt fra lager..og når hadde de tenkt å gi meg beskjed om det da....????!!...når og hvis jeg kom og hentet det på lørdag?????  Trodde det var vanlig at man ringte og ga beskjed til kunden jeg,når de ikke klarte å få nok...makan til suppeapotek!!! Grrr!!

 Siste frist for henting for meg er jo lørdag!! Jeg fant ut at da måtte jeg begynne å ringe alle apotekene i håp om å plukke en her og en der..prøvde meg først på Boots på M44,de hadde ingen i butikk,men 16 på lager!!!!!!!!

 Yes,jeg kjøper alle,prøvde jeg meg på,men så er det jo det berømmelige NAV da,som ikke vil utlevere mer enn for 3 mndr om gangen...men det passet bra...jeg hadde 6 tilgode på resepten og det blir akkurat ut året....og samtidig har de fått en fast kunde til neste år...!! YES!!(sånn,nå fikk jeg kjefta fra meg,litt....det gjorde godt...kan ikke bruke meg på ungene heller,liksom..hihi..)

Det var morgen,ja... Hadde gjort klart for trening i dag,men død og pine!!! Jeg har MEGAGANGSPERR!! Var så vidt jeg fikk kreka meg ut av senga og ned de tre trinnene til stua...det er jo enda verre enn i går!! Fant ut at det kom ikke til å gå bra med step/styrke for denne kroppen,så jeg fant ut at jeg fikk ta sju mila i julegaveshopping på M44 isteden...og sånn ble det!!

Det gikk i ett fra 10 til 14. Kom akkurat  inn dørene før ungene kom...nå er alle 48 kalendergaver ferdig,mange julegaver og litt til...deilig å være i så god gang,gitt...men jeg hadde så vondt i beina at jeg hadde store problemer med å gå i rullebanen oppover til andre etasje..akkja...

Etter lekser og middag ble det 15 minutt på soffen før storebror kom hjem...så var den kvilen over..må jo snakke litt med ham også når han først stikker nesa innom..begge ungene har vært på speidern i kveld...og det er bikkjekaldt ute,så dynebukser og vintersko måtte frem..de er alltid ute..

Mandariner og pepperkaker,det er jul det...mmmm...men disse er kjøpte da..litt tidlig å begynne på julebakst enda...får vel vente et par uker iallefall...nå har jeg pakket inn eeeeeenda flere julegaver,men nå gidder jeg ikke mer..får ta resten i mårra..men da skal jeg også kjøpe enda fler så jeg må vel ta helga til hjelp til slutt..ligger godt an til en rolig desember i år..I LIKE IT!!

Bare en liten ting..nå stinker hele første etasje Opium..og det er fordi jeg lagte DEN svilukta i hele huset...Småfrøkna skule ha varmeposen i senga,som er ris i et stofftrekk,den ble lioggende på feil plass,og i ro,som medførte at den var på god vei til å ta fyr...jeg måtte legge den i vasken og spyle vann over...så da stinka det etterhvert brent i hele etasjen...fant ut at det var bedre med parfyme enn svilukt,men nå er jeg jammen ikke helt sikker lenger..

Jaja..nå er det natta...jeg skal dope meg langt inn i Opiumens land...kanskje er jeg tilbake i mårra...kanskje ikke...trallallaallllallaaalllala... :) (:!"#¤%%&&//(()==?=??*/;:_Iopjgfvodffvapåo9304r5754|FJ
ttttog dåkk `an????(Rogalands uttrykk for dere som ikke forstår noe..)

tirsdag 9. november 2010

Besøk..

Tirsdag 9.11.10 Å jaaaaa...endelig......en hel natts søvn....la meg til å sove kl 23,våkna kl 7 av klokka som ringte...det var deilig...hadde t o m sovna med en velourjakke jeg hadde på meg da jeg la meg fordi det var så kaldt på soverommet...og ikke en dråpe svette...deilig....utrolig å oppleve noen sånne netter en sjelden gang...

Det var over 5 kuldegrader da ungene gikk på skolen i dag og bare 15.5 i stua da vi stod opp,så jeg fant ut at det var på tide å fyre opp parafinbrennern igjen...stakkars Gismo må jo ikke fryse ihjel på natta..de skal ha mellom 15 og 20 gr...,men det var temmelig kaldt og ukoselig i stua også,så det var bare å fyre opp..

Ungene har gått på skolen og jeg skal ha besøk i dag,så det er vel på tide å bli kvitt noen hybelkaniner igjen...de flytter fortere inn enn jeg klarer å ekspedere dem ut...akkja...arbeidsløs blir man jo aldri...gleder meg til besøket i dag,vi er to i samme båt,alder og skjebne..den første jeg har funnet i mitt nærområde..

... jeg kjenner flere som har/har hatt kreft som er i den leia at deres behandling gjør/har gjort at de vil bli frisk,men å treffe noen som har uhelbredelig diagnose og bare en utgang av sykdommen,det blir noe helt annet..og da blir også felles erfaring noe helt annet...

Tre timer med besøk gikk fortere enn lynet..to damer som  aldri har truffet hverandre før og snakketøyet går i tre timer uten stopp og pinlige pauser...her har tydeligvis to mennesker truffet hverandre på flere plan...ikke bare ett...kjempekos..vi har avtalt å møtes igjen om to uker...dette gikk over all forventning...at et så impulsivt forslag kan bli så positivt...men ingen av oss har god tid...det er å gripe dagen...carpe diem bokstavelig talt..

Ettermiddag og kveld har gått til lekser og kos...ingen som skal noe i dag...litt deilig det også,innimellom..alle dager skal ikke være sånn at man springer fra det ene til det andre...jeg har forøvrig megagangsperr fra treninga i går...det viser at jeg har gjotr noe...i mårra er det på`n igjen,så nå skal jeg pakke treningstøyet og så er det snart senga og boka for meg...men først må dyra få sitt...

mandag 8. november 2010

Ny uke,trening og litt til...

Mandag 8.11.10 Ny uke,nye muligheter..opp og hopp!! Nå har jeg vært våken så mange ganger i natt og mer eller mindre våken fra klokka 4... så klokka 6.40 stod jeg opp...gadd ikke mer...hva er det som skjer nå da...???...får plutselig ikke sove om nettene,ikke middagskvilen på lørdag heller,etter så mange timer på farta og dårlig nattesøvn.. hmm...ligger lys våken...hmmm...

Ingen tvil!!! Yezzy tulla disse to nettene pga besøket..utspekulerte krapylet...min datter har passet hunden ei uke i Kristinsand for 1 eller 2 år siden...da sutra han seg til å få ligge på soverommet deres...ingenting nyttet når det gjaldt å ligge en annen plass...det var uling og sutring til de ga seg...

Så når hun kom her var han nok i god tro på at: nå får jeg ligge ved siden av henne nå også!!!...men nei..matmor er streng..alle rutiner skal holdes enten det er kongen eller slekta som kommer på besøk...men det er jo helt utrolig sier nå jeg da..

Avgårde Kåre til trening klokka 9,pjuh,bodypump,....på tide å komme i gang igjen,selv om kroppen ikke er helt god..fikk shoppa med meg 6 kalendergaver og 4 julegaver etterpå,før jeg skulle til Sola for å stusse tuppene..etterpå var det bånn gass hjem igjen for å hjelpe Småfrøkna med leksene...

Da vi satt i sofaen med leseleksene var jeg så trøtt at jeg hadde store problemer med å holde meg våken..da hun var ferdig med leksene fikk jeg 30 minutt (med mas) på sofaen før det var å hive på seg andre klær og ose avgårde til møte fra 15.30 til 18.00...etterpå var det bånn gass hjem igjen til ungene som hadde klart å varme seg Fjordland risengrynsgrøt i mikroen til middag,helt alene...

Kvelden ble så kort i kveld.....hvor ble den av...71 g N,så var den kvelden over...jaja...nå håper jeg på ei god natts søvn,i morgen får jeg besøk...gleder meg..natti folkens!!

søndag 7. november 2010

Den forb.... bikkja..!!!!!!

Søndag 7.11.10 Stønn...den bikkja....!!!!...grrr...tror du jammen ikke det ble nesten det samme sirkuset denne natta også...hva er det som skjer..?? er det pga at det er besøk i huset??...kan den bikkja være så dum!!...han begynte akkurat da jeg hadde sovna...så var det ned og kjefte...

Etterpå var det stille til klokka 7,så var det på`n igjen...jeg prøvte å være snill og slapp ham ut for å tisse,så fikk han være i stua med kattene og jeg gikk og la meg igjen...tror du ikke han holdt det gående med uling og knuffing til klokka var 99999999999999999999999999999999999???????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

GRRRRRRRRRRRRR...da var jeg så irritert at jeg ga opp alle forsøk på å få sove en tidlig søndagsmårra,stod opp og kledde på meg....gikk ned i stua og slapp kattene ut...men ute var det så kaldt og så glatt at de kom inn igjen...akkkja..en husmors dag/eller natt tar aldri slutt sier nå jeg...ei lita stund etterpå kom storesøster tuslende..hun hadde også hørt på gneldret..jaja...det var nok om dyra....

Etter frokost satte vi i gang med vårt pakkejulegaveverksted....så nå er alt av julegaver og kalendergaver som var i hus ferdig pakka..deilig..nå er jeg i julerushet og må nok få kjøpt inn litt flere julegaver neste uke,så jeg blir ferdig i løpet av november...i desember skal jeg bare kose meg,gå på julekonserter,hvile på laurbærene og kose meg glugg ihjel med julepynt,julekaker og alt som hører jula til...og i DETTE huset er det jul!!

Det var så flott vær i dag at vi måtte ta oss en liten rusletur og få oss litt frisk luft...det var deilig,en må benytte muligheten når den er der...alt var glasert ute i dag,det var flott å se på,glatt og ganske kaldt...vi har jo allerede hatt snø her...tenk det...HER!!!  20. og 21. oktober...

Da vi kom hjem igjen var det tid for middag,etterpå begynte klokka å nærme seg 16,og det var på tide å kjøre datteren min til toget og plukke med meg småtrolla hjem...men da jeg kom for å hente ungene satt helle gjengen og spiste hjemmelaget dajm-is,så jeg fikk også smake..,denne dama sier aldri nei-takk til is...mmmm...det gjelder å alltid være på rett plass,til rett tid...

Ungene er i seng,Robinson i full gang på TV-en og jeg koser meg med cashew og baileys for første gang på mange uker..men likevel i begrenset mengde før jeg kjenner at det er nok..hmmm....jaja...senga roper,ny uke i mårra og da kjører jeg igang bånn gass med dobbel treningstime...nå er det nok slaraffenliv...vondt eller ikke vondt...