onsdag 28. april 2010

Barnefri helg...

Lørdag 24.4.2010. Helg og barnefri! Mannen min dro avgårde i går for å være med på en dugnad og skal komme hjem i kveld.

Jeg koste meg i går kveld med det gode resultatet,tv og litt alenetid. I dag sto jeg opp til fint vær,så da klokka var 10 rigga jeg meg til på terrassen...deilig..helt stille...ingen som maser..en hel dag...hmmm..mye tid til å la tankene flyte...om det meste...

Søndag 25.4.2010. Deilig å sove litt lenger,uten vekkerklokke..men likevel var jeg oppe før 9. Ikke det samme fine været,men faktisk ble det 15 gr på det varmeste og Stavanger hadde rekorden i dag med høyeste temperatur i landet!

Ungene kom hjem på kvelden,trøtte,men fulle av opplevelser fra helga..Siste stasjon før de kom hjem var teater med Emil. Ellers har de både vært ved sjøen og ute hele helga.. Småfrøkna var litt lei seg,så det ble sent før hun sovnet..ikke så bra når det er mandag i mårra....

tirsdag 27. april 2010

Svar.

23.4.2010. Blir møtt i disken med at min faste,kjære lege sitter askefast i USA og jeg er blitt satt opp til en annen kvinnelig lege...hun som jeg har krangla med og fått langt opp i halsen fra jeg satte mine bein inn i kreftens verden!!!!

Jeg kjenner bare at jeg blir møkksur og forbanna..bare å kaste huskelappen jeg har med meg...den dama snakker ikke jeg med om mine personlige spørsmål...da kan det bare være... Jeg prøver å si at jeg har gitt beskjed om at jeg heller venter hvis noe skulle komme i veien for min faste lege..å nei,det var for vanskelig å legge inn i datasystemet..f....i h.......,sorry språkbruken...

Etter å ha ventet en halv time dukker dama endelig opp...veldig så god tid enkelte har...sløser med min tid... Etter å ha prøvt seg på litt smisk forstår hun at her er det ei som ikke vil koseprate...det er den korteste konsultasjonen jeg har hatt siden jeg begynte her tror jeg...10 min..på en såpass alvorlig ting..

Men,men..hun spør meg hvordan jeg har det..jeg sier kort og greit bra,hun gir meg raskt svaret på prøvene,tar den vanlige sjekken på lymfene,hun spør om det er greit at jeg kommer til henne neste gang også fordi legen min skal ha permisjon i 6 mndr...jeg svarer bare ja fordi jeg gidder ikke diskutere med henne(men den timen skal byttes til en annen lege ja,you bet!!!),så sier jeg takk for meg og går....grrrrrr...

Men,så var det resultatet da..det var det eneste positive..det på levra er akkurat likt som forrige gang(for 3 mndr siden) og på skjelettet var det svært liten endring i metastasene i forhold til forrige gang..JIPPI..da er jo livet godt å leve en stund til da...!!!

Det blir ny sjekk på levra om 3 mndr,så det blir å leve i sykluser dette..puste rolig ei stund til det begynner å nærme seg kontrolltid,så gå å vente på svar,få svaret,puste rolig litt til,begynne å grue seg igjen...det blir litt sånn ja...selv om man prøver å ikke tenke så mye på det..men samtidig så vet jeg jo at jeg plutselig kan få et svar som gir alvorlige konsekvenser..that`s life..

søndag 25. april 2010

Ventedager..og dommedager..

Mandag 19.4.2010. Ny uke! Det var jammen hvitt ute da vi stod opp i dag!! Nå er det nok..jeg vil ha sol og sommer... Travel,mandag mårra som vanlig..ungene skal avgårde på skolen,jeg skal trene dobbel time på Arena. Fysioterapeuten mine er borte i dag,så da blir det trening i stedet den timen..

Etter at bodypump og spinning er unnagjort er det rett til sykehuset for å ta CT av levra,skal være der kl 12... Kjenner at jeg blir kvalm bare å gå inn dit..blir ikke bedre av at jeg må ta kontrast..blir alltid megakvalm med en gang kontrasten skytes inn...i dag er det ekstra ille..

Det henger igjen lenge etter at jeg har hoppa ned av benken..og som om ikke det er nok ser jeg plutselig mens jeg kler på meg at blodet drypper av meg,på gulvet og på klærne...stikkstedet ble altså ikke skikkelig lukket så nå er det bare å hive seg etter tørkepapiret for å få stoppa det..

Utrolig hvor mye søl som kan komme fra et så lite hull...og så på den nye jakken min...iiik...heldigvis er den blå så etter at de to damene hadde tørka gulvet og vaska av jakken min var den like fin..

Etterpå fikk jeg beskjed om å vente til de kom ut igjen til meg,altså lenger enn de 15 obligatoriske minuttene i tilfelle allergiske reaksjoner,siden jeg var så kvalm og uvel,men etter å ha venta i 22 minutt uten å se noen av dem,gikk jeg bare...det får da være måte på venting..har jo gått greit før..jeg vil hjem...!!!.

20-22.4.2010. Nettene har vært gode...formiddagene har gått med til doble treningstimer,ettermiddag til kvil,så har unger,lekser og fritidsaktiviteter stått på menyen..inne i hodet mitt har tankene svevet hver eneste dag de siste ukene..om resultatet på undersøkelsene denne gangen...

Det gikk bra i januar,går det bra denne gangen også...??? Dødsannonsene i avisa er mange..hver dag...og utrolig mange av dem er kvinner,med alder mellom 45-60 år...under flertallet av dem står det at gaver ønskes gitt til Kreftforeningen...så de døde altså av kreft..så mange...så altfor unge...tankene mine går ofte den veien....en dag vil jeg være en av dem...

Fredag 23.4.210. Så er den her igjen..den evinnelige Dommedagen..slik føles det...3 måneder er gått siden sist..livet går i 3-månedersintervaller..hver gang svaret på en ny kontrollrunde nærmer begynner jeg å avslutte planlegging av ting som skal skje rett etter den datoen..det kan jo hende at andre ting plutselig blir satt på lista...

Begynner dagen som vanlig med dobbel treningstime..skal være på sykehuset klokka 13..kjenner at jeg blir mer og mer deppa for hvert minutt som går etter at jeg er ferdig på treninga..skal kjøre direkte til sykehuset etter at jeg har spist og jabba litt med gjengen fra Aktiv på dagtid som også er her i dag..