søndag 13. desember 2009

Kun ny del:Konsert 6.12.2009

Søndag 6. desember. 2.søndag i advent. Dagen er her,minstejenta og koret hennes skal synge sammen med Seven-jentene. Vi har gledet oss,både jeg og småfrøkna. Først skal de øve på å synge og danse med jentene i 3 timer,så er det tid for tenning av julegran,julegrøt,nissebesøk mm.

17.30 skal de ha gospelkonserten vi har ventet på. Det er masse folk i kirka vår,mange vil være med og se og høre. Ungene fremfører den ene sangen med dans etter den andre,utrolig hva de har lært på så kort tid!!

Småfrøkna har kost seg gjennom hele konserten men det får desverre en lei slutt. Lederen i Sevengruppa sier at sangen de skal synge nå er tilegnet alle mammaer med kreft....
Desverre ble det slutt på gleden hennes da...hun satte seg på fanget mitt med fingrene i ørene og ville ikke høre...

Jeg spør henne hvorfor..men hun vil ikke svare...spør henne om det er fordi hun tenker på at mamma har kreft..hun nikker...
Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å holde hardt rundt henne mens tårene mine begynner å trille..(hvilket det også gjør i skrivende stund...)

Det gjør forferdelig vondt inni meg...det er jo nettopp dette som er min store sorg..nettopp det at jeg vil gjøre mine barn så forferdelig vondt..både nå ..og siden...min store smerte som jeg føler,her og nå,alltid...inntil min dag er kommet og jeg ikke er her lenger....men da står familien igjen..alene med sin sorg...uten mamma....

Å være sterk er ikke
å løpe raskt,
å hoppe lengst eller
å løfte tyngst.

Å være stor er ikke
alltid å vinne,
alltid å ha rett eller
alltid å være best.

Å være sterk er å
se lyset når det er mørkt,
slåss for noe man tror på,
selv om man ikke har flere krefter igjen,
og se sannheten i øynene selv om den er hard....

4 kommentarer:

 1. Det er vondt å lese det du skriver. Som mor kjenner jeg meg så godt igjen. Har selv hatt brystkreft,- det har ikke spredd seg, men angsten er der - hele tiden.
  Hvordan kan man forberede seg på det eventuelle? Jeg vet ikke. Det går kanskje ikke.
  Skrekken er å dø fra barna sine. Ingen tvil om det. Det virker som du gjør en kjempejobb for barna dine ved at du er så ærlig. Det skal du ha all ære for!!

  SvarSlett
 2. En riktig God Jul til deg. Jeg leser bloggen din og tenker mange ganger på deg og hvordan du har det. Jeg bor i et helt annet land, og her blir det ikke feiret jul og derfor er det hyggelig å lese om juleforberedelsene i din familie. Jeg beundrer ditt mot og vi andre kan lære mye av deg og hvordan du mestere livet. Jeg ønsker deg og hele familien din en hyggelig fest,

  SvarSlett
 3. Hei,Anonym.Ja,det å gå med denne angsten i seg er grusomt..hadde du spredning til lymfer? Men likevel er det viktig å ikke la denne angsten ødelegge og legge lokk over gleden ved å leve i dag,her og nå..!! Man må nyte dagen,leve i nuet og ta vare på alle de små gledene. Ikke lage så mye stress og kav i hverdagen at hvis dagen plutselig kommer,så angrer du på at du ikke brukte tiden din bedre,på det som er viktig... ønsker deg alt godt og håper at du slipper å måtte følge den stien jeg har gått...den er tøff...stor juleklem.

  SvarSlett
 4. Hei,Karin. Hyggelig å få hilsen langt bortefra..Mot..her er det vel bare snakk om å stå på,nyte livet og ta vare på hver eneste dag..gjøre det man har lyst til..godt å være til nytte for noen med det jeg skriver,det er jo også litt av målet mitt. Ikke feire jul? Høres utrolig ut? Savner du ikke julen da? Feirer du ikke jul likevel? Hmmm,dette var rart for meg. hadde aldri latt være å feire jul..og nå fikk jeg jo lov til å oppleve den enda en gang...Må få ønske deg en gledelig og fredfyllt juletid i allefall. Stor juleklem fra meg!

  SvarSlett