onsdag 28. juli 2010

En tankefull solnedgang...

EN TANKEFULL SOLNEDGANG..........

Onsdag 28.7.2010. En vakker solnedgang dekker himmelen mens jeg sitter her og skriver..

På dagens kontrolltime spurte jeg om jeg ikke kunne få full skjelettscintiografi om 3 mndr i stedenfor MR,for å se hvordan tilstanden er på hele skjelettet..er en stund siden jeg har tatt det nå..det skulle jeg få..

Resultatene fra dagens kontrolltime ble litt så og litt så... Ct-resultatet av levra var greit...ingen endring der..

Jeg nevnte at jeg hadde hatt vondt inn under kjevebeinet på venstre side..I området der en blir hoven/vond når en har vondt i halsen..bare at jeg ikke hadde vondt i halsen..bare vondt i en lymfe eller noe der..så forsvant det igjen etter en ukes tid...men klumpen var der fremdeles....

Da hun undersøkte meg etterpå viste det seg at jeg hadde rett i det...jeg hadde en klump på ca 1 cm i diameter,som de skulle sjekke opp igjen når jeg skal inn på Zometa om 4 uker,for å vurdere det videre derfra..

Jeg nevnte også at jeg har hatt vondt en ny plass i skjelettet rett ved siden av ryggsøyla en plass bak et stykke over korsryggen i en måneds tid eller litt mer...Resultatet av det ble at hun ville rekvirere en MR senest innen 3 uker slik at resultatet var klart til Zometatimen om 4 uker...(så blir det skjelettscintiografi til kontrollen om 3 mndr).

Var det nykommet metastase der siden forrige MR (i april-10),måtte de vurdere en endring av antihormonbehandlingen min...fordi denne da ikke virket lenger...akkja....var det noen som snakket om ferie.....????

Vi diskuterte også litt rundt problemene jeg har pga den overgangsalderen jeg har blitt satt i etter fjerning av eggstokker og antihormonbehandling....hetetokter er en av dem...men det er mange fler...

Zometabehandlingen som jeg hadde først i dag,gikk fint som vanlig og det ble litt fjoll og fjas pga min store porsjon galgenhumor jeg kan servere rundt det å kreft...jeg er sikker på at de to andre pasientene som var der trodde at dama var gal...hihi...så kjekt å få noen triste ansikt til å dra på smilebåndet før jeg går ut igjen...

4 kommentarer:

 1. Hei!

  Krysser alt jeg har for at det ikke er ytterligere spredning hos deg. Men forstår godt du frykter det, det blir spennende tid fremover med ny MR og skjelettscintiografi.
  Det er godt å høre at du klarer å beholde humøret, og til og med oppmuntre andre i en tøff situasjon.
  Både pasienter og vi helsepersonell har godt av å dra en spøk av og til.
  Klem til deg fra kreftsykepleieren.

  SvarSlett
 2. Hei Synni!
  Lenge siden jeg har kommentert, men jeg følger deg nesten hver dag. Flott at dere har hatt en så vellykket ferie. Du ser utrolig godt ut! Skjønner godt at du er engstelig for ytterligere spredning og for hvordan fremtiden blir for deg og dine. Du er så utrolig god til å sette ord på ting og til å leve i nuet. Ønsker deg en fortsatt god sommer med bare gode nyheter fremover.

  Klem fra ukjent kvinne

  SvarSlett
 3. Hallo Synnie,

  Har lest om din ferie fra Egypt. Man kan ikke tro at du ikke er helt frisk, det er imponerende å lese om alt det du gjorde med familien her nede. Siden jeg bor her i Egypt vet jeg hvor varmt det er, for tiden har vi mellom 40 og 50 varmegrader. Heldigvis som du vet har man air condition over alt, med det er neste et ork å gå utenfor døren. Håper alt går bra for deg, og som jeg leser har du ikke mistet galgenhumoren.

  SvarSlett
 4. Takk for hilsen fra alle tre,kjekt å se at så mange følger med meg og blogen min..tusen takk også til alle dere som sender meg mail med hilsner og spørsmål..jeg hjelper og svarer så godt jeg kan... Til deg i Egypt: jeg synes det er varmen som er deilig...det er jo derfor vi reiser dit..hihi..men det hender man får seg et lite sjokk når man forlater rom/leilighet med temp rundt 16-18 gr og rett ut i hjerne 40 varme...det er deilig det...men for en luksus med aircondition inne...ellers hadde hetetoktene stått i kø før jeg kom til badet...men jeg svetter mere en vanlig dag hjemme enn jeg gjør ute der i varmen...forstå det den som kan..men jeg trøster meg jo også med at i syden svetter alle..men jeg er litt misunnelig på deg som bor i Egypt...må si det...hvor bor du?har du familien med deg?jobber du der? Du trenger ikke fortelle hvis du ikke vil.. vi snakkes folkens!!Klem fra meg.-og husk: Det gode livet kommer ikke senere..det er NÅ....

  SvarSlett