tirsdag 5. mai 2009

Etter cellegiften/ April 2008 videre

Oktober 2005. Dagene etter cellegiften er tunge,både kropp og hode føles blytungt.. Til tross for kvalmestillende tabletter som jeg tar fast de første dagene etter cellegiften, er jeg konstant kvalm. Akkja. Har også vondt i nedre del av lunge/område v lunge,som bare har blitt verre de siste ukene.. Har hatt smerter der også før jeg fikk påvist kreft.

18.10.2005 . Kreftsykepleieren kommer på besøk i dag. Vi snakker mye om hvordan formen min er og hva jeg kan gjøre for å ha det best mulig. Snakker også om hvordan jeg har det psykisk.

Før hun går sier jeg til henne at jeg har vondt i det nevnte området. Jeg har jo også påvist gallestein,så jeg lurer på om det kan være noe slikt?? Hun ber meg med en gang om å ta kontakt med poliklinikken. Jeg tar telefonen og ringer med en gang. De sier at jeg skal komme rett inn til akutt-mottaket.. Stønn...jeg har ikke lyst!!! Er lei av alt som heter sykehus....

Men det er best å adlyde.. Så da var det bare å pakke den samme sekken en gang til.. den står egentlig nesten ferdig pakket hele tiden..man vet jo aldri har jeg funnet ut.. Det er gørrkjedelig å havne inn på sykehuset uten at jeg har med meg sekken min..Der har jeg litt av hvert oppi som gjør ventetiden bedre og kortere. Inkludert en STOR tekopp til eget bruk..Den store sykehuspermen min ligger også oppi. Der har jeg ALT av undersøkelser,innleggelser,blodprøver,utskrivningsrapporter,beskrivelser av div maskiner på sykehuset som jeg har vært igjennom. En kan vel si det slik at jeg er blitt ekspert på min egen sykdom. Det er ikke alltid lett for legene å ha pasienter som er så godt informert og oppdatert på sin egen sykdom som meg....

Jeg kommer til akuttmottaket og det er samme prosedyre som alltid..inn ned veneflon og oppi senga med seg...jaja... og så er det avgårde bortover gangene...

Jeg blir lagt inn på 1k,kreftavdelingen. De tok blodprøver,som var helt fine.. De tok CT av lungene med tanke på blodpropp,men den var ok. Ultralyd av lever og galleblære,hvor de fant mange gallesteiner,men ikke noe annet. Fikk også time til scintiografi den 20.1o.2005 kl.8.15.

Jeg ble liggende til dagen etter,da fikk jeg dra hjem,med den vanlige åpen retur-muligheten hvis ting skulle bli verre..

--------------------------------------------------------------------------------------------

April 2008. Samtidig med meg og mine problemer rundt sykdommen er vi i gang med å arrangere bryllup for min eldste datter . De hadde egentlig tenkt å gifte seg om 2 år,de måtte spare penger til bryllup først... Men da sa jo jeg at det er det foreldrene som betaler.

Jeg ønsker heller at de gifter seg dette året..da er jeg i allefall sikker på å få delta i bryllupet til ett av mine 4 barn... Dato for bryllupet ble satt til 24.5.2008,på min fødselsdag.

Dette var rundt august 2007,så bryllupp kan arrangeres på 9 måneder,for de som ikke trodde det..!! Både kirken de ønsket,lokalet,musikken,alt ble ordnet til rett tid.. Men de hørte jo hele tiden at de var sent ute da.. Så nå venter vi i spenning..

I slutten av april bestemte jeg meg endelig,med svært tungt hjerte, å selge motorsykkelen min.. en Honda CBR 6oo. Jeg har ikke helse til å bruke den lenger og det er synd å bare la den stå og ikke bli brukt..

Jeg hadde nettopp hatt en stor service på den rett før jeg reiste til syden i 2005,da jeg fant kreften. Alternativet var å gjøre det etter ferien,men jeg ville ha den klar til jeg kom hjem. Det skulle jeg ikke gjort..det var bortkasta penger..Siden ble motorsykkelen stående til jeg solgte den til en motorsykkelfrelst svoger 24.4.2005. Snufs..min lille maiblomst.. den var hvit,rød og blå...

4 kommentarer:

 1. Hei. Leste det du hadde skrevet på profilen, trist å se! MEN, du virker som en dame med mye pågangsmot og styrke.. Og så lenge det er liv er det håp, er jo noe som sies!
  Du skriver veldig bra, til tross for situasjonen din. Det er liksom ikke noe -synd på meg selv- holdning i det hele tatt!

  SvarSlett
 2. Takk for gode tilbakemeldinger!!! Joda,jeg skal klore meg fast så lenge jeg klarer! Flott at du ser at dette ikke er en synd-på-meg-selv-blogg,som du sier!! Det var nemlig ikke meningen! Jeg vil at dette skal være en informativ,men personlig blogg...

  SvarSlett
 3. Jeg er kjempe enig med Thea! Jeg titter innom bloggen din hver dag. Du virker som en helt utrolig sterk dame, skulle ønske jeg også var det!! Håper formen din er bedre, det fortjener du :) Hvordan er formen din nå om dagen?:)

  SvarSlett
 4. Den er vel stort sett det samme. Merker veldig godt at det er lavtrykk nå. Er stiv og støl og det er vondt å bevege seg. Leddsmerter er jo en av bivirkningene av medisinene jeg går på. Er også blitt tilbudt å være med i et forskningsprosjekt,men det er lang liste med bivirkninger som gjør at jeg er litt i tvil. Den heter Sprycel. Du kan jo google den,så kan du jo se hva jeg mener. Takk for positive tilbakemeldinger!

  SvarSlett