onsdag 6. mai 2009

Ny innleggelse / april-mai 2008.(denne blogg ble publisert 21.5.09)

I dagene som går etter innleggelsen den 18.10.2005 blir jeg ikke bedre.. Jeg får mer og mer smerter,også ved dyp innpust. Jeg klarer ikke å ligge på høyre side lenger og blir utslitt av dårlig søvn. Får også vondt hvis ungene dunker borti dette området ved lek og når de sitter på fanget. De lærer fort at de må sitte på venstre side.

Jeg er også redd for at de skal overse noe kreftrelatert/spredning som det kan være forsent å gjøre noe med i ettertid.. Natt til 22.10.05 får jeg kraftige smerter på nytt og tar smertestillende uten særlig effekt. Prøver en annen type,stikkpille,og denne hjalp etter relativt kort tid.

Lørdag 22.10. ringer jeg til 1k igjen og de ber meg komme inn for en sjekk igjen. Denne gangen skal jeg møte direkte på avdelingen. Vi kommer dit rundt klokken 13.

Jeg får snakke med en lege som ser at jeg har så vondt på høyre side at jeg nesten ikke klarer å sitte i ro på stolen.. Han undersøker meg grundig og er i tvil om hva som forårsaker disse smertene. Mulig årsak kan være gallesteinene mener han. Alle blodprøvene som ble tatt var fine,CT mm er iorden. Jeg har hatt to nye anfall siden jeg var innlagt for 3 dager siden.

Det er visst vanlig at de som går på cellegift kan få problemer med gallesteinsanfall. Jeg har snakket med flere som har opplevd det samme.Men faktisk visste ikke legene så mye om dette??? Årsaken er visstnok at cellegiften bryter ned så mye avfallstoffer at kroppen ikke får det ut på vanlig måte,så blir det små steiner av dette. Undersøkelsen min fra tidligere viser at jeg har gallegrus,masse.. Enda verre enn gallestein,fordi disse er mye mindre og kan komme mye lenger rundt i kroppen og forårsake mer problemer enn gallestein..

Jeg får resept på ekstra sterke smertestillende og vi bestemmer oss for å dra hjem igjen. Jeg får beskjed om å ta kontakt igjen hvis dette ikke skulle hjelpe.. og jeg får beskjed om at jeg har åpen retur hvis situasjonen hjemme blir uhåndterlig.
Vi henter medisinene på sykehusapoteket og kjører hjemover igjen.. men i løpet av ettermiddagen og kvelden blir det bare verre og verre...
----------------------------------------------------------------------------------------------
I løpet av april 2008 har jeg hatt 2 undersøkelser/samtaler med legen i det palliative teamet og en telefonsamtale ang min fysiske/smertetilstand..Vi har økt dosen smertestillende på noen og tatt vekk noen medisiner. Jeg sliter med å få sove om nettene pga smerte i hofte og ribben som det er kreft i. Det blir litt prøving og feiling i forhold til medisinene mine for å finne best mulige doser og typer medisin. Jeg er også temmelig kritisk i forhold til medisiner og bivirkninger. Det har legen funnet ut,hehe.. For meg er det også viktig å kunne gjennomføre mine planer for vår og sommer...bryllup og ferie..

Mai 2008 blir en strålende måned..på mange måter..11 dager med sol og flott vær i begynnelsen. En uke med litt diverse og så en uke til med strålende vær,det kan ikke bli bedre!! Dag etter dag med sol..rett i bikinien.. Bryllupsdagen til min datter er der og da er været like flott,og vi fikk en fantastisk dag,brudeparet var også veldig fornøyd!! Kjente det på kroppen etterpå at jeg var sliten og utkjørt,både fysisk og psykisk..det har tatt på med alle forberedelser og bryllup.

Den siste dagen i måneden opprinner med strålende sol og 29 grader!! Fantastisk!! Da er det godt å være menneske...og meg.. Terrassen min bugner av blomster overalt og jeg og sola stråler omkapp.. hele familien koser seg i sola på terrassen..DETTE er litt av det som er livskvalitet for meg........................................................7 kommentarer:

 1. Kjære Synni.
  Det er sterke tanker du deler med oss på en levende måte.
  Håper det går fint med deg og at du har gode dager på terrassen for tiden :)
  Lykke til!

  IT

  SvarSlett
 2. Jeg blir helt overveldet av å lese ordene dine! Du er virkelig en inspirasjon til å stå på å kjempe og tenke positivt. Du burde være stolt av deg selv. Stor klem fra Christina.

  SvarSlett
 3. Takk for gode ord fra dere begge!! Joda,jeg har mange gode dager på terrassen for tiden! Høytrykk gjør godt for leddsmertene som er en bivirkning av behandling. Jeg kommer i VG Helg til helga,bare les! Klem fra Synni!

  SvarSlett
 4. Kjære Synni!
  Har akkurat lest om deg i VG og nå hele bloggen din.
  Jeg ønsker deg det beste i livet, behandlingen og lykke til i din kamp! Stå på! Fantastisk å lese alt du har klart og ikke minst at du på en så fin måte har satt ord på så mange gode, vakre og ikke minst tøffe opplevelser. Mange har så mye å lære av et menneske som deg!
  Med hilsen fra Anne Merete, Hønefoss.

  SvarSlett
 5. Kjære Synni!
  Jeg vil beundre deg for ditt ståpå mot, du er virkelig en inspirasjon for andre. Håper at du kan få en smertefri sommer , slik at du får kost deg masse med familien. Stå på
  klem fra Ellen

  SvarSlett
 6. Hei Synni, du er bare super! Leste om deg i VG. Du fanget min interesse. Jeg fikk vite på torsdag at min stefar som også har kreft, har fått spredning til skjelletet.Etter og ha lest din artikkel så jeg mye lysere på tingenes alvor.Du er en enorm inspirasjonskilde. Takk for at du er du.Mange gode klemmer fra en ukjent. Mariann

  SvarSlett
 7. Må bare få si en felles takk til dere som har skrevet kommentar. Godt å høre at det jeg skriver er til nytte for andre i samme situasjon,det var det som var meningen!! Skulle det være noe spesielt dere vil spørre om kan dere også sende meg mail til meg. Stor klem til dere alle!! Husk: Så lenge det er liv,er det håp!!

  SvarSlett