mandag 15. mars 2010

Uka som gikk...

8.3.2010-14.3.2010. Jeg får ta en liten oppsummering over uka som gikk,siden jeg ikke fikk skrevet noe underveis.. Har sovet bra i natt,med pute mellom beina,hjelper utrolig,da slipper jeg å få det draget på lårhalsen og nedover,og jeg var tørr da jeg våkna!!! Ikke hetetokter???

På dagens fysio fikk jeg kjørt meg skikkelig med råknaing(?) av muskelen like under bekkenkanten for å få bukt med smertene nedover føttene..skal si jeg kjente det noen dager ja..brølte gjorde jeg under behandlingen og vondt var det å sitte de neste to dagene..men med vondt skal vondt fordrives,sies det....

Mandagens kondisjonstrening var 2-årsjubileum for Aktiv på dagtid. Siden det var jubileum hadde de fått hyret inn Erik Thorstvedt som deltaker på treninga denne dagen. Han svetta godt,ja...lenge siden han har trent aktivt...???

Etterpå var det kake og kaffe og vi snakket om alt mulig rundt bordene. Erik var imponert over tilbudet og mangfoldet i type treningsformer og lokaler rundt om i kommunene. Kjekt å ha andre med seg på treninga...vi har hatt besøk både fra Nav,fysioterapeuter,treningskontakter mm..

Etter treninga ble det to timer på solsenga,i bikini...(ikke si det til noen...folk tror jeg er gal da...men det er jeg jo...hihi),men med en lun terrasse går det utroligste..og folk lurer jo på om jeg har vært i syden,så brun blir jeg,hihi...

Tirsdag: Denne natta ble også bra,men svett...hmmm...varer dette da tro... I dag ble det også en liten time med sol,men så var det slutt.. Småfrøkna skal på koret i dag,men det er pappaen sin tur til å følge...

Onsdag: Styrke og stasjonstrening i dag!! Det gikk unna så svetten skvatt...ingen skal komme og si at jeg ikke står på,nei... Tåka lå så tjukk i dag at det var såvidt jeg så noen meter foran bilen..slik var det hele dagen...

Ungene skal på speidern i dag,så storebror fikk seg litt øvelseskjøring i skytteltrafikk,da var han også fornøyd...gleder meg til litt lysere kvelder så ungene kan gå uten følge,det er ikke så langt borte,nemlig...

Torsdag: Dårlig dag i dag..både natta og hva vekta viser...En av de to vanligste bivirkningene på prednisolonen jeg har begynt på(som skal hjelpe mot nevrologiske smerter) er økt appetitt.. jepp,det kan jeg skrive under på..MÅ ha noe hele tiden...og det viser vekta også...

To kilo opp på ei uke...FYSJ!!!!!,da blir jeg SUR!!,forfengeligheten lenge leve...jeg sliter nok med vekta fra før av pga antihormonbehandlinga jeg går på,fettet setter seg under mageskinnet,rundt livet og det vil IKKE jeg ha noe av....så nå plukker jeg ut morgendosen og halverer,så det bare blir 5 mg per dag for å se om det kan hjelpe...(og se om natta blir verre igjen...)

Neste: da vi kom hjem fra en liten handletur på formiddagen fant vi den ene katten vår på trappa, full av blod...blodsporene kunne vi følge rundt hele huset og rundt om i nabolaget... Vi tok ham inn for å undersøke hva som var skjedd..

Det viste seg at han hadde fått et dypt kutt mellom to tær,og det silblødde...selvfølgelig måtte han springe rundt i stua så det var blod overalt på gulvet..som om ikke det var nok så begynte han også å riste på foten,med det resultat at blodspruten stod oppetter nymalte vegger og nye gardiner...

For å få roet ned det hele slapp vi ham inn på do,ca 1x1 m...MEN,det hjalp ikke...resultatet der ble at alle vegger,do,gulv og dører var sprutet over med blod...død og pine,det så ut...og for en jobb det ble å vaske....

Siste utvei ble å stappe katta inn i en reisekasse,legge håndkle over den og sette kassen ned i kjellerstua,for å roe ham ned...og der ble han stående til det var på tide å kjøre til dyrlegen til timen 16.15.

Mens dyret ble dopa og sydd måtte jeg og småfrøkna vaske reisekassen inni...håndkleet som lå inni kassen var helt rødt og bare å kaste rett i søpla og kassen var like rød både i bunn og tak...det var blod overalt..han må ha mista mye blod totalt...Dyrlegen sa at det aldri hadde grodd uten sying.

Enden på visa ble en katt som må bruke krage og holdes inne de ti neste dagene,penicillinkur og smertestillende i fem dager og en regning på totalt 2000 kr...hva gjør man ikke for dyra man elsker..

Fredag: Jeg er ikke helt i humør i dag...vondt i fot og hofte i natt...deppa pga Puzur og alt ekstra som følger med???..en unge som hoster og må være hjemme fra skolen... Men det er bare å komme seg på trening..

For første gang siden jeg begynte å trene igjen hos Aktiv på dagtid,den 24.8.2009,må jeg si at jeg ikke er motivert for å trene..en uhyggelig følelse... Timen begynner greit,men det er ikke kjekt..ei stund setter jeg meg bare og ser på...men etter null fravær helt siden start har jeg ikke dårlig samvittighet..

Timen fullføres,men det er ikke kjekt,sånn som det bruker å være... Kjenner at det baller på seg enda mer utover dagen,men etter en god middagskvil kommer humøret sakte tilbake...heldigvis...ikke kjekt når alt blir svart...men det ble kanskje litt mye på en gang..

Er etter hvert blitt avhengig av at alt går greit...ikke for mange uforutsette hendelser...best når alt er plankekjøring..jaja,det går stort sett greit...

Lørdag: I dag skal småfrøkna synge med koret på konsert med to Sevenjenter. Først var det innøving av sanger og bevegelser fra 13 til 15.15,så er det mat og klokka 16 var jeg og mange andre på plass til kjekk konsert. De var så flinke alle sammen. Det er andre gang de deltar på et slikt opplegg,forrige gang var det hele Sevengruppa som deltok.

Lørdag kveld var det tid for lørdagskos og tv-underholdning...fram med pop-corn og brus..ungene storkoser seg da... Det ble ikke noe besøk i svømmehallen i dag siden den ene ungen var opptatt med kor og den andre var forkjøla..

Søndag: Sov lenge i dag,tror klokka nærma seg 10..lenge siden sist..og at kroppen orka å holde ut i senga så lenge....??? Dagen ble ingen hviledag,men masse rydding og vasking,men det er jo bare kos,så fint og nytt som alt er nå...ikke noe ork!!

Seint på ettermiddagen ble det også tid til en kjøretur med eldstemann. Småfrøkna og jeg ble med på en times tur rundtomkring i distriktet,avslutta med en stor softis...mmmm...jeg elsker softis!! Så var jammen den uka også gåen...hmmm...som tida går...

5 kommentarer:

 1. Godt å lese nytt fra deg, begynte å bli litt bekymret for nå var det en stund siden du sist hadde skrevet noe. Glad for at alt går så godt med deg:-) Å lese om deg og hvordan du står på er med på å inspirere meg til å stå på med trening, gå turer og være mest mulig aktiv.

  SvarSlett
 2. Hei! Joda,jeg er her,jeg! Det hadde vært så kjekt om dere alle som kommer med flere innlegg kunne hatt et lite navn,kallenavn,ett eller annet,så jeg hadde litt peiling på hvem dere er..trenger ikke være ditt rette navn hvis du ikke vil,men det kan bli litt vanskelig å vite hvem alle "anonyme" er...Stå på med treninga,det hjelper på så mange måter!!

  SvarSlett
 3. Så godt å høre at alt går noenlunde greit. Noen opp- og nedturer må man vel regne med, sånn som det er, men skjønner at det i sånne stunder er veldig tungt. Håper våren bringer masse fint vær og fine dager til deg og familien din :)

  SvarSlett
 4. Hei Lene! Flott med navn!! Joda,tunge dager vil det alltid vil det jo alltid bli,men kjekt er det ikke...jeg vil jo helst ha det bra..og det føles veldig tungt når det bare siger på.. Jo,jeg må si jeg venter på vår,sommer,sol og varme,late dager på terrassen min med masse blomster...men i dag,som i går står vi nok en dag opp til nytt,hvitt dekke ute...typisk!! Jeg elsker snø,men nå begynner jeg å bli fornøyd for i år!!!! Grrrrrr!!! Synni

  SvarSlett
 5. Hei Synni,
  Det er virkelig imponerende hvor du står på og trener! Er Holmenkollstafetten fremdeles et mål? Jeg skal løpe for jobben, og så på websiden at det var 53 dager igjen i dag...bare å komme seg på tredemølla og løpe en tur da :-) Er det ikke kaldt å sole seg nå, selv om du har en lun krok...hihi! La oss få vår nå! Lykke til med treningen fremover!
  Helena

  SvarSlett