lørdag 1. januar 2011

Årets siste dag i 2010..

NYTTÅRSAFTEN ER HER!!

31.12.10 Ungene sov ikke så lenge som jeg skulle ønske i dag...iallefall ikke hvis de har tenkt å holde seg våken til klokka 24..surt vær i dag også..forstår ikke hvor det fine været ble av...???

Det ble litt smelling utover dagen,alltid noen som ikke klarer å holde seg til kvelden..dyra er passe vettskremte hver gang det smeller...ikke rart det,stakkars..dagen går seint for ungene,men for min del går den fort..

Jeg kvilte fra 16 til 17.30 i håp om å klare å holde meg våken hvis de andre gjorde det..etter kvilen fant jeg ut at vi var tomme for pepperkaker...ingen nyttårsaften uten!!...så den som satte i gang og mekka 4 brett med pepperkaker,det var meg..rett før middagslaging...hihi...gubben ble passe stressa da ja..

..etter steikinga av pepperkakene og klargjøring av grytene på komfyren hoppa jeg i dusjen og fikk meg og ungene i finstasen...må jo kle oss fint selv om vi skal være hjemme,gubben klarer å fikse seg sjøl....været ute er surt fremdeles..

..regn,regn,regn,...mens den sterke vinden de snakka om er ikke så veldig sterk...men på de siste nyhetene ser jeg at de venter den rundt midnatt....typisk,det ja..for å få tida til å gå for ungene så vi på film..Djurassic Park...jaja...sover ungene i natt så er de gode...mer enn en gang de satt og hylte og måtte gjemme seg litt bak ei pute...de syntes den var veeeldig kjekk,skummel og spennende...chipsen gikk kjapt inn kan man si...vinden økte i styrke utover kvelden hørte vi,så kulingen er på vei ja...

Endelig...filmen var slutt var klokka 23.40,det nærmer seg...ungene kan nesten ikke vente...det smeller ute allerede..men vi drøyer 5 minutt til før vi går ut..vi har hatt noen små smellerunder i pausene på filmen...i 23-tida fant vi postkassen vår ferdig bombardert i krysset..

...noen hadde lagt noe eksplosivt oppi postkassen og tent på...det var bare ryggen på postkassen som hang igjen på stativet....dårlig gjort synes vi..vanligvis har vi fjerna postkassen på nyttårsaften og 17.mai,men denne gangen glemte vi det...og dette ble resultatet...det ble vår tur denne gangen...akkja...da er det ut på mandag og kjøpe ny postkasse....de svina skulle fått betalt den selv!!

Etter at vi hadde fyrt opp det maste av det vi hadde(resten måtte vente pga vinden)og sett litt på andre sitt fyrverkeri utover bygda måtte vi bare trekke inn...det var iiiiiiiiiskaldt ute...skitvær,kort sagt!! Det var rett i seng med ungene,prøve å rope inn to skjelvne katter som på død og liv skulle ut før fyrverkeriet satte inn for fullt og i seng med oss..

Yezzy var i grunnen mer nysgjerrig på hva som foregikk ute enn redd,så han ble med ut ei stripe midt i verste bråket på arma til han far...det var tryggest der,likevel..bråket fortsatte ei stund utover,men det dabba av etter hvert..jeg lå våken ei stund,men sovna omsider jeg også..2010 er over,2011 er her...

En forblåst rakettblomst...


5 kommentarer:

 1. Hei Synni, godt nytt år :). Leit å høre om postkassen, så utrolig undøvendig..... Hadde så lyst til å skrive inn et dikt til deg som ei jente som het Tone-Lise som også var kreftsyk satte stor pris på.
  Jeg synes det er et kjempe fint dikt, forfatter ukjent.

  Stien til verdens ende

  Vi syns vi kunne se te verdens ende
  Og visste åra ville bli
  Da livet plutselig svinga av fra veien
  Og tok en kronglete og ulendt sti.
  Der stengte fjellet steilt på alle kanter
  Da sa du stille: vi kan klatre vi.
  Vi føllte kronglestien langs bratte stupet
  Og ingen a oss torde se i stupet

  Nå har vi føllt den bratte trange stien
  Med stup på siene i mange år
  Det kan nok hende vi misunner andre
  Den strake landveien der de går
  Det ser så lett ut, men en veit jo aldri
  Og kronglestien vår er blitt veldig vår.
  Det var den stien vi fikk, det hjelper ikke
  Å følge andres glatte vie med blikket

  Og vi har lært å ikke sture over
  Den rette veiens blomsterflor
  For det gror blomster også langs med stien vår
  Og gleden over dem er like stor
  Ja kanskje større, for de er så sjeldne
  En må se nøye for å se de gror.
  De ligger ofte skjult blant visne blaer
  Men dufter ekstra sterrt på fine daer.

  La gå at det kan komme vonde tier,
  Da stien vår kjennes vanskelig og bratt,
  Men den har lært oss at det vokser blomster
  På både slåpetorn og nypekratt.
  Og ingenting i verden er så vakkert
  Som nyperoser i ei sankthansnatt.
  Og når vi sitter sammen kan vi kjenne
  At også vår sti når til verdens ende.

  Håper dette var et dikt du også liker.
  Ha en fortsatt fin kveld, håper du får sove godt i natt. Klem Janne

  SvarSlett
 2. Hei Janne!! Et nydelig dikt!! Akkurat som om jeg skulle sagt det selv!! Det er akkurat slik det føles når man trer inn i den tilstanden denne sykdommen medfører..ingen tvil om at jeg seiler i samme båt med hun som skrev dette!! Takk for at du ville dele dette med meg og mine lesere...noe til ettertanke i høy grad.. Ønsker deg og dine et godt nytt år!! Klem fra meg!

  SvarSlett
 3. hei
  hvis det kan trøste deg var det selvfølgelig smelt ei postkasse på stativet og den var mi!!!!merkelig .Ellers ønsker jeg deg et godt nytt år med like mye fart og futt og ståpå vilje!!!
  selv har jeg lyst til å sette igang en aksjon for rekonstruksjon ,må vente i 4år fy flate godt jeg ikke er mann eller da hadde vel ikke køen vært så lang hvis det gjaldt menn mener jeg!!!!
  klem fra hilde i sør

  SvarSlett
 4. Hei og godt nyttår! Måtte alle dine ønsker for det nye året bli oppfylt,og det tror jeg de vil bli så positiv og sterk som du er.Takk for at du deler livet ditt med store og små gleder til alle oss som leser bloggen din.Din humoristiske og positive blogg er til ettertanke om at livet er her og nå hverken mer eller mindre.
  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Hei Hilde! Ikke bare oss som mista postkassen,nei..jaja..en får se det positive i det i ettertid:vi slipper å ha gamle utrangla postkasser...de blir jo stadig bytta ut...hihi.
  Huff...4.år...du sier noe om mannfolk og pupper,ja...er det samma regla over hele landet eller??...egentlig burde man bli satt på den ventelista i samme stund som puppen-e ble fjerna,så kan man heller trekke seg dersom man ombestemmer seg og ikke vil..Lykke til iallefall!! Klem fra meg! Godt nytt år!

  Hei Ingunn!!Godt nytt år til deg også!! Kjekt å høre at bloggen min er til glede! Klem

  SvarSlett