søndag 20. februar 2011

Sjokoladekakefiasko...

Søndag 20.2.11 ..sov til klokka var nesten 10 i dag..deilig..men nå er det bare å hoppe ut av kassen..like strålende vær i dag..men fremdeles kaldt..men det er jo nettopp da det er fint vær..gubben reiser offshore i mårra,så vi skal ha litt feiring på forhånd siden han har bursdag på tirsdag..

..jeg og Småfrøkna skal prøve oss på sjokoladekake og finner ei nyoppskrift som de kaller verdens beste sjokoladekake..dette lover jo godt..er på jakt etter ei skikkelig god ei..vi mangler litt kokesjokolade og melis,så vi må en tur på bensinstasjonen på Klepp..hva skulle vi gjort uten den,gitt..

..ett minus med oppskrifta...det står ikke noe om hvilken størrelse på forma,så jeg satser på den største av de runde jeg har..vi pælma røra oppi og satte den i ovnen..og den steg..og steg..og steg...hmm,var nok storpanna vi skulle brukt ser det ut til....

Hmm..hva gjør vi nå...hihii..det endte med at vi skar av og løfta vekk lokket på toppen..da sa det poff,så sank resten av deigen sammen..vi stakk litt i det så det gikk enda mer luft ut,skrudde ned tempen og lot det stå ei stund til..

...da vi tok den ut skrapte vi alt det som var på utsida av forma sammen og la det oppi resten av kaka..lokket vi hadde skåret av la vi på toppen av det hele og tømte den deilige sjokoladesausen oppå kaka og lot den stå og kjøle seg ned litt..

..etter en liten kvil etter mange timer på kjøkkenet var det tid for å smake på fiaskoen..hmm...noe sa knas,noe var mykt,men alt smakte deilig..namnam..jeg prøver en gang til,men da blir det nok i storpanna,ja..hihi..

Slik så den ut inni,og på fatet..det ble jo masse fyll oppå da,for det skulle nok egentlig rekke til en hel storpanne..men deilig var den..gubben var vel fornøyd han,så hva er problemet da...???






2 kommentarer:

  1. Artig, ja sånn kan det gå, ligner på mine eksperimenter. Men nå har jeg funnet en hjemmeside, som også har facebookside, og der kan vi lære mye rart. I ditt tilfelle her skulle du ha utvidet formen i høyden med bakepapir rett og slett!
    Adressen er
    http://www.villaperlesukker.no

    SvarSlett
  2. Hei igjen Synni.

    Ja det var litt av en kake du.he,he
    Godt å se synes nå jeg da som absolutt ikke er en baker..
    Dette er som jeg skulle gjort det selv.
    Ryggen min ja, det er litt av en historie.
    24.mars ifjor var jeg på bassengtrening for lymfødem armen min.Da jeg var ferdig påkledd og skulle ta ut klokka mi som lå på hylla øverst i skapet så merket jeg at skapet var helt løst.Skulle selvsagt vært festet til en murvegg.
    Jeg rygget bakover,traff kanten på et todelt skap som knuste L1 en virvel midt i ryggen og videre ned på murgulvet med ca 100kg stålskap over meg.Trenger vel ikke si noe om smerten...
    Har nå med min advokat kranglet i 11mndr om hvem som skylda!!!
    Imrg må jeg ringe til min kirurg, skal innkalles til våren men skruer/bolter er blitt SÅ plagsomme at jeg vil be om å få tatt et bilde.Har utsatt og utsatt det.Tanken på operasjonen for fjerning frister ikke..
    Nå er jeg blitt så glad i og avhengig av treningen at det blir dumt med et avbrekk.Kommer forhåpentligvis sterkere tilbake...
    Jeg hadde spredning til lymfekjertler og har blitt strålet så det både synes og merkes men har god nytte av lymfedrenasje.
    Er med på et forskningsprosjekt så jeg har vært til kontroll hver 6mnd.
    Takk for din omtanke Synni.
    Ønsker deg og dine to og firbente en fin uke:)

    klem fra marit

    SvarSlett